Te huur vanaf: 18 augustus 2009
Tijdens het onderzoek naar de financiële activiteiten van de Luxemburgse IBBC-bank, verliest Interpol-agent Lou Salinger (Clive Owen) zijn collega Thomas Schumer.

De Duitse autoriteiten doen de dood af als een hartaanval, maar Lou vindt het te toevallig dat Thomas vlak nadat hij van een belangrijke IBBC-manager gevoelige informatie over een wapentransactie van honderden miljoenen euro’s heeft gekregen, ineens dood neervalt. De bank staat al jaren onder verdenking voor dit soort activiteiten, alsmede het witwassen van grote bedragen van de maffia en allerlei louche regimes.
  In New York vecht hulpofficier van Justitie Ella Whitman Naomi Watts) tegen de justitiële bureaucratie die aan haar kant van de oceaan het onderzoek frustreert en tegenwerkt.

Lou is haar vaste contactpersoon bij Interpol, maar zoals gezegd, echt veel hulp krijgen ze niet, want de IBBC-bank is erg machtig en schermt zichzelf uitstekend af. The International is een geweldige film die zich laat omschrijven als The Firm van het bankwezen. Als kijker voel je de onmacht waar Clive Owen en Naomi Watts tegenaan lopen, want ze vechten tegen een nagenoeg onaantastbare tegenstander. Het is een film die in een vlot tempo zijn verhaal vertelt en dat wordt afgewisseld met enkele verrassende geweldsexplosies. The International is een absolute aanrader die in de videotheek gaat exploderen…
Cast: Clive Owen en Naomi Watts.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 18 augustus 2009
 
Als Michael Berg in 1958 de 36-jarige Hanna Schmitz (Kate Winslet) leert kennen, is hij pas vijftien jaar. Onderweg naar school moet hij overgeven en wordt hij geholpen door deze kordaat optredende, maar zeer vriendelijke vrouw.

Als hij haar uit dank bloemen brengt, slaat er een vonk over en de twee beginnen een gepassioneerde relatie die de hele zomer lang duurt. Als hij in 1966 in het kader van zijn studie rechten samen met zijn leraar en wat mede-studenten een Nazi-proces bezoekt, hoort hij vanuit de beklaagdenbank een bekende stem.

Daar staat de dan 43-jarige Hanna, beschuldigd van oorlogsmisdaden die ze als SS- kampbewaker in Auschwitz en andere kampen is begaan.

The Reader is werkelijk een prachtige film waarvoor Kate Winslet eindelijk haar eerste Oscar won. De film behandelt verschillende thema’s waaronder de collectieve schuldvraag van de Duitse bevolking en de liefde van een puber voor een oudere vrouw.
 
Cast: Kate Winslet, Ralph Fiennes en Lena Olin.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 25 augustus 2009
 
Vriendinnen Lisa, Kim en Tammi komen op vakantie in Spanje een drietal jongens tegen. Het klikt goed en als de jongens voorstellen om aan boord van het luxe jacht waar ze werken verder te feesten, gaan ze daar maar al te graag op in.

Aan boord is een vierde jongen en ondanks hun oneven aantal kan het feest beginnen. Omdat ze in de haven niet teveel herrie willen maken, besluiten ze met het jacht de zee op te gaan. Hun oneven aantal is al snel geen probleem meer, want na wat drank en de juiste lustopwekkende drugs gaan vijf van de zeven helemaal los.

Tijdens een wild trio geeft één van de jongens op het moment suprême Lisa een Donkey Punch (een harde klap in de nek om een genotopwekkende spierreactie te bewerkstelligen) en het meisje is op slag dood.

In eerste instantie varen ze terug naar de wal om het ongelukkig voorval te melden, maar al snel slaat onder de jongens de paniek toe en ze besluiten voor een andere oplossing te kiezen.
 
Regie: Oliver Blackburn.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 25 augustus 2009
Ze leven onder ons en we zijn ons niet bewust van hun bestaan. Ze hebben speciale gaven en zijn voortgekomen uit Nazi-experimenten in psychische oorlogsvoering, experimenten die sindsdien zijn voortgezet.

Agenten van Division, de organisatie die alles coördineert, jagen op iedereen die over deze speciale vaardigheden beschikt. Ze worden gecategoriseerd onder termen als Watchers, Movers, Pushers en Sniffs en Division experimenteert met hen in een poging hun gave te versterken.

Als in het laboratorium van Division een patiënte de tot nu toe dodelijke injectie overleeft en ontsnapt, is dat een grote doorbraak.
 
Agent Henry Carver (Djimon Hounsou) krijgt de leiding over de jacht en is de aangewezen persoon om de ontsnapte Patiënt 0 op te sporen. Hij laat alle beschikbare Sniffers, het woord zegt het al, opdraven om haar te zoeken. Hun spoor leidt richting Mover Nick Gant (Chris Evans) en die weet niet wat hem overkomt als hij zich ineens in het midden van de jacht bevindt.

Push laat zich redelijkerwijs vergelijken met Jumper, alleen met meer variatie in gaven en wat dat betreft lijkt het allemaal wat meer op X-Men. Het is een vlotte film en de diversiteit aan gaven biedt natuurlijk meer mogelijkheden binnen het verhaal, iets waar de makers dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Cast: Chris Evans, Dakota Fanning en Djimon Hounsou.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 25 augustus 2009
 
Claire (Julia Roberts) is ex-CIA. Beiden zijn overgestapt naar de particuliere sector en hun werkzaamheden binnen het bedrijfsleven verschillen niet eens zo heel veel van hun oude baan.

Claire werkt al enige tijd in opdracht van concurrent Equikrom undercover bij de farmaceutische multinational Burkett & Randle. Daar moet ze de ontwikkelingen op de afdeling productontwikkeling goed in de gaten houden en als lid van de afdeling contraspionage kan ze Equikrom op de hoogte houden van Burkett & Randle’s bedrijfsspionageactiviteiten. Ray is zojuist door hetzelfde Equikrom ingehuurd om een belangrijk stuk bedrijfsspionage succesvol af te ronden.

De rivaliteit met Claire is groot, maar toch hebben ze ook een gezamenlijk belang, want geslepen als ze zijn dienen ze naast Equikrom’s belang natuurlijk ook hun eigen belang en in een branche waar miljarden dollars in omgaan is er altijd wel een kans om een graantje mee te pikken.

Je moet vanaf het begin goed opletten, maar Duplicity is dat extra stukje concentratie meer dan waard. Sommige dingen werken in eerste instantie een beetje verwarrend, maar geloof ons, aan het eind wordt alles duidelijk en pas dan besef je dat deze film heel goed in elkaar is gezet. Clive Owen is deze maand actief binnen zowel het internationale bankwezen (The International) als binnen de industriële spionage en in beide segmenten scoort hij een hele dikke voldoende.
Cast: Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson en Paul Giamatti.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 18 augustus 2009
Echte liefde is moeilijk te vinden en een groepje dertigers probeert haar liefdesleven in goede banen te leiden. Voor de positief ingestelde Gigi zorgt dat nog wel eens voor grote teleurstellingen.

Waar is die man die als hij zegt dat hij nog belt, dat daadwerkelijk ook doet? Ze snapt gewoon niet wat er iedere keer mis gaat en ze begint steeds meer aan zichzelf te twijfelen. Een ontmoeting met barkeeper Alex (Justin Long) brengt uitkomst. Alex vertelt haar precies wat de regels zijn binnen het dating-proces en hij geeft haar een nuchtere analyse van mannelijk gedrag. Pas als ze die regels op begint te volgen, ziet haar liefdesleven er ineens een stuk beter uit. De datingperikelen van Gigi vormen een beetje de rode draad in deze film die zich prima met Love Actually laat vergelijken.
 
We zien een grote cast met prachtig in elkaar verweven verhalen die je, net als Love Actually, laten lachen en die zo af en toe ook een traan oproepen.

Dat komt omdat het allemaal zo herkenbaar is en iedereen heeft in zijn/haar leven wel eens in een soortgelijke situatie gezeten en dat maakt van He’s Just Not That Into You een prachtige, niet te missen film.

De eindconclusie voor Gigi is simpel. Als hij niet terug belt, hij geen pogingen doet om met je naar bed te gaan, getrouwd is met een ander of ineens met een ander het bed deelt, dan kan het goed zijn dat hij gewoon niet in je geïnteresseerd is. Deal with it…

Cast: Scarlett Johansson en Ben Affleck.
Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 25 augustus 2009

In de jaren zestig was er op de BBC, de brave overheidsomroep, slechts een paar uur moderne muziek te horen en daarom stemde meer dan de helft van de Britse bevolking af op een mega-populaire piratenzender. Vanuit de Noordzee was het 24 uur per dag, 7 dagen per week feest met de beste popmuziek van het moment.

De Britse regering was niet blij met die groep recalcitrante DJ’s die zich nergens wat van aan trok en zij deed er alles aan om dit opstandige gedrag in de kiem te smoren. Van de makers van Four Weddings And A Funeral, Notting Hill en Love Actually.
 
Acteur: Bill Nighy en Kenneth Branagh. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 18 augustus 2009

orleone is een bij elkaar opgeteld tien uur durende miniserie die het leven vertelt van één van de gewelddadigste Siciliaanse maffiabazen aller tijden. Totò Riina stond bekend als ‘Het Beest’ en dat was niet voor niets. De serie vertelt het verhaal van zijn opmerkelijke misdaadcarrière en behandelt natuurlijk de verwevenheid van de georganiseerde misdaad met de lokale en landelijke Italiaanse politiek.

Het is een hele zit en daarom hebben we hem voor je in drieën gehakt en kun je deel voor deel huren. Corleone is een must voor de fans van dit genre. Huur ze…
Cast: Regie: Alexis Cahill en Enzo Monteleone. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 18 augustus 2009

Een rustig weekend in een prachtig natuurgebied loopt uit op een nachtmerrie als Steve en Jenny al de eerste dag lastig worden gevallen door een groepje opgeschoten jeugd. Steve probeert zich er niet teveel aan te ergeren, maar als het jonge tuig zijn telefoon, portefeuille en auto steelt, is voor hem de maat meer dan vol.

Eden Lake is een film waarin extreem geweld overheerst. Bij een verhaal als dit leef je intens mee, want je beseft dat als je op de verkeerde tijd op de verkeerde plek de verkeerde tegen het lijf loopt, dit ook jou zou kunnen overkomen.

Cast: Cast: Michael Fassbender. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 25 augustus 2009

Loft vertelt het verhaal van vijf vrienden die een zolderappartement delen waar ze zich discreet met hun scharrels terug kunnen trekken. De opzet van de vijf heren verloopt prima, tot het moment dat één van hen op een winterochtend het lichaam van een dood meisje aantreft.

Loft is een ingenieuze thriller die uitgroeide tot de best bezochte film in Vlaanderen. Het is een film met internationale allures, een nagelbijter die met een oog voor suspense in scène is gezet, en tegelijk een intelligent verhaal vertelt dat de kijker verplicht om er goed het hoofd bij te houden.

Regie: Erik van Looy. Genre: Thriller/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.