Te huur vanaf: 11 augustus 2009
Met 37 jaar is Mike (Matthew Perry) niet zo succesvol en gelukkig als iedereen vroeger had voorspeld. Op zeventienjarige leeftijd was hij de bink van de school met een grote toekomst voor zich, maar de plotselinge zwangerschap van zijn vriendin Scarlett gooide roet in het eten.

Nu is Mike bijna gescheiden van diezelfde Scarlett en als hij zijn kinderen op zijn oude school op komt halen, bekijkt hij vol zelfbeklag een foto van zijn basketballteam en hardop wenst hij dat hij wel weer zeventien wil zijn.
  Een conciërge hoort toevallig wat hij zegt en vraagt hem duidelijk of hij het wel zeker weet dat hij de laatste twintig jaar van zijn leven over wil doen. Mike herhaalt zijn wens en diezelfde avond komt die wens uit. Ineens is hij weer jong en met de hulp van zijn steenrijke beste vriend probeert hij er achter te komen waarom dit hem is overkomen.

Naast de herleving van zijn schooljaren biedt zijn nieuwe jonge uiterlijk Mike de gelegenheid om in de buurt van Scarlett te komen zodat hij de kansen van de 37-jarige Mike in kan schatten. 17 Again is een nieuwe variant op een thema dat in het verleden hele leuke films op heeft geleverd. Ook nu weer zitten er hele vermakelijke, maar ook hele mooie momenten in, want de relatie vader/dochter en man/bijna ex-vrouw biedt legio mogelijkheden voor een hele leuke film. Tel daar een compleet gestoorde beste vriend bij op en je hebt… 17 Again.
Cast: Zac Efron, Matthew Perry en Leslie Mann.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 4 augustus 2009
 
Al een aantal jaren houdt vigilante Frank Castle, alias The Punisher, op een verschrikkelijke manier huis onder de criminelen van New York.

Nadat Frank de onaantastbaar geachte topcrimineel Gaitano Cesare en al zijn handlangers heeft uitgeschakeld, neemt diens neef Billy Russoti (Dominic West uit The Wire) de macht over.

Russoti probeert de miljoenendeal die zijn oom vlak voor zijn overlijden heeft afgewezen, alsnog tot stand te brengen, maar wordt daarbij gestoord door The Punisher. Bij gebrek aan bewijs wordt Russoti, die tijdens de schermutselingen zwaar is verminkt, op vrije voeten gesteld en vanaf de seconde dat hij weer vrij is, zint hij op wraak.

Daarvoor heeft hij zijn zwaar psychopathische broer Loony Bin Jim nodig die hij met veel geweld bevrijdt uit de inrichting waar hij wordt behandeld. Samen vormen ze een groot gevaar en Frank weet dat hij ze snel uit moet schakelen, want dit zijn twee mannen die voor niets terugdeinzen.
 
Cast: Dominic West, Doug Hutchison en Ray Stevenson.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 4 augustus 2009
 
Het gaat Granger Woodruff (Jesse Metcalfe) behoorlijk voor de wind. Het reclamebureau dat hij samen met zijn goede vriend Charlie runt, staat op het punt een groot account binnen te halen en Granger staat onder grote druk om binnen een paar dagen met een nieuw uniek idee te komen.

Hij wordt daarnaast verschillende keren gebeld door Jennifer van City One Bank, een aardige jonge vrouw die hem op de hoogte houdt wat de dief van zijn creditcard allemaal in zijn naam uitgeeft. Het klikt geweldig aan de telefoon en als hij voor zaken naar San Francisco moet, de stad waar Jennifer is gestationeerd, neemt hij de gok om haar mee uit te vragen.

Ook Jennifer is gecharmeerd van hun gesprekken en ze wil hem heel graag ontmoeten. Haar enige probleem is dat haar naam Priya is en ze niet in San Francisco, maar in een callcenter in Mumbai, India werkt. Dat is niet direct naast de deur, maar dat weerhoudt haar er niet van op het vliegtuig naar de VS te stappen.
 
Cast: Jesse Metcalfe en Larry Miller.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 11 augustus 2009
Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) zijn al vanaf heel klein elkaars beste vriendinnen en samen dromen ze er al hun hele leven van om elkaar bij te staan bij de mooiste dag van hun leven.

Die dag moet absoluut plaatsvinden in het chique Plaza-hotel, een locatie die soms al jaren van tevoren is volgeboekt. Als hun wederzijdse partners hen kort na elkaar ten huwelijk vragen, zijn beide dames dol van geluk.

Ze huren beiden de beste wedding planner in en die heeft wonder boven wonder voor het Plaza-hotel nog twee verschillende data beschikbaar. Een foutje zorgt er echter voor dat beide huwelijken op dezelfde dag ingepland worden en dat betekent dat ze onmogelijk elkaar bruismeisje kunnen zijn.

 
De droom van de perfecte bruiloft, met de belangrijkste persoon aan haar zijde, spat uiteen, tenzij één van de hartsvriendinnen ten gunste van de ander een andere datum prikt. Dat is het begin van een verbeten strijd die onschuldig begint, maar al snel bespottelijke vormen aanneemt.

Amerikanen hebben een andere beleving van hun huwelijksdag en in Bride Wars zien we hoe ver vooral de vrouwen gaan om die dag perfect te laten verlopen.

De dames vliegen elkaar letterlijk en figuurlijk in de haren en dat is bij lange na niet het ergste wat de vriendinnen bereid zijn elkaar aan te doen.

Cast: Kate Hudson, Anne Hathaway en Candice Bergen
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 11 augustus 2009
 
We schrijven het jaar 2416. Er zijn inmiddels zo’n tweehonderd jaar verstreken sinds de vernietiging van de aarde en diep onder de grond probeert de mensheid te overleven in een speciaal voor dat doel gebouwde stad.

Ember is ontworpen om twee eeuwen mee te gaan en nu die periode op zijn eind loopt, ontstaan er problemen met het beschikbare voedsel en ook de energievoorziening loopt op zijn eind.

Er moet snel iets gebeuren, anders dreigt Ember op korte termijn in diepe duisternis ten onder te gaan De bouwers van Ember hebben instructies achtergelaten hoe men uiteindelijk weer naar het aardoppervlak kan, maar één van de burgermeesters, de beheerders van de box waar die instructies in zijn opgeborgen, was decennia geleden te lui om de box goed op te bergen en die is dus al vele jaren onvindbaar.

Twee tieners raken betrokken bij de strijd om in leven te blijven, maar ze krijgen daarbij de tegenwerking van de zittende burgermeester (Bill Murray), want die vermaakt zich prima en heeft voor zichzelf een lui leventje gecreëerd waar hij geen afscheid van wil nemen.

Walden Media nam ons mee naar de wonderlijke wereld van Narnia en recentelijk daalden we in Journey To The Center Of The Earth met hen af naar het middelpunt van de aarde. In City Of Ember gaat het verhaal precies de andere kant op, want dit keer gaat men vanuit een diep gelegen punt in de aarde op zoek naar daglicht.
Acteurs: Tim Robbins en Bill Murray.
Genre: Sc-Fi & Fantasy
 


Te huur vanaf: 11 augustus 2009

Vera (Keira Knightley) en Caitlin (Sienna Miller) hebben veel overeenkomstige eigenschappen en interesses, maar de meest opvallende is de man waarvan ze houden; Dylan Thomas. Het probleem is dat Dylan en Caitlin man en vrouw zijn en ook Vera heeft een echtgenoot. Er ontstaat een complexe relatie waarin menig vriendschap op het spel komt te staan.

Aardige film die, hoewel hij het middelpunt van alle problemen is, zich niet op Dylan Thomas focust maar op het leven van twee vrouwen die allebei een belangrijk deel van zijn leven zijn
 
Acteurs: Keira Knightley, Cillian Murphy en Lisa Stansfield.
Genre: Speelfilm, Oorlog


Te huur vanaf: 4 augustus 2009

Paranormaal expert Simon McNeal onderzoekt samen met een medium de problemen rondom een groot huis waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het duurt niet lang voordat het medium door iets wordt aangevallen en er worden teksten in diens vlees uitgesneden. Simon ontdekt dat zielen via het huis naar het hiernamaals trekken en dat gaat gepaard met typisch Clive Barker geweld.

Na Midnight Meat Train is Book Of Blood weer een prima Clive Barker-film, die dicht in de buurt komt bij de sfeer van de Hellraiser-films en dat mag natuurlijk een prima prestatie genoemd worden.
 
Regie: John Harrison. Genre: Horror


Te huur vanaf: 4 augustus 2009

Ira Black is een briljante, maar neurotische psychologiestudent van Joodse komaf. Abby Willoughby is een extreem vrije geest die beter is in het oplossen van problemen van vrienden dan haar eigen sores. Als de twee elkaar ontmoeten, gebeurt het onmogelijke, ze worden verliefd, ontmoeten elkaars ouders en besluiten direct om te gaan trouwen.

Het huwelijk is goed, totdat het stel elkaar echt leert kennen en een hele serie komische verwikkelingen - meerdere scheidingen, trouwerijen, affaires, therapie - hen dwingt hun leven opnieuw onder de loep te nemen.

Acteurs: Jason Alexander en Fred Willard. Genre: Komedie/Humor.


Te huur vanaf: 4 augustus 2009

Het koninkrijk van koning Augustin van Carpia (Arnold Vosloo) wordt geteisterd door een vuurdraak die aanval na aanval op zijn onderdanen uitvoert en langzaam aan alles in as legt.

De enige manier om de totale ondergang van het koninkrijk te voorkomen, is door in te gaan op het voorstel van koning Quilok, maar dat betekent het einde van de dynastie en onder Quilok staat de bevolking niet veel goeds te wachten. Prinses Luisa neemt het initiatief door op zoek te gaan naar ridder Alodor, de enige man van wie bekend is dat hij ooit een draak heeft verslagen.
Acteurs: Arnold Vosloo en John Rhys-Davies. Genre: Avontuur


Te huur vanaf: 11 augustus 2009

De carrière van mentalist Buck Howard (John Malkovich) zit al enkele decennia in het slop. Al die jaren schnabbelt Buck zijn levensonderhoud bij elkaar in kleine provinciesteden en zijn show trekt steeds minder publiek.

Zijn kersverse roadmanager Troy Gable (Colin Hanks) is aan de ene kant een beetje geïntimideerd door zijn baas, maar aan de andere kant heeft hij toch ook een beetje medelijden met Buck. Dat alles verandert als Buck tijdens een optreden een kleine driehonderd mensen in slaap brengt. De media pakt dit onverwacht groots op en ineens is Buck weer helemaal ‘hot’.

Acteurs: Colin Hanks, Tom Arnold en John Malkovich. Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 4 augustus 2009

Algerije, Juni 1959. Terrien is een idealistische luitenant die het bevel krijgt over één van de Franse eenheden. Hij ontmoet er Dougnac, een gedesillusioneerde soldaat. De twee mannen komen ondanks hun verschillende karakters nader tot elkaar als gevolg van de gruwel waar ze in verzeild zijn geraakt.

De oorlog in Algerije is het Vietnam van Frankrijk en Intimate Enemies is dus de Franse versie van Platoon. Ook daar hebben enkele Franse militairen niet zo’n hele mooie rol in gespeeld en dit past prima in het huidige tijdsbeeld.
Regie: Florent Emilio Siri.
Genre: Oorlog
 
1 The Curious Case Of Benjamin Button
Speelfilm
2 Slumdog Millionaire
Speelfilm
3 Confessions Of a Shopaholic
Komedie/Humor
4 Yes Man
Komedie/Humor
5 Transporter 3
Actie
6 Valkyrie
Oorlog
7 Bedtime Stories
Familiefilm/Komedie/Humor
8 Twilight
Thriller/Misdaad/Speelfilm
9 Pride and Glory
Thriller/Misdaad
10 Righteous Kill
Thriller/Misdaad/Actie
11 The Unborn
Horror
12 Make It Happen
Speelfilm
13 Body of Lies
Thriller/Misdaad/Actie
14 New in Town
Komedie/Humor
15 Public Enemy No 1...
Thriller/Misdaad
16 The Women
Speelfilm/Komedie/Humor
17 The Day The Earth...
Rampenfilm/Avontuur
18 Seven Pounds
Speelfilm
19 Columbus Day
Thriller/Misdaad
20 Mutant Chronicles
Horror
21 Sex Drive
Komedie/Humor
22 The Life Before H...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
23 Hooligans 2
Actie/Thriller/Misdaad
24 Bolt
Animatie/Komedie/Humor/Familiefilm
25 Spion van Oranje
Actie/Komedie/Humor
 
26 Way Of War
Actie/Thriller/Misdaad
27 The Code
Thriller/Misdaad
28 Revolutionary R...
Speelfilm
29 Hondenhotel...
Komedie/Humor/Familiefilm
30 Nights in R...
Speelfilm
31 The Grudge 3
Horror
32 Under Still W...
Thriller/Misdaad
33 Role Models
Komedie/Humor
34 Doubt
Speelfilm
35 Oorlogswinter
Speelfilm/Oorlog
36 Lakeview Terrace
Thriller/Misdaad
37 The Spirit
Actie/Thriller/Misdaad
38 Wit Licht
Speelfilm/Avontuur
39 Taken
Thriller/Misdaad/Actie
40 Quantum of Solace
Actie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.