Te huur vanaf: 21 juli 2009
Tijdens het onderzoek naar verschillende terroristische aanslagen duikt binnen de FBI steeds vaker de naam van voormalig militair Samir Horn (Don Cheadle) op.

Deze Amerikaanse staatsburger en aanhanger van de Islam wordt ervan verdacht dat hij als sympathisant van extremistische terroristen hoogwaardige ontstekers aan hen verkoopt. FBI-agent Roy Clayton (Guy Pearce) probeert Samir’s gangen na te gaan en even lijkt het er op dat hij vrij eenvoudig in Amerikaanse handen valt als hij in een gevangenis in Jemen terecht komt.
  Daar komt Samir in contact met Omar, een aanhanger van de alom gezochte terroristenleider Nathir. De twee kunnen het samen goed met elkaar vinden en als de gevangenis door Nathir’s mannen wordt aangevallen om Omar te bevrijden, wordt Samir opgenomen in de groep die onderduikt in het Franse Cannes om daar een grote slag voor te bereiden.

Zo zien we ze graag. Onbekend in de bioscoop, maar uitermate geschikt voor een hele brede doelgroep. Traitor is origineel en spannend en ligt een beetje in het verlengde van films als The Kingdom en Body Of Lies, maar dan met wat minder actie. Dat deel wordt vervangen door een veel beter in elkaar gezet verhaal dat op een lekker tempo op de kijker wordt losgelaten. Internationaal terrorisme blijkt keer op keer een dankbaar onderwerp voor spannende films en Traitor zal naar verwachting op DVD hoge ogen gaan gooien.
Cast: Don Cheadle, Guy Pearce en Jeff Daniels.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 28 juli 2009
 
Dertig jaar na de verschrikkingen rond Crystal Lake trekken vijf jongeren het gebied in om daar hun illegaal gekweekte wiet te oogsten.

’s Avonds aan het kampvuur vertellen ze elkaar het verhaal over de moeder die alle begeleiders van Kamp Crystal Lake heeft afgeslacht. Haar zoon Jason zou er getuige van zijn geweest dat de enige overlevende de moordenares onthoofde.

Zo’n verhaal doet het altijd goed zo vlak voor het slapen gaan, maar al snel blijkt het meer te zijn dan alleen een verhaal… Zes weken later gaat Clay, de broer van één van de slachtoffers, op zoek naar zijn zus en in de buurt van Crystal Lake hoopt hij een spoor van haar te vinden.

Ieder genre heeft zo zijn klassiekers en in het horror-genre denk je dan al snel aan Freddie, Mike en... Jason. De fans van het genre kunnen gerust zijn, alle elementen zijn prima verzorgd en deze nieuwe Friday The 13th, het is namelijk geen remake, mag gezien worden.
 
Cast: Jared Padalecki.
Genre: Horror
 
Te huur vanaf: 21 juli 2009
 
Als enige overlevende van een mijnramp ontwaakt mijnwerker Harry Warden op Valentijnsdag uit zijn coma en richt een ware slachtpartij aan.

Direct wordt de jacht op hem geopend en Harry wordt levend begraven in de mijn. Tien jaar later wordt het mijnwerkersstadje ineens weer door vergelijkbare moorden geteisterd en sheriff Axel Palmer heeft het vermoeden dat de komst van Tom Hanniger voor Harry aanleiding is weer te gaan moorden. Tom heeft de mijn van zijn vader geërfd en wil deze verkopen. Dat zorgt voor een hoop boze burgers en mogelijk is Harry er daar één van.

My Bloody Valentine was een groot succes in de bioscoop en dat kwam natuurlijk omdat deze film te zien was in 3-D. Ook op DVD en Blu Ray kun je genieten van deze technologie en voor wie liever gewoon in 2-D kijkt, die versie staat er natuurlijk ook op. Deze nieuwe seriemoordenaar gaat erg bruut te werk en vooral in 3-D levert dat mooie plaatjes op.
 
Cast: Jaime King, Kerr Smith.
Genre: Thriller/Misdaad, Horror
 
 
Te huur vanaf: 21 juli 2009
Wit-Rusland 1941. De Duitsers zijn begonnen met de zuivering van alle ongewenste bevolkingsgroepen en vooral de Joden moet het ontgelden.

Als de ouders van Tuvia, Zus, Asael en Aron Bielski tijdens een razzia worden vermoord, moeten de broers een belangrijke keuze maken. Zus (Liev Schreiber) wil wraak nemen, maar de oudste van de vier, de rustige Tuvia (Daniel Craig), kiest voor een verstandigere oplossing. Hij besluit samen met enkele lotgenoten de bossen in te trekken om daar te proberen te overleven.

Zo ver weg van de beschaving dreigt de wet van de sterkste toe te slaan en het is aan Tuvia om te zorgen dat rechten van de zwakkeren binnen de groep even zwaar meetellen als de rechten van de strijders.
 
De groep vluchtelingen blijft groeien en dat trekt meer en meer de aandacht van de Duitsers die dit opstandige gedrag het liefst zo snel mogelijk de kop in willen drukken.

Het verhaal van Defiance is één van de vele onbekende heldenverhalen van de Tweede Wereldoorlog. De Bielski-broers zijn verantwoordelijk geweest voor de redding van meer dan 1200 Russische Joden en in deze film zien we de ontberingen die deze mensen hebben doorstaan.

Men heeft het geheel wel wat beschaafder gemaakt, want naar het schijnt waren de Bielski-broers heel erg gruwelijk in hun aanpak.

Cast: Daniel Craig, Liev Schreiber en Jamie Bell.
Genre: Speelfilm, Oorlog
 
 
 
Te huur vanaf: 21 juli 2009
 
Op verzoek van de eerbare burgers van Appaloosa nemen Virgil Cole (Ed Harris) en Everett Hitch (Viggo Mortensen) het gezag over de stad voor hun rekening. Virgil en Everett zijn ervaren wetsdienaren en ze hebben al hun ervaring nodig om het op te nemen tegen Randall Bragg (Jeremy Irons).

Bragg heeft hun voorganger en twee deputy’s in koele bloede vermoord en het is aan hun opvolgers om hem voor het gerecht te brengen. Er zijn echter pas bewijzen als één van Bragg’s eigen cowboys de moed opbrengt om tegen zijn baas te getuigen. Bragg wordt opgepakt, maar de druk is hoog, want er staat een grote overmacht klaar om hem te bevrijden. Virgil en Everett zijn echter heel koelbloedig en Bragg wordt door de rondreizende rechter tot de strop veroordeeld. Daar is de kous nog niet mee af, want nu hij weet dat hij opgehangen gaat worden, zet Bragg alles op alles om dat lot te ontlopen.

Er worden niet meer veel westerns gemaakt, maar degene die in Hollywood het groene licht krijgen, zijn wel de moeite waard. Eind 2008 werden we positief verrast door 3:10 To Yuma en ook Appaloosa krijgt onze goedkeuring. Naast Harris (ook de regisseur van dienst), Viggo Mortensen en Jeremy Irons zorgt Renee Zellweger voor de vrouwelijke inbreng en als je al dat talent bij elkaar optelt, mogen we de toch wel de conclusie trekken dat Appaloosa, net als 3:10 To Yuma, wordt gedragen door een grote cast.
Cast: Viggo Mortensen, Ed Harris, Renée Zellweger en Jeremy Irons.
Genre: Western
 
 
Te huur vanaf: 21 juli 2009
Naarmate de jaren vorderen wordt het voor Randy ‘The Ram’ Robinson (Mickey Rourke) steeds moeilijker om te blijven presteren. In de tachtiger jaren was The Ram op het hoogtepunt van zijn carrière als professioneel worstelaar, maar dit slopende werk is hem niet in zijn koude kleren gaan zitten.

Twintig jaar later werkt hij nog steeds in het worstelcircuit, maar het aantal toeschouwers is zienderogen afgenomen en ver in zijn achterhoofd beseft hij best dat hij dit niet eeuwig vol kan houden. Als hij na een extreem bloederige partij getroffen wordt door een hartinfarct, neemt hij, na een dringend advies van zijn chirurg, het besluit dat het zo wel mooi is geweest.

Vanaf dat moment valt hij in een gat, want het wereldje waarin hij enige decennia heeft gewerkt is zo’n beetje het enige wat hij kent.
 
Randy staat inmiddels achter de toonbank in een supermarkt. Dat is een groot verschil met zijn oude werk en hij vraagt zich stiekem af waar zijn hart beter tegen bestand is, dit saaie werk of tien minuten in de ring…

The Wrestler wordt algemeen gezien als de grote comeback van Mickey Rourke. Hij werd samen met tegenspeelster Marisa Tomei genomineerd voor een Oscar, maar ook zij werden het slachtoffer van de aardverschuiving die Slumdog Millionaire teweeg bracht.

Rourke was namelijk voor insiders de gedoodverfde winnaar en wie deze film heeft gezien zal het daar zeker mee eens zijn.

Cast: Mickey Rourke en Marisa Tomei.
Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 28 juli 2009

In de middeleeuwen werpt de jonge Lycan Lucian zich op als een machtige leider die de weerwolven verenigt om in opstand te komen tegen Viktor (Bill Nighy), de wrede koning van de vampiers die hen eeuwenlang vervolgd en onderdrukt heeft. Lucian wordt bijgestaan door zijn geheime geliefde, de knappe vampier Sonja (Rhona Mitra), en samen strijden ze om de Lycans uit hun genadeloze slavernij te bevrijden.

In deze prequel, de derde in de Underworld-reeks, zien we hoe de eeuwenoude bloedvete tussen de aristocratische vampiers en de barbaarse Lycans (weerwolven) is ontstaan.
 
Acteur: Michael Sheen en Bill Nighy. Genre: Horror, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 21 juli 2009

Nietsnut Curtis (Ice Cube) wordt door zijn schoonzus zo’n beetje gedwongen om zich ’s middags na school over zijn nichtje Jasmine te ontfermen. In eerste instantie weet Curtis niet wat hij met dit meisje aan moet, maar als hij bij wijze van tijdverdrijf een balletje met haar gooit, ontdekt hij dat Jasmine een ijzersterke rechterarm heeft.

Dat maakt van haar een zeer geschikte quarterback voor het plaatselijke niet echt best presterende footballteam. Dat is niet direct de plek waar je een meisje verwacht, maar de wanhopige coach is wel bereid een risico te nemen.
Cast: Ice Cube. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 28 juli 2009

Als miljardair Nerio Winch verdronken wordt gevonden, vraagt iedereen zich af wie zijn enorme vermogen erft. Officieel heeft Nerio geen kinderen en is er dus geen erfgenaam, maar dat verandert als men ontdekt dat hij dertig jaar geleden een Bosnische wees heeft geadopteerd.

Probleem is dat deze Largo Winch zojuist voor enige tijd wegens drugssmokkel de gevangenis in is gegaan. Met Nerio dood en Largo in de gevangenis komt de vraag op of deze twee gebeurtenissen deel uitmaken van een vooropgezet plan om de controle te krijgen over Nerio’s financiële imperium.
Cast: Kristin Scott Thomas. Genre: Thriller/Misdaad, Avontuur


Te huur vanaf: 21 juli 2009

In 1774 wordt de nog maar zeventienjarige Georgiana Spencer (Keira Knightley) door haar moeder uitgehuwelijkt aan de hertog van Devonshire (Ralph Fiennes), één van de machtigste mannen van Engeland. Hij is eigenlijk alleen maar in haar geïnteresseerd om voor hem een mannelijke opvolger te baren en voor de rest houdt hij zich liever bezig met zijn honden.

Georgiana beseft dat haar een liefdeloos leven te wachten staat, zeker als haar man een relatie begint met haar beste vriendin. Na twee dochters en verschillende miskramen begint ze een verhouding met een jonge politicus.
Cast: Keira Knightley en Ralph Fiennes. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.