Te huur vanaf: 7 juli 2009
In de loop van 1943 groeit binnen een deel van de top van het Duitse leger het besef dat Hitler Duitsland tot de grond zal verwoesten. De euforie van alle opeenvolgende overwinningen is weggeëbd en het Duitse leger begint op verschillende fronten serieuze klappen te krijgen.

Als kolonel Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) na zwaar gewond te zijn geraakt in Noord-Afrika, terugkeert naar Berlijn, wordt hij benaderd door generaal Von Tresckow (Kenneth Branagh). Die rekruteert hem voor een uiterst delicate zaak, het voorbereiden van een aanslag op Hitler.

  Een groep hoge officieren zweert samen met een aantal politici om via een gecompliceerd plan de macht naar zichbehoeden. Basis van het plan is Operatie Valkyrie, een door de Nazi-top opgesteld plan om in het geval van Hitler’s dood de macht in handen te laten vallen van zijn opvolgers.

Valkyrie was natuurlijk ook de eerste grote film voor Carice van Houten en ook dat heeft flink wat publiciteit opgeleverd. Het verhaal is spannend en toont ons een grootschalig complot om de macht in Duitsland in handen te leggen van zinnig denkende mensen, iets wat van de Nazi-top op dat moment van de oorlog niet meer kon worden gezegd. Het is een spannende geschiedenisles die bewijst dat niet alle Duitsers in de oorlog Hitler blind hebben gevolgd tot het bittere einde.
Cast: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy en Carice van Houten.
Genre: Oorlog
 
Nu te huur
 
Casey Beldon is een normale studente met een normaal leven. Als ze van de één op de andere dag geconfronteerd wordt met verschrikkelijke nachtmerries en visioenen, probeert ze met de hulp van haar bijgelovige beste vriendin Romy te achterhalen waar dit allemaal vandaan komt.

Ze ontdekt dat ze de overlevende is van een ééneiige tweeling en dat haar tweelingbroer nog voor de geboorte is gestorven. Als ze probeert meer te ontdekken, komt ze naar aanleiding van een oud krantenartikel in contact met een Auschwitz-overlevende.

Als ze samen met Romy de oude vrouw bezoekt, wordt de oude Joodse vrouw bijna hysterisch en gilt het uit dat beide meisjes moeten maken dat ze wegkomen. Iets heeft de oude vrouw de stuipen op het lijf gejaagd en Casey wordt banger en banger dat ze langzaam gek aan het worden is.

Voor de liefhebbers van de betere suspense-thriller, inclusief wat leuke horror-elementen natuurlijk, is The Unborn een niet te missen film.
 
Cast: James Remar en Gary Oldman.
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 14 juli 2009
 
Na de dood van zijn vrouw valt Walt Kowalski (Clint Eastwood) in een zwart gat. Walt is geen prettige man en de relatie met zijn familie verloopt stroef.

De Korea-veteraan neemt zichzelf namelijk geen blad voor de mond en dat neemt niet iedereen hem in dank af. In de langzaam verpauperende wijk brengt Walt zijn dagen door op zijn veranda waar hij met lede ogen toeziet hoe de buurt veranderd.

Zijn nieuwe buren probeert hij zoveel mogelijk te negeren, want hij heeft niets op met al die spleetogen die de buurt overspoelen. Ze helemaal negeren is moeilijk als een jeugdbende het zoontje van het gezin probeert in te lijven.

Deze Tao wordt zwaar onder druk gezet en als Walt tussenbeide komt, verdient hij het respect van de gemeenschap, maar maakt hij zichzelf gehaat bij de Aziatische jongeren die hij publiekelijk heeft vernederd.

Gran Torino is een film met een lach en een traan, kwalitatief heel goed en overtuigend geacteerd.
 
Cast: Clint Eastwood.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 14 juli 2009
Voor zijn werk reist Max Peterson de hele wereld over, want overal wordt er van zijn expertise, het beschermen van computernetwerken, dankbaar gebruik gemaakt.

Tijdens een opdracht in Bangkok krijgt hij een hypermoderne telefoon toegestuurd en zodra hij deze in gebruik heeft genomen, ontvangt hij van een onbekende afzender zeer belangrijke berichten die hem zijn leven redden en ook financieel wordt hij er niet slechter op.

Max ontvangt meer berichten en hij denkt dat iemand het heel erg goed met hem voor heeft. Schijn bedriegt, want net als hij een grote jackpot heeft gewonnen, krijgt hij de FBI op zijn dak. Het sprookje van zijn wondertelefoon gaat uit als een nachtkaars als hij te horen krijgt dat iedereen die voor hem hetzelfde ‘geluk’ heeft gehad, het leven erbij heeft verloren.
 
Intrige, verraad en spionage zijn populaire onderwerpen om een lekkere film over te maken. Enkele maanden geleden hebben we genoten van XIII, The Conspiracy en ook Eagle Eye was een groot verhuursucces.

Waar Eagle Eye hier en daar wat minder geloofwaardig was, is The Gift een uitstekende actie-thriller die de paranoia van de Amerikaanse veiligheidsdiensten op gedegen wijze weergeeft. The Gift, oorspronkelijke titel Echelon Conspiracy, is zonder enige twijfel de verrassing van de maand juli. Huur ‘m...

Cast: Edward Burns, Ving Rhames en Martin Sheen
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 7 juli 2009
 
De zeventienjarige Bella (Kristen Stewart) is niet blij als ze een tijdje bij haar vader moet gaan wonen. Op haar nieuwe school is ze al snel populair.

Jongens zijn in haar geïnteresseerd en meisjes willen haar vriendin zijn, maar het is de afstandelijke Edward Cullen (Robert Pattinson) die haar aandacht trekt.

De Cullen-familie is echter heel erg op zichzelf, een houding die Bella maar al te graag zou willen doorbreken, want Edward is mysterieus en oh zo lekker. Vanaf het moment dat Edward haar geur in zich op heeft genomen, beseft hij dat Bella zijn femme fatale is, de vrouw tegen wie hij geen weerstand kan bieden. Dat veroorzaakt een gevaarlijke situatie. Edward is een vampier die net als de andere leden van zijn ‘familie’ geleerd heeft te leven van het bloed van dieren.

Bella’s geur is voor hem echter een drug die hij omschrijft als zijn eigen persoonlijke merk heroïne, een verdovend middel waar iedere vezel in zijn lichaam naar verlangt en hij is doodsbang dat hij zich in een moment van zwakte niet zal kunnen beheersen.

Twilight toont ons een onmogelijke liefde tussen twee jonge mensen. Dit is zonder enige twijfel één van de sterkste vampierfilms ooit gemaakt en dat komt omdat men niet naar de vaste bloederige elementen heeft gegrepen. Geen sensatie zuiver en alleen voor de schrikelementen, maar een mooi verhaal met een romance die om verschillende redenen grote gevaren met zich meebrengt.
Regie: Kristen Stewart en Billy Burke.
Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm
 


Te huur vanaf: 14 juli 2009

In het Wilde Westen verdwijnt een pioniersgezin op mysterieuze wijze uit hun huis. Lokale Indianen worden verantwoordelijk gehouden en een groep mannen gaat naar hen op zoek. De echte vijand ligt echter op de loer. De groep ontdekt dat hun prooi alles behalve menselijk is en het gevecht dat hen te wachten staat, is heel anders dan ze ooit in hun leven mee hebben gemaakt.

The Burrowers is een ‘creature feature’ waarin men het beste uit twee genres (western en horror) op een creatieve en verfrissende wijze heeft samengevoegd.
Cast: J.T. Petty
Genre: Thriller/Misdaad, Horror


Te huur vanaf: 7 juli 2009

FBI-agenten Sam Hallaway (Bill Pullman) en Elizabeth Anderson (Julia Ormond) hebben de taak gekregen om een serie gewelddadige gebeurtenissen langs een afgelegen snelweg te onderzoeken. De daders zijn uiterst wreed te werk gegaan en de agenten moeten met behulp van drie overlevenden/getuigen de waarheid zien te achterhalen.

Ze verhoren politieman Bennett, de verslaafde Bobby en de achtjarige Stephanie wiens hele familie is vermoord. Dat is geen eenvoudige taak, want er is veel gebeurd en het is opvallend dat juist Stephanie de sleutel is die tot de waarheid leid.
Cast: Bill Pullman en Julia Ormond.. Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 7 juli 2009

De strijd tussen de verschillende hooligan-groeperingen verplaatst zich van de straat naar de gevangenis. Daar moeten West Ham United-fans Dave en zijn maten Ned en Keith zien te overleven, want ook achter de tralies heerst grote rivaliteit tussen de aanhangers van de verschillende voetbalclubs en dat is een verbeten strijd op leven en dood…

Je hebt gewelddadige films en je hebt gewelddadige Engelse films. Engelse misdaadfilms zijn veel harder en rauwer en Hooligans 2 is daar een goed voorbeeld van, want bloederiger en harder als deze zul je ze niet vaak zien.

Acteurs: Jesse V. Johnson. Genre: Thriller/Misdaad, Actie.


Nu te huur:

Als Danny (Paul Rudd) na een aantal teleurstellingen helemaal doordraait, wordt hij samen met zijn beste vriend Wheeler (Seann William Scott) tot 150 uur dienstverlening veroordeeld. Die uren moeten ze vullen als een soort mentor voor probleemkinderen. Dat is niet direct een logische keuze, want als er twee niet geschikt zijn om als voorbeeld te dienen voor de jeugd, dan zijn het Danny en Wheeler wel.

Wie beter dan Seann William Scott in de rol van een onverantwoordelijke, op seks beluste nietsnut die samen met Paul Rudd er in deze film een zooitje van maakt.
Acteurs: Seann William Scott en Paul Rudd. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 7 juli 2009

De dood van hun voormalige leadzanger brengt soulzangers Louis Hinds (Samuel L. Jackson) en Floyd Henderson (Bernie Mac) voor het eerst sinds bijna dertig jaar weer bij elkaar. Beide heren zijn gevraagd om deel te nemen aan een herdenkingsconcert en voor even proberen ze oude gevoelens opzij te zetten om zo weer even in de spotlights te staan en een paar centen te verdienen.

De rit naar het legendarische Apollo-theater wordt er één om nooit te vergeten, want niet alleen zijn beide heren erg roestig, ze hebben na al die jaren nog steeds zwaar de schurft aan elkaar.

Acteurs: Samuel L. Jackson en Bernie Mac. Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 14 juli 2009

Op de terugweg naar New York strandt de gescheiden Harvey Shine (Dustin Hoffman) op een Londense luchthaven. Daar krijgt hij te horen dat hij zijn baan kwijt is en beland in een bar. Hij raakt er aan de praat met Kate Walker (Emma Thompson), die hem overhaalt naar de receptie van zijn dochter’s bruiloft te gaan, de bruiloft die hij vroegtijdig heeft verlaten.

Harvey haalt haar op zijn beurt over om met hem mee te gaan. Zo begint voor twee mensen een romance die beiden inspireert zichzelf alsnog te laten verrassen door de liefde!
Acteurs: Dustin Hoffman, Emma Thompson en James Brolin.
Genre: Speelfilm
 
1 Yes Man
Komedie/Humor
2 Righteous Kill
Thriller/Misdaad/Actie
3 Seven Pounds
Speelfilm
4 Pride and Glory
Thriller/Misdaad
5 The Day The Earth Stood Still
Rampenfilm/Avontuur
6 Wit Licht
Speelfilm/Avontuur
7 Body of Lies
Thriller/Misdaad/Actie
8 The Women
Speelfilm/Komedie/Humor
9 Oorlogswinter
Speelfilm/Oorlog
10 Spion van Oranje
Actie/Komedie/Humor
11 Lakeview Terrace
Thriller/Misdaad
12 Madagascar 2
Familiefilm/Animatie
13 Australia
Speelfilm/Avontuur/Oorlog
14 Changeling
Speelfilm
15 The Code
Thriller/Misdaad
16 Nights in Rodanth...
Speelfilm
17 Taken
Thriller/Misdaad/Actie
18 New in Town
Komedie/Humor
19 Bolt
Animatie/Humor/Familiefilm
20 Revolutionary Roa...
Speelfilm
21 Mirrors
Horror/Thriller/Misdaad
22 Quantum of Solace
Actie
23 Bride Flight
Speelfilm
24 Deception
Thriller/Misdaad
25 Ong Bak 2
Actie
 
26 The Secret of Moo...
Avontuur/Familiefilm
27 Doubt
Speelfilm
28 RocknRolla
Thriller/Misdaad
29 JCVD (Jean Claude...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
30 Way Of War
Actie/Thriller/Misdaad
31 XIII - The Conspi...
Actie/Mini-serie
32 Quarantine
Horror/Thriller/Misdaad
33 Surfer Dude
Speelfilm/Komedie/Humor
34 Burn After Readin...
Komedie/Humor/Thriller/Misdaad
35 Wild Child
Speelfilm
36 Saw V
Thriller/Misdaad
37 Zack And Miri Mak...
Komedie/Humor
38 Dorothy
Thriller/Misdaad
39 Milk
Speelfilm
40 Transsiberian
Thriller/Misdaad/Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.