Te huur vanaf: 23 juni 2009
Zijn hele leven lang woont en werkt Skeeter Bronson (Adam Sandler) in het hotel dat ooit eigendom was van zijn vader.

Hij hoopt dat hij ooit het hotel zal mogen runnen, maar die kans lijkt heel ver weg, want als klusjesman maakt Skeeter weinig kans op zo’n hoge functie.

Op een avond uit hij zijn frustratie door aan zijn neefje en nichtje in een verhaaltje voor het slapen gaan te vertellen over de arme ondergewaardeerde boer, die ineens de kans krijgt om de heer van een groot kasteel te worden.
  Vreemd genoeg krijgt hij de volgende dag de kans om mee te dingen naar de baan van general manager van een nieuw te bouwen mega hotel en de manier waarop lijkt wel heel erg op de manier waarop de arme boer in het door hemzelf verzonnen verhaal zijn grote kans kreeg. Als het daarna ineens kauwgomballen begint te regenen, is Skeeter er heilig van overtuigd dat zijn verhaal werkelijkheid is geworden.

Zijn hoofdpersoon overkwam namelijk precies hetzelfde bizarre natuurverschijnsel en met dat in zijn achterhoofd wordt het volgende verhaal met zorg samengesteld om zo al zijn andere dromen uit te laten komen... Bedtime Stories is een heerlijk magisch verhaal voor het hele gezin. Sandler is dit keer wel iets minder grof, maar voor de rest is het wel een 100% Sandler film inclusief een kleine bijdrage van Rob Schneider, die in al zijn films wel even zijn gezicht laat zien.
Cast: Adam Sandler, Guy Pearce en Courteney Cox.
Genre: Komedie/Humor, Familiefilm
 
Te huur vanaf: 30 juni 2009
 
Nadat hij bruut is vermoord, komt politieman Denny Colt op mysterieuze wijze weer tot leven. Vanaf dat moment voert hij als de gemaskerde The Spirit vanuit de schaduwen van zijn geliefde Central City strijd tegen de misdaad.

Als hij ontdekt dat zijn aartsvijand, de flamboyante crimineel The Octopus (Samuel L. Jackson), vastbesloten is om ten koste van alles het eeuwige leven te verkrijgen, moet The Spirit in actie komen, want The Octopus is bereid de bevolking van Central City daarvoor op te offeren.

Zelfs met zijn bovennatuurlijke krachten moet de superheld een aantal dodelijke uitdagingen en verleidingen weerstaan. De verleidingen komen op hem af in de vorm van een aantal mooie vrouwen die hem wil verleiden, liefhebben of doden.

The Spirit is gebaseerd op de legendarische stripboeken uit de jaren 40 en 50. Regisseur Frank Miller (Sin City) gebruikt ook nu weer een aparte filmtechniek om die sfeer weer te geven.
 
Cast: Jaime King, Eva Mendes, Samuel L. Jackson en Scarlett Johansson.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 30 juni 2009
 
Na enkele inbraken worden ’s werelds beste detectives bijeen gebracht om de vermoedelijke dader, de al jaren ongrijpbare Tornado, die in tien jaar voor een half miljard dollar aan buit bij elkaar heeft gestolen, te ontmaskeren.

Hoofdinspecteur Dreyfus (John Cleese) hoopt zich persoonlijk met de zaak te mogen bemoeien, maar hij wordt gedwongen Jacques Clouseau (Steve Martin) op de zaak te zetten. Clouseau moet deel gaan uitmaken van een internationaal dreamteam, want die moeten samen de illustere dader kunnen ontmaskeren. Met zijn trouwe assistent Ponton (Jean Reno) in zijn keilzog begint Clouseau aan de zoveelste jacht op... The Pink Panther.

Naast het dreamteam aan inspecteurs zien we in deze film een dreamteam aan acteurs met namen als Andy Garcia, John Cleese en Jean Reno. Peter Sellers is natuurlijk onvervangbaar, maar als je dat van je af zet, is dit gewoon een leuke film met een hoog Allo ‘Allo-gehalte.
 
Cast: Steve Martin en Jean Reno.
Genre: Komedie/Humor, Avontuur
 
 
Te huur vanaf: 30 juni 2009
Samen met zijn vriend Manny heeft John Cologne (Val Kilmer) een grote klus gedaan en het enige wat ze nu nog moeten doen is de gestolen waar omzetten in contant geld.

Wat zo eenvoudig lijkt, wordt ineens heel moeilijk als zijn heler de boel verziekt door zich niet aan de gemaakte afspraken te houden. Manny wordt vermoord en John moet uitwijken naar een andere koper. Dat is minder eenvoudig dan het lijkt, want het is lastig iemand te vinden die binnen een paar uur enkele miljoenen op tafel kan leggen.

Vanuit Echo Park probeert hij de zaak af te handelen, maar hij weet dat er op hem gejaagd wordt, dus wat er ook gebeurt, hij mag niet opvallen en hij moet voorkomen dat iemand hem kan traceren.

 
Hij moet dus voorzichtig zijn, want hij weet niet wie hij nog kan vertrouwen. Voor dit soort bedragen gaan mensen over lijken en hij moet zijn kaarten goed uitspelen om zijn plannen voor de toekomst te kunnen realiseren.

Val Kilmer is momenteel een zeer productieve acteur. Hij maakte Columbus Day tussen Felon en XIII: The Conspiracy in, twee films waarmee hij zijn fanbase behoorlijk heeft uitgebreid. Columbus Day is een prima film, met geweldsexplosies aan het begin en het eind en tussendoor het bekende kat-en-muis-spel van een man die zijn laatste kunststukje heeft uitgehaald.

Cast: Val Kilmer, Wilmer Valderrama en Marg Helgenberger.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
 
Te huur vanaf: 23 juni 2009
 
Aankomend journaliste Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een shopaholic. Voor een modebewuste koopzieke jonge vrouw is er geen betere baan dan bij Alette Magazine, de plek waar alles om high fashion draait.

Als haar sollicitatiegesprek bij Alette de mist in gaat, probeert ze via de zijdeur binnen te komen door te solliciteren bij Succesful Savings, een magazine over de financiële wereld.

Hoofdredacteur Luke Brandon waagt de gok en neemt haar in dienst en op een bizarre manier weet ze de hele financiële journalistiek op zijn kop te zetten. Dat doet ze niet door briljante stukken te schrijven, nee Rebecca schrijft over winkelen, mode en het geld dat daar voor nodig is.

Haar verhalen worden gezien als een briljante metafoor voor alles wat van toepassing is op de gewone man en vrouw. Binnen de kortste tijd groeit ze uit tot een populair journaliste en dat legt grote druk op Rebecca’s schouders, want zij is de enige die weet dat ze absoluut geen idee heeft waar ze het over heeft.

Een deel van het verhaal van deze film lijkt een beetje op Being There, de klassieker waarin Peter Sellers een simpele tuinman speelt wiens verhalen over de tuin verkeerd worden geïnterpreteerd waardoor hij uitgroeit tot een vooraanstaand adviseur van hooggeplaatste functionarissen en politici. Confessions Of A Shopaholic is een leuke girly-film met mooie kleding, een romance en een niet alledaagse carrière.
Cast: John Lithgow, Joan Cusack, John Goodman en Isla Fisher.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 23 juni 2009
In de achtentwintigste eeuw heerst er overal op aarde oorlog. Vier multinationals beheersen de wereld en vechten om de schaarse grondstoffen die de planeet nog rijk is.

Tijdens één van deze oorlogen wordt onbedoeld een eeuwenoud gevaar losgelaten en binnen enkele dagen dreigt de mensheid de controle over de aarde te verliezen aan het steeds verder oprukkende ras der mutanten.

Deze mutanten ontlenen hun kracht uit The Machine, een buitenaardse kracht die kort na de laatste ijstijd op aarde is neergestreken en die na een hevige strijd door een dappere krijger Nagh-Than diep in de aarde gevangen is gezet onder een reusachtig zegel. Dat zegel is nu verbroken en de situatie is zo kritiek dat er op grote schaal geëvacueerd wordt om op andere planeten verder te leven.
 
Onder leiding van broeder Samuel (Ron Pearlman) komt het broederschap van de nakomelingen van Nagh-Than met een gewaagde zelfmoordmissie om The Machine te vernietigen.

Mutant Chronicles kun je qua sfeer en qua kleurstelling, of het gebrek daaraan, een beetje kunt vergelijken met Sin City, maar dan wel in een heel ander genre. Het is allemaal heel erg bloederig en gewelddadig en vooral dat eerste is knap gedaan in een film waarin bijna geen kleur is verwerkt.

Het is dus een aparte film waarin net als in het eerder genoemde Sin City veel uit de computer is getoverd en dat ziet er toch net even anders uit dan we gewend zijn.

Cast: Thomas Jane en John Malkovich.
Genre: Horror
 
 


Te huur vanaf: 30 juni 2009

Om de bruiloft van haar zus Rachel te kunnen bezoeken, verlaat voormalig model Kym (Anne Hathaway) voor een paar dagen de ontwenningskliniek waar ze de afgelopen tien jaar met enige regelmaat tijd heeft doorgebracht. Wat een gezellig feest had moeten worden, verandert als Kym’s aanwezigheid een zeer gespannen sfeer veroorzaakt.

Anne Hathaway geeft prachtig gestalte aan een egocentrische verslaafde. Hathaway, bekend geworden met het wat zoete The Princess Diaries uit de Disney-stal, bewijst zich in korte tijd te hebben ontwikkeld tot een veelzijdig actrice..
 
Acteur: Anne Hathaway Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 30 juni 2009

Dom blondje Dawn St. Dom (Denise Richards) en dom blondje Dee Twiddle (Pamela Anderson) kennen elkaar nog maar net als ze bij toeval door alles en iedereen voor professionele huurmoordenaars worden aangezien.

Dumb & Dumber staat zo’n beetje gelijk aan Blonde And Blonder en dan weet je soort humor je te wachten staat. Ze hebben voor de hoofdrollen Überbimbo’s Anderson en Richards in stelling gebracht en die zijn een perfecte parodie van zichzelf en doen heel erg hard hun best om het imago van hun haarkleurgenoten te bevestigen. Neem van ons aan, dat is gelukt…

Cast: Denise Richards en Pamela Anderson. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 23 juni 2009

Halverwege de negentiende eeuw zit China in één van haar donkerste periodes. Het land gaat gebukt onder het tirannieke bewind van de Manchus die het land vanuit het noorden binnen zijn gevallen om er de Qing-dynastie te vestigen. Drie mannen zweren een eed om China te bevrijden van de corrupte overheersers, maar gaandeweg hun strijd raakt één van hen in de ban van de macht die zijn positie met zich meebrengt en het bloedbroederschap valt uiteen.

De fans van dit soort massaal opgezette Aziatische films mogen The Warlords niet missen. Dit is Made in China op zijn best...

Cast: Jet Li. Genre: Oorlog, Actie


Te huur vanaf: 30 juni 2009

Deze film is het vervolg op Public Enemy Number One, Part 1, waarin we zagen hoe Jacques Mesrine (Vincent Cassel) in de jaren zeventig volksvijand nummer 1 was in Frankrijk. Hij stond bekend om zijn spitsvondige vermommingen en als vrouwenverslinder, maar in de eerste plaats om de gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en gevangenisuitbraken. Twintig jaar lang was hij samen met zijn even gestoorde vriendin Jeanne een kwelgeest voor de Franse politie.

Cassel dendert weer in hetzelfde tempo door en gaat in dit deel meerdere malen over the top in zijn rol.
Cast: Vincent Cassel. Genre: Thriller/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.