Te huur vanaf: 9 juni 2009
Frank Martin (Jason Statham) verdient zijn geld als chauffeur voor iedereen die hem, tegen zijn meer dan royale honorarium, inhuurt. Frank selecteert zijn opdrachten zorgvuldig en zeker als hij onder druk wordt gezet wil hij nog wel eens een klus weigeren.

Crimineel Johnson (Robert Knepper, de enge T-Bag uit Prison Break) is één van de opdrachtgevers waarbij Frank geen goed gevoel heeft en zelfs als er de nodige druk op hem is uitgeoefend, wijst hij de toch zeer lucratieve klus af.

  Als Johnson’s tweede optie niet voldoet, houdt hij Frank, die deze man heeft aanbevolen, hiervoor verantwoordelijk. Frank ziet in dat hij er niet onderuit komt en er zit niets anders op dan in zijn eigen zwaar opgevoerde en gepantserde Audi A8 te stappen.

Alle goede dingen komen in drie delen, zo ook de Transporter-films. Schrijver Luc Besson heeft iets met films met snelle auto’s, want ook de drie Taxi-films kwamen uit zijn computer en kort geleden konden we nog genieten van Taken, één van zijn recentste creaties en één van de beste films van 2009. Ook Jason Statham mag graag het gaspedaal flink intrappen en hij is op dit moment één van de populairste acteurs binnen het actiegenre. In Transporter 3 kan hij weer helemaal los gaan en de film is in ieder geval een lange commercial voor Audi, dus als je hem kunt betalen, dan is de A8 een leuke bolide om mee rond te crossen.
Cast: Jason Statham, Robert Knepper en Jeroen Krabbé.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 16 juni 2009
 
Tiener Ian heeft niet de moed om het meisje van zijn dromen te vertellen wat hij voor haar voelt en daarom botviert hij zijn seksuele frustraties op het Internet.

Daar chat hij veel met Ms. Tasty, een meisje dat aan haar foto te zien de goede naam voor zichzelf heeft gekozen. Met het Internet weet je het echter nooit zeker en ook Ian neemt het niet zo nauw met de waarheid.

Het is echter allemaal voor een goed doel, want in het kader van het verliezen van zijn maagdelijkheid is alles gerechtvaardigd. Dat vind ook zijn beste vriend Lance. Die vindt dat Ian een schop onder zijn kont nodig heeft om in actie te komen en Lance is daarbij maar al te graag behulpzaam.

Sex Drive is een geslaagde, zwaar op seks georiënteerde tienerkomedie. De American Pie-films hebben een nieuwe standaard gezet waartegen alle andere films worden afgezet en we kunnen met recht zeggen dat Sex Drive toch wel heel dicht in de buurt komt.
 
Cast: Seth Green, James Marsden en Clark Duke.
Genre: Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 16 juni 2009
 
Na zijn tijd in het leger stort Jacques Mesrine (Vincent Cassel) zich op de misdaad. In eerste instantie werkt hij voor de lokale topcrimineel Guido (Gerard Depardieu), maar Mesrine is ambitieus en neemt niet graag orders aan.

Binnen de kortste tijd wordt hem de grond te heet onder de voeten en wijkt hij uit naar Franstalig Canada, waar hij eveneens de complete politiemacht achter zich aan krijgt. Samen met zijn even gestoorde vriendin Jeanne vormt hij het meest gevreesde misdaadduo sinds Bonnie & Clyde.

Mede door zijn spectaculaire en zeer gewelddadige ontsnappingspogingen werd hij bekend bij het grote publiek die de jacht op Staatsvijand Nummer 1 op de voet volgde. Twee decennia was Jacques Mesrine Frankrijk’s meest gezochte misdadiger.

De film is gebaseerd op de autobiografische roman die Mesrine, die wegens zijn talent om zich te vermommen bekend werd als de man met de 1000 gezichten, in de gevangenis schreef.
 
Cast: Vincent Cassel en Gerard Depardieu.
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 9 juni 2009
Op de dag van zijn geboorte verliest baby Benjamin direct zijn moeder in het kraambed. Als zijn vader hem aanschouwt, draait zijn maag om, want dit gedrocht, verantwoordelijk voor de dood van zijn vrouw, kan hij onmogelijk als zijn eigen zoon opvoeden.

Benjamin wordt te vondeling gelegd op de stoep van een verzorgingstehuis waar de goedhartige Blanche zich over hem ontfermt. Dit schepsel van God verdient een kans om te leven en ze zal haar uiterste best doen om goed voor hem te zorgen. Dat is het begin van een bijzonder leven. Geboren als een oude man in het lichaam van een baby wordt hij naarmate de tijd verstrijkt steeds jonger. In zijn bijzondere leven krijgt hij te maken met gebeurtenissen en emoties waar een normaal mens nooit mee geconfronteerd zal worden.

 
Tijdens dat uitzonderlijke leven moet Benjamin moeilijke beslissingen nemen om zichzelf en de mensen waarvan hij houdt te beschermen tegen onmenselijk verdriet…

The Curious Case Of Benjamin Button vertelt een uniek verhaal dat bij iedereen grote nieuwsgierigheid oproept en terecht, want je kunt je er haast niets bij voorstellen en iedereen is verschrikkelijk benieuwd naar de manier waarop men dit bijzondere verhaal laat eindigen.

Laat je verrassen, het is een exceptioneel mooie film, maar de lange zit meer dan waard…

Cast: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 16 juni 2009
 
Jamal Malik staat op het punt om televisiegeschiedenis te schrijven door in het programma Who Wants To Be A Millionaire tot aan de laatste vraag door te dringen.

Met tien miljoen gewonnen roepies vraagt het hele land zich af of deze jongen de laatste vraag voor twintig miljoen goed zal gaan beantwoorden. Vlak voor de laatste vraag gaat de sirene en dat betekent dat de volgende dag de ontknoping zal volgen.

Voor de politie is dat de kans om deze jonge moslim eens hardhandig aan de tand te voelen, want hoe weet een jongen uit de krottenwijken van Bombay het antwoord op al deze vragen? Zij zijn ervan overtuigd dat hij de boel aan het oplichten is.

Als de martelingen ophouden krijgt Jamal de kans om zijn onschuld te bewijzen. Stukje bij beetje vertelt Jamal zijn schrijnende verhaal dat wonder boven wonder de sleutel vormt tot de eenvoudige manier waarop hij in het spelprogramma zo ver is gekomen.

Wow!!! Je hoort er veel over en het verwachtingspatroon is toch een beetje onduidelijk, want grote Oscarwinnaars zijn lang niet altijd films waarmee een heel breed publiek zich kan vermaken. Gelukkig weet Slumdog Millionaire alle verwachtingen waar te maken.

Het is een prachtige film met een origineel verhaal dat op een prettige manier aan de kijker wordt verteld. Absoluut een aanrader en de 8 gewonnen Oscars zijn een goede afspiegeling van de kwaliteit en amusementswaarde van deze fantastische film.
Regie: Danny Boyle.
Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 9 juni 2009

Vanuit de provincie reist de ambitieuze Lauryn naar Chicago om via een auditie toegelaten te worden tot een prestigieuze dansacademie. Ze wordt echter resoluut afgewezen en even denkt ze er over om terug te keren naar haar saaie bestaan. Een nieuwe vriendin overtuigd haar om te blijven en zorgt ervoor dat ze als boekhoudster aan de slag kan in een trendy club waar ze, na sluitingstijd als ze denkt dat niemand haar ziet, op het podium de sterren van de hemel danst.

Van de makers van Step Up, so put on your dancing shoes…
 
Regie: Darren Grant.
Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 16 juni 2009

Als de band van zijn neefje plotseling zonder drummer zit, krijgt ex-rocker Fish de kans om nog een keer te schitteren achter zijn drumstel.

Het optreden verloopt niet helemaal zoals gepland, maar het is wel het begin van een samenwerking die via het internet tot grote dingen leidt. Als de band virtueel aan het repeteren is, heeft Fish niet door dat een webcam ook beeld doorgeeft en binnen de kortste keren is The Naked Drummer een hit op YouTube en een nieuwe rocklegende is geboren… Leuk, leuk en nog eens leuk, dat is in drie woorden de omschrijving van The Rocker.
 
Acteur: Rainn Wilson en Christina Applegate. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 9 juni 2009

Nadat Charlie Bartlett van zo’n beetje iedere dure privéschool in het land is getrapt, besluit zijn moeder dat het tijd wordt voor een openbare school. Met zijn attachékoffertje, zijn stropdas en zijn kostuum is hij al snel een buitenbeentje en het duurt niet lang voor hij zijn eerste pak slaag krijgt. Intelligent en welbespraakt als hij is, weet hij er al snel voor te zorgen dat zijn positie sterk verbeterd.

Charlie Bartlett is de nieuwe Ferris Bueller, alleen meer crimineel ingesteld. Het is heel grappig om te zien hoe hij op school langzaam de macht overneemt.
Acteurs: Speelfilm, Komedie/Humor Genre: Kat Dennings en Robert Downey Jr.


Te huur vanaf: 16 juni 2009

Tieners Diana en Maureen (Uma Thurman & Evan Rachel Wood) zijn echte hartsvriendinnen. Als ze betrokken raken bij een schietincident op hun school, worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts één van hen mag blijven leven. Vijftien jaar later is Diana getrouwd en heeft ze een dochtertje.

Een herdenking van de dramatische gebeurtenissen op haar school brengt oude herinneringen boven en ze gaat gebukt onder schuldgevoelens. Naarmate de herdenking dichter bij komt, beginnen heden en verleden steeds meer door elkaar te lopen. Niets is meer wat het eerst leek...

Acteurs: Uma Thurman en Brett Cullen. Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 9 juni 2009

Sinds de dood van zijn vader leeft Lars Lindstrom (Ryan Gosling) teruggetrokken en mijdt hij iedere vorm van menselijk contact, zelfs met zijn broer en zijn sympathieke schoonzus. Als er op een dag een groot krat wordt afgeleverd, kan niemand vermoeden wat er staat te gebeuren.

Lars heeft via iemand op het werk de site www.realdoll.com doorgekregen en daar een levensechte peperdure sekspop besteld, maar niet voor het normale gebruik. Op advies van hun huisarts speelt iedereen in zijn omgeving het spel mee en Bianca is al snel een bekend gezicht in de gemeenschap.

Acteurs: Ryan Gosling en Patricia Clarkson. Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 16 juni 2009

Als de dochter van een machtig Senator door haar preutsheid haar vriendje kwijtraakt, besluit ze hem achterna te reizen voor een meer dan wilde voorjaarsvakantie. Het gaat er tijdens spring break altijd heftig aan toe en om een politieke PR-nachtmerrie te voorkomen, draagt de politica haar assistente Becky op een oogje in het zeil te houden.

Samen met haar twee beste vriendinnen mengt Becky zich tussen de zwaar feestvierende menigte studenten. Het drietal is dat allemaal niet gewend, maar ze passen zich gelukkig snel aan.
Acteurs: Amy Poehler en Parker Posey.
Genre: Komedie/Humor
 
1 Righteous Kill
Thriller/Misdaad/Actie
2 Oorlogswinter
Speelfilm/Oorlog
3 Body of Lies
Thriller/Misdaad/Actie
4 Pride and Glory
Thriller/Misdaad
5 Lakeview Terrace
Thriller/Misdaad
6 Australia
Oorlog/Avontuur/Speelfilm
7 The Code
Thriller/Misdaad
8 Madagascar 2
Familiefilm/Animatie
9 The Day The Earth Stood Still
Rampenfilm/Avontuur
10 Taken
Thriller/Misdaad/Actie
11 Quantum of Solace
Actie
12 Saw V
Thriller/Misdaad
13 Bride Flight
Speelfilm
14 Burn After Readin...
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
15 Mirrors
Horror/Thriller/Misdaad
16 Surfer Dude
Speelfilm/Komedie/Humor
17 Changeling
Speelfilm
18 The Women
Speelfilm/Komedie/Humor
19 The Librarian 3:...
Avontuur/Actie
20 RocknRolla
Thriller/Misdaad
21 My Best Friend's...
Komedie/Humor
22 Nights in Roda...
Speelfilm
23 Incendiary
Speelfilm/Thriller/Misdaad
24 Deception
Thriller/Misdaad
25 Quarantine
Horror/Thriller/Misdaad
 
26 Blindness
Thriller/Misdaad/Rampenfilm/Avontuur
27 Babylon A.D.
Actie/Sci-Fi & Fantasy
28 Eagle Eye
Actie/Thriller/Misdaad
29 Pineapple Express
Komedie/Humor
30 XIII - The Conspi...
Actie/Mini-serie
31 College Road Trip
Komedie/Humor
32 Zack And Miri Mak...
Komedie/Humor
33 Shuttle
Thriller/Misdaad
34 Amusement
Horror/Mysterie & Suspense
35 Tropic Thunder
Oorlog/Komedie/Humor
36 Max Payne
Actie
37 Radeloos
Speelfilm
38 Gomorra
Filmhuis/Thriller/Misdaad
39 High School Music...
Speelfilm/Komedie/Humor/Musicals
40 Transsiberian
Thriller/Misdaad/Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.