Te huur vanaf: 26 mei 2009
Carl Allen (Jim Carrey) is een verbitterde man. Zijn vrouw Stephanie heeft hem drie jaar geleden verlaten en hij probeert zich sindsdien aan alle sociale verplichtingen te onttrekken.

Als junior-medewerker op de afdeling leningen van een bank zegt hij, net als in zijn privéleven, bijna altijd NEE en dat woord begint zijn leven behoorlijk te overheersen. Als hij op een dag buiten de bank zit te lunchen, komt hij een oude bekende tegen die hem vertelt dat hij leeft volgens het JA-principe.
  Als je overal JA op zegt, ziet het leven er stukken beter uit en als Carl vervolgens het verlovingsfeest van zijn beste vriend heeft gemist, besluit hij een YES-seminar te bezoeken. Die avond besluit Carl zijn eeuwige NEE in een JA te veranderen en gelijk na het seminar brengt hij het geleerde in de praktijk.

Hij merkt dat al dat JA-zeggen wel degelijk een positieve uitwerking op zijn leven heeft en dat het leven volgens het JA-principe bijna onbeperkte mogelijkheden heeft. We hebben er even op moeten wachten, maar dit is weer een echte ouderwetse Jim Carrey van het niveau Bruce Almighty. Heel leuk is de manier waarop Jim’s personage voor het eerst met het JA-principe wordt geconfronteerd, want dat is op een hilarische manier heel intimiderend en wie beter dan Carrey om dat te ondergaan. Dit is een geweldig leuke film. Super positief in de negatieve tijd waarin we leven…
Cast: Jim Carrey, Terence Stamp en Zooey Deschanel.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 26 mei 2009
 
De hond Bolt is echt ‘man’s best friend’. Bolt is een superheld met bovenhondelijke krachten en samen met zijn baasje Penny bestrijd hij de misdaad.

Probleem is dat hij de ster is van een televisieserie en als de camera’s stoppen met draaien, verdwijnen al die speciale eigenschappen als sneeuw voor de zon.

Dat is voor een hondje als Bolt natuurlijk moeilijk te begrijpen en als hij op een dag in plaats van de set in Hollywood, te maken krijgt met het echt leven in New York, begint zijn grootste avontuur ooit.

’s Werelds bekendste sprookjesvertellers laten zien dat Pixar niet het monopolie heeft op aanstekelijke verhalen vol onverwachte helden en grappige personages. De hamster in zijn transparante bal is een geniale creatie en ook hondje Bolt en kat Mittens bewijzen dat dieren nog steeds dankbare onderwerpen zijn om een heel breed publiek mee te vermaken. Bolt is een aanstekelijke roadmovie waar jong en oud van kan genieten.
 
Casr: John Travolta (stem).
Genre: Genre: Familiefilm, Komedie/Humor, Animatie.
 
Te huur vanaf: 26 mei 2009
 
Frank en April leven The American Dream. Tenminste zo kijkt de buitenwereld tegen dit droompaar aan. De waarheid is anders.

Frank (Leonardo DiCaprio) zit vast in een saaie baan en April (Kate Winslet) zit met haar twee kinderen braaf thuis in hun mooie witte pittoreske huisje in een nette buitenwijk. Daar treurt ze over haar gemiste kans om actrice te worden. Gelukkig of zelfs maar tevreden zijn ze geen van beiden, maar ze weigeren toe te geven dat het leven niet dat gebracht heeft waar ze in hun jongere jaren van hebben gedroomd.

In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan, want daar zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen en zullen ze intens gelukkig worden. Als Frank door een speling van het lot plotseling een geweldige promotie krijgt aangeboden, begint hij te twijfelen en vooral April ziet haar droom ineens uiteen klappen met alle gevolgen van dien.
 
Cast: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio en Kathy Bates.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 2 juni 2009
Multinational Munck Foods heeft een kleine fabriek in het koude Minnesota. De fabriek levert een te laag rendement op en daarom moet iemand van het upper management tijdelijk zijn stek in Miami opgeven om ter plaatse de boel te reorganiseren.

Dat is een ondankbare taak, want het betekent dat een groot deel van de trouwe werknemers moet worden ontslagen en niemand zit er op te wachten die taak op zich te nemen. Bij gebrek aan een vrijwilliger besluit de zeer ambitieuze Lucy Hill (Renee Zellweger) deze moeilijke baan te accepteren, in de hoop dat dit haar carrière ten goede zal komen.

Er staat haar een zware taak te wachten. Niet alleen is het wennen aan het bizar koude klimaat, ze moet daarnaast de medewerking krijgen van het zittende personeel waarvan ze een groot deel zal moeten ontslaan en dat maakt haar vanaf het begin niet echt populair..
 
Door haar rol in twee Bridget Jones’s Diary-films is Renee Zellweger binnen de romantische komedie een graag gezien actrice. In New In Town speelt ze de rol van een vis die uit het water naar adem loopt te happen en dat gaat haar heel goed af.

Het contrast tussen haar leven in het zonovergoten Miami en haar nieuwe leefomgeving is natuurlijk perfect voor een serie geslaagde grappen in een verhaal dat samen met haar hoofdrolspeelster langzaam ontdooit…

Cast: Renee Zellweger, Harry Connick Jr. en J.K. Simmons.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 2 juni 2009
 
Op het streng katholieke St. Nicholas regeert zuster Aloysius Beauvier (Meryl Streep) met ijzeren hand. Zuster Aloysius is een aanhanger van de harde lijn, een lijn die staat voor discipline en tucht.

Dat past echter niet meer in de tijd waarin ze leeft en om zich heen ziet ze meer en meer dat mensen kiezen voor een minder strikt leven. Als de nog onervaren zuster James het vreemde gedrag van één van haar leerlingen bij haar onder de aandacht brengt, lijkt het er op dat pastoor Brendan Flynn (Philip Seymour Hoffman) zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan ontucht met één van zijn misdienaren.

Zonder de zaak echt te onderzoeken, trekt zuster Aloysius haar conclusies. Er is iets gaande tussen Flynn en de enige zwarte leerling die de school rijk is, maar wat precies, daar is moeilijk achter te komen. Zuster Aloysius besluit op haar intuïtie te vertrouwen en zet haar verdenking om in actie.

Het verhaal van deze film is helaas nog steeds actueel. Keer op keer koopt de katholieke kerk de misdragingen van haar personeel met geld af en vooral in de Verenigde Staten heeft dat voor verschillende grote schandalen gezorgd. We kunnen met stelligheid zeggen dat Doubt een film is die gedragen wordt door het ijzersterke acteerwerk van beide hoofdrolspelers. Meryl Streep en Philip Seymour Hoffman zijn twee acteerkanonnen die goed aan elkaar gewaagd zijn in deze film die gedomineerd wordt door verbaal geweld
Cast: Philip Seymour Hoffman, Amy Adams en Meryl Streep.
Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 2 juni 2009

De vloek leeft voort!! Als enige overlevende van de gebeurtenissen in het vervloekte appartement in Chicago is Jake in een psychiatrisch ziekenhuis terechtgekomen, maar zelfs daar is hij niet veilig voor de vloek van Kayako en Toshio.

Als hij een gruwelijke dood sterft, gaat zijn arts op onderzoek uit. Ze ontdekt dat de vloek zich steeds verder uitbreid en slachtoffers blijft eisen. Als er ineens een mysterieuze Japanse vrouw opduikt, lijkt de kans zich aan te dienen de vloek voor eens en voor altijd uit te bannen.
 
Acteur: Shawnee Smith.
Genre: Horror


Te huur vanaf: 2 juni 2009

Als de broer van journalist Dan Kovacs (Dean Cain) in een hotelkamer in Barcelona samen met vier anders de dood vind, gaat deze op verzoek van de weduwe op zoek naar antwoorden. De politie noemt het een moord/zelfmoordtragedie, maar Dan komt er al snel achter dat er veel meer aan de hand is.

Tijdens zijn naspeuringen naar een internationaal complot van valsemunterij en spionage trekt hij de aandacht van zowel de geheime dienst als van gevaarlijke criminelen en Dan heeft al zijn ervaring uit de undercover-journalistiek nodig om binnen dat krachtenveld te overleven.
 
Acteur: Dean Cain en Arnold Vosloo. Genre: Actie


Te huur vanaf: 2 juni 2009

Wanneer broer Bruce en zus Andi in een huisdieronvriendelijk pleeggezin terechtkomen, moet Andi snel een nieuw thuis voor hun hond Friday zoeken. Het is niet de eerste keer dat ze voor dit probleem komen te staan en tot het verdriet van de sympathieke maatschappelijk werker Bernie (Don Cheadle), die de kinderen keer op keer waarschuwt om uit de problemen te blijven, gaat Andi toch op zoek naar een oplossing.

Ze ontdekken een vervallen hotel waar ze niet alleen voor Friday en een aantal andere straathonden, maar ook voor zichzelf een nieuw thuis vinden.
Acteurs: Don Cheadle en Kevin Dillon. Genre: Komedie/Humor, Familiefilm


Te huur vanaf: 26 mei 2009

Tijdens een weekendje weg rijden Andrew en Charlie (Lake Bell) motorrijder Jacob aan en om dat goed te maken, besluiten ze hem te helpen. Jacob stond zonder benzine en Andrew denkt dat er bij hun landhuis wel een volle jerrycan te vinden zal zijn.

Daar aangekomen toont Jacob duidelijk zijn interesse in Charlie en hoewel ze in eerste instantie wel gecharmeerd is van hun geflirt, wil ze Jacob toch het liefst zo snel mogelijk weer weg hebben. Dat wordt echter wat lastiger als Andrew de sleutels van de auto verliest en vanaf dat moment lopen de spanningen steeds hoger op.
Acteurs: Lake Bell. Genre: Thriller/Misdaad.


Te huur vanaf: 2 juni 2009

Op zoek naar nieuwe uitdagingen komt tatoeëerder Jake Sawyer via Singapore op het eiland Samoa terecht. Daar wil hij zich de traditionele manier van tatoeëren eigen maken, maar dat nemen de eilandbewoners hem niet in dank af.

De tatoeages hebben een diepe betekenis. Vanaf het moment dat hij zijn hand open haalt aan een tatoeagewerktuig, heeft zijn werk een dodelijke uitwerking op zijn klanten. Die worden door een onzichtbare kracht letterlijk getatoeëerd tot de dood er op volgt en het is aan Jake om uit te vissen hoe hij deze onzichtbare moordenaar kan laten stoppen.
Acteurs: Jason Behr. Genre: Thriller/Misdaad, Horror
 
 


Te huur vanaf: 2 juni 2009

Tijdens een operatie tegen terrorisme komen alle leden van een special team om het leven. Als teamlid David Wolfe (Cuba Gooding Jr.) plotseling opduikt op Amerikaans grondgebied, veroorzaakt dat een schok in Washington.

Wolfe is een bedreiging, want hij is een samenzwering op het spoor waarbij leden van de regering betrokken lijken te zijn bij terroristische activiteiten in het Midden-Oosten. Tegen alle orders in besluit Wolfe zijn plicht te doen door als eenmansleger te vechten voor de veiligheid van de natie.
Acteurs: Cuba Gooding Jr. en J.K. Simmons.
Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.