Te huur vanaf: 19 mei 2009
Het leven van Ben Thomas (Will Smith) loopt op zijn eind. Zijn beste vriend Dan (Barry Pepper) heeft specifieke instructies van hem gekregen en wat Dan ook probeert, zijn vriend laat zich niet ompraten en is vastberaden om zijn plannen door te voeren.

Ben is niet ziek, maar wordt verteerd door schuldgevoelens. Om die reden heeft hij zichzelf voorgenomen dat zijn dood een belangrijk keerpunt moet zijn in het leven van een klein aantal, nauwgezet geselecteerde mensen.
  Als belastinginspecteur kan hij zijn uitverkorenen ongemerkt benaderen zonder dat ze in de gaten hebben waarom deze rustige man contact met hen zoekt. Zijn contact met de aan een hartkwaal lijdende Emily Posa (Rosario Dawson) raakt hem diep, maar zelfs die liefde ontslaat hem niet van de zware taak die hij zichzelf heeft opgelegd.

Wat is het toch met Will Smith dat hij in bijna ieder genre prachtige acteerprestaties af weet te leveren? Actie (Bad Boys), science-fiction (I Robot), zombie/rampenfilms (I Am Legend), komedies (Hitch) en speelfilms (The Pursuit Of Happyness), het zijn stuk voor stuk goede films in hun genre. Seven Pounds ligt in het verlengde van The Pursuit Of Happyness en dat is niet zo vreemd, want in beide films werkt Will Smith met regisseur Gabriele Muccino en dan krijg je al snel dezelfde sfeer, een sfeer die door een heel groot publiek werd omarmd.
Cast: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 12 mei 2009
 
Na de dood van zijn vrouw staat de in Afrika geboren Eduard Zuiderwijk er ineens helemaal alleen voor. Hun restaurant en ook de opvoeding van zijn tienjarige zoon Thomas is ineens helemaal zijn verantwoordelijkheid en daar moet hij toch wel even aan wennen.

Hij is een beetje de weg kwijt en heeft een nieuw doel in zijn leven nodig om verder te kunnen gaan. Dat doel krijgt hij als het vriendje van Thomas in handen valt van een rebellenleider en de opleiding tot kindsoldaat door moet maken. Eduard besluit de jongen te gaan zoeken en hem staat een gevaarlijke tocht te wachten, want de weg naar het rebellenkamp voert dwars door de jungle.

Met Wit Licht zet Marco Borsato zijn eerste stappen als acteur. Het thema ligt hem heel erg aan het hart, want hij is al sinds 1998 ambassadeur van War Child en het is dankzij hem dat deze organisatie zoveel aandacht heeft gekregen voor zijn goede werk met kinderen uit oorlogsgebieden.
 
Cast: Marco Borsato, Thekla Reuten en Peter van den Begin.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 19 mei 2009
 
Even terug in zijn België, gaat Jean-Claude van Damme net als een gewone sterveling naar het postkantoor om wat geld te halen.

Hij loopt daarbij recht in de handen van een bende bankovervallers en als de overval escaleert, ontstaat een gijzelingssituatie waarbij de autoriteiten Jean-Claude per ongeluk aanzien voor de overvaller. Zodra bekend wordt dat ‘The Muscles From Brussels’ in een door politie omringt postkantoor zit, stromen zijn fans toe om hun held te steunen.

Met een gezonde dosis zelfrelativering komt Jean-Claude van Damme met zijn eerste serieuze film en gezien de zeer positieve reacties van serieuze media heeft hij daarmee een gouden zet gedaan. We zien een sterke, maar kwetsbare Van Damme en dat is een hele verandering ten opzichte van zijn gebruikelijke knokwerk. Gelukkig is zijn levensverhaal verpakt in een gijzelingsdrama, dus het is absoluut geen softe film, alleen anders dan we van hem gewend zijn.
 
Cast: Jean-Claude van Damme.
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 19 mei 2009
Na de dood van haar vader is de dertienjarige Maria Merryweather, wees en beroofd van haar ouderlijk huis dat wegens schulden moet worden verkocht, aangewezen op de goedhartigheid van haar excentrieke oom, Sir Benjamin.

Met alleen een oud boek als erfenis reist ze samen met haar nanny naar het afgelegen landgoed waar ze zal gaan wonen. Onderweg worden ze bijna overvallen en het wordt al snel duidelijk dat hun nieuwe woonomgeving alles behalve rustig zal zijn.

Haar oom vertelt gelijk dat ze uit de bossen moet blijven, want die zijn te gevaarlijk om te betreden. Dat klopt, want in de bossen rond Moonacre Manor wachten de leden van de Noir-familie hun kans af om een oude vete definitief te beslechten.
 
Via het boek dat haar vader haar heeft nagelaten, ontdekt Maria dat ze de laatste Maanprinses is en dat het haar taak is de ruzie tussen de Noir’s en de Merryweather’s op te lossen voor een oude vloek zijn verwoestende kracht op beider families los zal laten.

The Secret Of Moonacre is een combinatie van The Golden Compass en The Dark Is Rising en dan weten we dat een brede doelgroep hier van zal gaan genieten.

De hoofdrol wordt gespeeld door Dakota Blue Richards (The Golden Compass) en de regie is in handen van de regisseur van Bridge To Terabithia. Goede referenties dus…
Cast: Tim Curry
Genre: Sci-Fi & Fantasy en Familiefilm
 
 
 
Te huur vanaf: 19 mei 2009
 
Psychiater Jane Morton (Carice van Houten) neemt een moeilijke zaak op zich. Het onderwerp van haar onderzoek is de tiener Dorothy Mills die tijdens het babysitten betrapt is terwijl ze de aan haar toevertrouwde baby mishandelde.

Ze reist daarvoor naar een klein eiland met een kleine gesloten religieuze Ierse gemeenschap. Jane ontdekt al snel dat Dorothy aan een stoornis lijdt en een gespleten persoonlijkheid heeft. Er zitten meerdere, heel uiteenlopende persoonlijkheden in haar psyche en dat is waarschijnlijk de oorzaak van haar onberekenbare vreemde gedrag.

Het is geen gemakkelijke zaak, want naast de onschuldig ogende Dorothy en de driejarige Mimi zitten er ook gewelddadige personen in Dorothy’s lichaam. Daar komt bij dat vrijwel de gehele bevolking zich erg vijandig opstelt tegenover Jane en zij zijn er heilig van overtuigd dat de duivel in het meisje is gekropen. Ook Jane krijgt met haar manipulatieve gedrag te maken als een van Dorothy’s persoonlijkheden een persoonlijk drama uit Jane’s verleden blootlegt.

Met Dorothy laat onze eigen Carice van Houten zien waarom ze nationaal en internationaal als een grote belofte voor de toekomst wordt gezien. De film behandelt het krachtenveld tussen religie en de psychiatrie en dat is een confrontatie die de gemoederen flink bezig houd. Dat heeft een boeiende thriller opgeleverd met hier en daar wat raakvlakken met The Exorcist.
Cast: Carice van Houten.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 12 mei 2009
James Bond moet op zijn tellen gaan passen, want Francois van Vliet betreedt de arena van de geheime diensten.

Nu is hij door zijn optreden eerder een concurrent voor Johnny English en Maxwell Smart, want het optreden van Nederlands beroemdste geheim agent is toch wel van een ander niveau.

Als Nederland wordt bedreigd door terrorist Bruno van Vliet, is diens tweelingbroer, de onhandige couturier Francois van Vliet (Paul de Leeuw), de enige die ons kan redden. Bruno beraamt plannen om Nederland te vernietigen en Francois moet zich ontpoppen tot redder des vaderlands. Hij wordt in deze missie bijgestaan door geheimagenten Mustafa (Najib Amhali) en Lena (Jennifer Hoffman). Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.
 
De makers van Alles Is Liefde en Vet Hard komen met de actiekomedie Spion Van Oranje en wie beter dan Paul de Leeuw om zo’n onzinnig personage gestalte te geven.

Paul de Leeuw is een BN-er die bij het publiek extreme meningen oproept. Je vind hem geweldig of je zapt zodra je hem ziet naar een andere zender en dat is vooral van toepassing als we het over zijn meer extreme creaties hebben.

Naast de wat zwaardere films heeft de Nederlandse film met o.a. de Flodder-trilogie en Filmpje! een reputatie hoog te houden en vooral de laatstgenoemde film, ook een De Leeuw-creatie, is een goede indicatie voor wat je bij deze film te wachten staat.

Cast: Nelly Frijda, Najib Amhali en Paul de Leeuw.
Genre: Aktie, Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 19 mei 2009

Schrijver Hudson Milbank (Matthew Perry) leeft zijn leven op de automatische piloot. In zijn geestestoestand voelt hij zichzelf een toeschouwer bij zijn eigen gedachten en handelingen.

Zijn psychiater adviseert hem om toch maar vooral sociaal bezig te blijven en het komt dus goed uit dat hij zojuist de perfecte vrouw (Lynn Collins) heeft ontmoet en hij probeert zich van zijn charmantste kant te laten zien. Ondertussen ondergaat hij onverstoorbaar elke mogelijke therapie. Het is alleen jammer voor hem dat hij bij therapeuten komt die nog gestoorder lijken te zijn dan hij!
 
Acteur: Matthew Perry en Kevin Pollak. Genre: Speelfilm, Komedie/Humor


Te huur vanaf: 19 mei 2009

Thailand, 1431. Tijdens de heerschappij van koning Naresuan voert de op macht beluste lord Rachasana een bloedige strijd om heerser over het hele koninkrijk te worden. Zijn angstaanjagende krijgers doden uiteindelijk ook generaal Sidhadeco en zijn vrouw. Hun zoon Tien maakt de moord op zijn ouders van dichtbij mee en vlucht de jungle in.

De wijze aanvoerder Chernang neemt zijn opvoeding op zich en onder hem ontwikkeld Tien (Tony Jaa) door heel hard te trainen zijn vechttechniek en is hij klaar voor een genadeloze wraakneming op de moordenaars van zijn familie...
Regie: Tony Jaa Genre: Actie


Te huur vanaf: 19 mei 2009

Ben (Robert De Niro) is volgens Vanity Fair één van de 30 machtigste producers in Hollwood. Dat succes gaat gepaard met de nodige kopzorgen. Zijn nieuwste Sean Penn-film heeft een veel te controversieel einde en voor zijn nieuwe productie moet hij Bruce Willis ertoe zien te bewegen een baard van een maand af te laten scheren, want de studio eist een gladgeschoren leading man.

What Just Happened gaat over de speeltuin die Hollywood heet. Er zit een absolute sterrencast in waarvan een aantal zichzelf speelt en zeker de scènes met Bruce Willis zijn heel leuk.

Cast: Robert de Niro, Sean Penn en Bruce Willis. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 12 mei 2009

Met San Francisco als thuishaven maakt Harvey Milk (Sean Penn) zich binnen de lokale politiek hard voor de rechten van de vele homoseksuele burgers van de stad. Harvey komt er al snel achter dat als je maar genoeg aanhangers hebt, je ook op het politieke vlak veranderingen af kunt dwingen.

Hij krijgt veel tegenstand vanuit de christelijke massa, maar daardoor laat hij zich niet uit het veld slaan en hij groeit uit tot één van de bekendste voorvechters van gay rights… Milk werd 8 keer genomineerd voor een Oscar en Sean Penn kreeg terecht zijn tweede beeldje.
Cast: Sean Penn, Josh Brolin en James Franco. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.