Te huur vanaf: 28 april 2009
De familie van Ray Tierney (Edward Norton) is een familie van agenten. Zijn vader Francis (Jon Voight) is commissaris binnen de NYPD, zijn broer Francis Jr. kapitein van het 31ste district en zijn zwager Jimmy (Colin Farrell) sergeant binnen de 3-1 met onder zich een gedreven team agenten.

Als op een avond vier van Jimmy’s mannen op een oproep reageren, worden ze onder vuur genomen en geen van de agenten overleeft de kogelregen die op ze af wordt gevuurd.
  Met vier dode agenten is dit een zaak die de hoogste prioriteit krijgt en er wordt direct een speciaal team samengesteld om de toedracht van de zaak te onderzoeken. Onder druk van zijn vader besluit Ray lid te worden van het team. Als voormalig narcotica-rechercheur kent Ray de buurt en hij ontdekt dat drugsdealer Angel Tezo als enige de plek van de schietpartij heeft verlaten. Vanaf dat moment richt iedereen zich op het vinden van Tezo en Ray is daarbij een storende factor, want die komt via zijn oude netwerk van informanten Tezo iets te snel op het spoor en dat brengt hem in conflict met een aantal collega’s…

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat er geen grote explosies en big budget-actiescènes nodig zijn om een uitstekende film af te leveren. Pride And Glory is een politiethriller zoals de liefhebbers hem graag zien, spannend, een geweldige cast en een grimmig verhaal vol misdaad en corruptie.

Cast: Colin Farrell, Jon Voight en Edward Norton.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 5 mei 2009
 
Als haar man na zeven maanden aankondigt dat hij bij haar terug wil komen, heeft Adrienne (Diane Lane) een hoop om over na te denken. Dat doet ze in het afgelegen pension van haar beste vriendin en daar leert ze chirurg Paul Flanner (Richard Gere) kennen.

Al de eerste avond raken de twee met elkaar in gesprek en beiden genieten van hun gesprekken, gesprekken die steeds persoonlijker worden. Als blijkt dat ze hun diepste gevoelens bij elkaar kwijt kunnen, begint er iets tussen de twee te broeien en te groeien.

Langzaam maar zeker groeit het besef dat ze in deze geïsoleerde omgeving de liefde van hun leven tegen het lijf zijn gelopen…

Nights In Rodanthe biedt ons een prachtig verhaal over hoe het leven je op een onverwacht moment een tweede kans geeft en dat zal bij de kijker de nodige emoties losmaken. Op dat moment besef je namelijk weer eens hoe krachtig het medium film kan zijn. In zijn genre een absolute aanrader.
 
Cast: Richard Gere, Diane Lane en Scott Glenn.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 5 mei 2009
 
Tijdens een manicure krijgt Sylvia Fowler (Annette Bening) te horen dat de man van haar beste vriendin Mary Haines (Meg Ryan) een verhouding heeft met het meisje van de afdeling parfumerie.

Ze deelt dit nieuws zo snel mogelijk met haar andere vriendinnen en direct breekt de discussie uit of ze het Mary moeten vertellen. Die laat echter even later bij dezelfde kletskous haar nagels doen en hoort daar uit eerste hand de harde waarheid.

The Women is een echte vrouwenfilm en die zijn er in alle soorten en maten. The First Wives Club, In The Land Of Women en I Could Never Be Your Woman vallen binnen die definitie, maar het zijn allemaal verschillende films.

The Women is zowel een speelfilm als een komedie en dat is een combinatie die hier prima werkt. Het grote voordeel van een echte vrouwenfilm is dat hij propvol zit met vrouwen en met Eva Mendes binnen de cast is dat voor de heren ook niet echt een straf om naar te kijken.
 
Cast: Meg Ryan, Eva Mendes en Annette Bening.
Genre: Komedie/Humor, Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 5 mei 2009
Als jullie blijven leven, sterft de planeet met jullie er bij, maar als jullie sterven, dan overleeft de planeet. Dat zijn de dreigende woorden waarmee de buitenaardse bezoeker zijn werk op aarde beschrijft.

Dat voorspelt niet veel goeds, niet alleen voor deze film, maar het is mogelijk ook een waar woord voor de stand van zaken op onze planeet.

Als een voorwerp met 30.000 kilometer per seconde de aarde nadert, wordt er groot alarm geslagen en wetenschappers van alle denkbare disciplines worden met spoed bijeen gebracht. Ook dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) behoort tot dit selecte gezelschap, maar na kort beraad kunnen de knapste koppen ter wereld niet meer doen dan afwachten.
 
Het lijkt op het eerste gezicht mee te vallen als het voorwerp, naarmate het de aarde nadert, snelheid mindert. Uiteindelijk landt er een enorme bol midden in Central Park en binnen de kortste keren breekt er over de hele planeet paniek uit.

Helen zit midden in al deze consternatie en zo raakt ze nauw betrokken bij alles wat er zich in de daarop volgende vierentwintig uur afspeelt.

The Day The Earth Stood Still is een remake van een klassieker uit 1951 en pas als je beide versies naast elkaar legt, zie je welke geweldige ontwikkeling de filmindustrie door de jaren heen heeft doorgemaakt.

Cast: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates.
Genre: Rampenfilm/Avontuur
 
 
 
Te huur vanaf: 5 mei 2009
 
Ze kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en ze zijn zolang ze het zich kunnen herinneren de beste vrienden. Zack (Seth Rogen) en Miri (Elizabeth Banks) hebben een beetje dezelfde instelling en grappig genoeg zorgt dat ervoor dat ze op een gegeven moment de rekeningen van hun appartement niet meer kunnen betalen.

Als eerst het water en daarna de stroom en de verwarming worden afgesloten, is het tijd voor drastische maatregelen. Geen van beiden heeft een goed idee om op een normale manier aan extra geld te komen en in een moment van wanhoop oppert Zack om een pornofilm te maken.

Tot zijn grote verrassing stemt Miri hier in toe en ze gaan op zoek naar een producer, een cameraman en wat extra actrices. Zack neemt de regie voor zijn rekening en zowel hij als Miri zullen ook voor de camera optreden. Dat is voor beiden een beetje vreemd. Ze kennen elkaar al zo lang en uit angst voor hun vriendschap hebben ze die stap nooit gemaakt.

Het is lang geleden dat we zo’n seksueel getinte film voorbij hebben zien komen. Opvallend, want echt bloot zit er niet in en ondanks dat is dit flink 16+. Er zit namelijk een heleboel seks in zonder dat er echt seks in zit. De film is plat en romantisch, een vreemde maar geslaagde combinatie waar filmmaker Kevin Smith, Silent Bob uit de Jay And Silent Bob-films, wel mee uit de voeten kan. Zijn maatje Jason Mewes (Jay) neemt het meeste naakt voor zijn rekening.
Cast: Seth Rogen, Elizabeth Banks en Jason Mewes.
Genre: Komedie/Humor
 


Te huur vanaf: 28 april 2009

De georganiseerde misdaad is in Italië nog steeds heel machtig en de Napolitaanse tak, de Camorra, is gevaarlijker dan ooit. Zij is verantwoordelijk voor meer dan 4000 doden over de laatste dertig jaar en dat is 1 moord iedere drie dagen. In Gomorra zien we hoe de maffia ieder aspect van het leven in de straatarme wijken van Napels beheerst.

Regisseur Matteo Garrone werkte met mensen van de straat en daaronder zaten een paar die heel bekend waren met de stof, want er zijn er al drie opgepakt wegens banden met….. de Camorra.
 
Regie: Matteo Garrone.
Genre: Thriller/Misdaad, Filmhuis


Te huur vanaf: 5 mei 2009

In de zomer van 1977, drie jaar na zijn gedwongen aftreden, gaat Richard Nixon voor veel geld in op het voorstel van de showman/presentator David Frost voor een serie live interviews op televisie. Nixon doorbreekt daarmee zijn stilzwijgen en met een lichtgewicht als Frost als gesprekspartner denkt hij voldoende overwicht te hebben om zijn kant van het verhaal er doorheen te drukken. Dat was een vergissing…

Tussen zijn twee Dan Brown-films (The Da Vinci Code en Angels & Demons) maakte Ron Howard deze opmerkelijke film over een opmerkelijke stukje televisiegeschiedenis.
 
Cast: Frank Langella en Sam Rockwell. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 5 mei 2009

De seksueel vrijgevochten Cristina (Scarlett Johansson) brengt samen met haar wat rustigere vriendin Vicky de zomer door in Barcelona. Daar ontmoeten ze de Spaanse schilder Juan Antonio Gonzalo (Javier Bardem) en diens mooie, maar knettergekke ex-vrouw Maria Elena (Penélope Cruz) die kort na hun kennismaking weer ten tonele verschijnt.

Samen raken ze verwikkeld in een romantisch avontuur dat niet voor iedereen even goed afloopt. Weer een geweldige film van Woody Allen die de laatste jaren zijn geliefde New York heeft verlaten en in Europa is neergestreken.
Cast: Scarlett Johansson en Javier Bardem. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 5 mei 2009

De band tussen een man en zijn hond is al eeuwen ijzersterk. Natuurlijk is niet iedere man gek op dit populaire huisdier en voor Charlie is dat een groot probleem, want de vrouw van zijn dromen is gek op honden. Charlie gruwelt bij de gedachte om zelfs een prachtige vrouw als Daphne te kussen terwijl ze net haar hele gezicht door haar hond af heeft laten likken.

Charlie realiseert zich maar al te goed waar die tong even daarvoor is geweest en dat verpest ieder denkbaar romantisch gevoel. Heavy Petting is een leuke film over honden en over mensen die van honden houden.
Cast: Kevin Sussman en Malin Akerman. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 5 mei2009

Het is een zooitje op de basisschool waar directeur Harper Billings (Rob Corddry) de scepter zwaait. Billings heeft het bijna voor elkaar dat de school wordt gesloten en daar kan hij veel geld mee verdienen. Het enige wat er nog moet gebeuren, is dat Rebecca Seabrook (Eva Longoria) tijdens haar op handen zijnde inspectie het besluit neemt dat de school dicht moet.

Billings is er van overtuigd dat Rebecca zijn werk af zal maken, maar daarin vergist hij zich, want samen met oud-klasgenoot Tom Williman (Jason Biggs) zetten ze nog een laatste keer de schouders eronder
Cast: Jason Biggs en Eva Longoria. Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 3 februari 2009

Wie beter dan Jessica Simpson om een soort van remake te maken van Private Benjamin. In Major Movie Star speelt ze Megan Valentine, een wat leeghoofdige blonde actrice bij wie het allemaal even niet mee zit.

Berooid en vernederd besluit ze het leger in te gaan waar ze zichzelf wil bewijzen om zo haar leven en haar carrière weer op de rit te krijgen. Dat doet ze op haar eigen, schattige manier, waarbij ze haar superieuren bijna tot waanzin drijft. Maar net als Private Benjamin weet ze toch indruk te maken met haar aanpak
Cast: Vivica A. Fox, Jessica Simpson en Steve Guttenberg.
Genre: Komedie/Humor
 
1 Taken
Thriller/Misdaad/Actie
2 Quantum of Solace
Actie
3 Body of Lies
Thriller/Misdaad/Actie
4 Eagle Eye
Actie/Thriller/Misdaad
5 Deception
Thriller/Misdaad
6 Burn After Reading
Thriller/Misdaad/Komedie/Humor
7 Blindness
Thriller/Misdaad/Rampenfilm/Avontuur
8 Babylon A.D.
Actie/Sci-Fi & Fantasy
9 XIII - The Conspiracy
Actie/Mini-serie
10 Australia
Oorlog/Avontuur/Speelfilm
11 Madagascar 2
Familiefilm/Animatie
12 The Code
Thriller/Misdaad
13 Tropic Thunder
Oorlog/Komedie/Humor
14 Bangkok Dangerous
Thriller/Misdaad/Actie
15 Wanted
Thriller/Misdaad/Actie
16 Awake
Thriller/Misdaad
17 Mirrors
Horror/Thriller/Misdaad
18 Transsiberian
Thriller/Misdaad/Speelfilm
19 RocknRolla
Thriller/Misdaad
20 Max Payne
Actie
21 Saw V
Thriller/Misdaad
22 My Best Friend's...
Komedie/Humor
23 The Forbidden Kin...
Actie/Avontuur
24 Behind Enemy Line...
Actie/Oorlog
25 Rogue
Horror/Avontuur
 
26 Journey To The Ce...
Avontuur
27 Wild Child
Speelfilm
28 Hellboy 2: The Go...
Avontuur/Actie
29 Meet Dave
Komedie/Humor
30 Death Race
Actie
31 Radeloos
Speelfilm
32 College Road Trip
Komedie/Humor
33 Swing Vote
Speelfilm/Komedie/Humor
34 Elite Squad (Trop...
Actie
35 How to Lose Frien...
Komedie/Humor
36 Center Stage: Tur...
Speelfilm
37 Ghost Town
Komedie/Humor
38 You Don't Mess...
Komedie/Humor
39 Memory
Thriller/Misdaad
40 Baby Mama
Komedie/Humor
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.