Te huur vanaf: 14 april 2009
Als Chris en Lisa een prachtig gelegen huis in de wijk Lakeview Terrace betrekken, lijkt dat voor hen het begin van een geweldige nieuwe toekomst.

De eerste kennismaking met buurman Abel Turner (Samuel L. Jackson) is positief, hoewel deze man vanaf het begin wel een beetje vreemd overkomt. Hoe vreemd en gefrustreerd Abel daadwerkelijk is, wordt pas duidelijk als hij zich meer en meer met Chris en Lisa begint te bemoeien en hen letterlijk en figuurlijk in hun eigen huis begint te terroriseren.
  Voor Chris is het extra frustrerend dat hij vrijwel kansloos staat tegenover zijn tegenstander, want Abel heeft het voordeel van zijn kleur en die kleur is politieblauw… Lakeview Terrace is een geweldige thriller in de stijl van, het is even geleden, Unlawful Entry (1992), waarin Madeleine Stowe het aan de stok kreeg met politieman Ray Liotta. Je voelt als kijker vrijwel direct dat de hoofdpersoon machteloos staat tegenover de fanatieke politieman, een rol die op het lijf geschreven is van Samuel L. Jackson. De keuze voor Jackson is perfect, hier had men geen betere acteur voor kunnen vinden.

Lakeview Terrace haalde net als vele andere geweldige films in Nederland niet de bioscoop en de videotheek heeft daarmee weer een fantastische première voor je klaarliggen. Het is een film die je vanaf het begin pakt en waar je iedere minuut mee meeleeft. Een uitstekende thriller…

Cast: Samuel L. Jackson en Patrick Wilson.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 21 april 2009
 
Een oceaan zonder golven, dat is toch wel het ergste wat surflegende Steve Addington (Matthew McConaughey) kan overkomen.

Als hij een lucratief sponsorcontract voor een videogame afwijst, “Surfen doe je op het water, niet op een plank met op je lijf allerlei elektroden”, lijkt het er de volgende dag op dat hij getroffen wordt door de straf van God, want de oceaan is zo plat als een dubbeltje en dan is het lastig surfen…

Matthew McConaughey is in de ogen van heel veel dames een Godsgeschenk en ze kunnen in deze film lekker lang van zijn blote torso genieten, want hij draagt bij voorkeur niet meer dan zijn zwart-wit gestreepte surfshort. Gelukkig is er voor de heren ook het nodige te genieten, dus op dat vlak is de weegschaal weer in balans. De rol van de supercoole surfer is McConaughey op het lijf geschreven en zijn leeftijd (39) is hem absoluut niet aan te zien.

Surfer, Dude is geen pure komedie, maar de hele flower power-achtige sfeer zorgt ervoor dat hij lekker relaxed wegkijkt.
 
Cast: Willie Nelson, Woody Harrelson en Matthew McConaughey.
Genre: Speelfilm, Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 14 april 2009
 
Als bezorger van dagvaardingen heeft Dale Denton (Seth Rogen) een leuke baan waar hij een hele hoop creativiteit in kwijt kan, want zijn ‘klanten’ zijn meestal niet blij met het papier dat Dale hen in de handen drukt.

Dale heeft daarnaast een prachtige vriendin en ook van zijn andere hobby, het roken van wiet, kan hij intens genieten. Het is die hobby die hem in grote problemen brengt als hij toevallig getuige is van een moord.

Via de in alle haast weggegooide joint, gevuld met het exclusieve Pineapple Express, komt moordenaar Ted Jones hem op het spoor.

Dale’s vaste dealer Saul (James Franco) is namelijk de enige die van Ted een voorproef heeft gekregen van deze superwiet. Het duurt dan ook niet lang voordat Ted’s handlangers bij Saul op de stoep staan om hem eens flink aan de tand te voelen.

Gelukkig was Dale nog net helder genoeg om tot dezelfde conclusie te komen en hij weet op tijd met Saul de benen te nemen.
 
Cast: Rosie Perez, Gary Cole, James Franco en Seth Rogen
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 21 april 2009
Een seriemoordenaar heeft het voorzien op criminelen die uit handen van politie en justitie zijn gebleven. Een pooier, een verkrachter, een kinderlokker, allemaal worden ze uit de weg geruimd door een mysterieuze killer.

Turk en Rooster, twee veteranen van de New Yorkse politie, onderzoeken de zaak. Maar al snel komen ze tot de conclusie dat de moordenaar uit hun midden moet komen.

Iemand binnen de New Yorkse politie neemt het recht in eigen handen en hoewel ze de daden van deze moordenaar in hun hart alleen maar toe kunnen juichen, moeten ze naar hem op zoek.

De zaak neemt een verrassende wending wanneer twee jonge rechercheurs, die ook bij de zaak betrokken zijn, met de beschuldigende vinger richting Turk wijzen. Zou hij de moordenaar kunnen zijn?
 
Righteous Kill is een politiethriller, vol spanning en verrassende wendingen. Al Pacino en Robert de Niro zijn twee legendarische acteurs die, ondanks hun gezamenlijke werk aan films maar een enkele scene deelden.

In The Godfather: Part II liepen hun verhaallijnen in verschillende tijden en deelden ze op geen enkel moment het scherm. In Heat speelden ze samen de hoofdrollen, maar tot meer dan een enkele scene kwam het niet. In Righteous Kill zien we beide heren dus voor het eerst echt naast elkaar en dat mag je natuurlijk niet missen!
Cast: Robert de Niro, Al Pacino, John Leguizamo en 50 Cent.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 14 april 2009
 
In de winter van 1944/1945 is Nederland bedekt door een dik pak sneeuw en het is er ijskoud. Iedereen weet dat de Tweede Wereldoorlog op zijn eind loopt, want de geallieerden rukken gestaag op, maar het land heeft nog een zware periode voor de boeg.

Voor de veertienjarige Michiel is het desondanks een spannende tijd. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter.

Dit valt niet goed bij zijn vader die als burgermeester er juist alles aan doet om de rust te bewaren tussen de bevolking en de Duitsers, zeker nu de bevrijding er aan lijkt te komen.

Als zijn oudere buurjongen Dirk, die actief is in het verzet, hem een opdracht geeft, voelt hij zich voor het eerst serieus genomen. Er gaat echter van alles fout en voor hij het weet zit Michiel tot over zijn oren in de problemen. Hij weet niet wie hij in vertrouwen kan nemen in deze tijd waar vriend en vijand niet altijd goed van elkaar te scheiden zijn..

Regisseur Martin Koolhoven heeft met groot succes het bekroonde boek van Jan Terlouw tot een bioscoopfilm verwerkt. De Nederlandse film (en de Vlaamse trouwens ook) doet het de laatste jaren steeds beter en Oorlogswinter groeide uit tot een enorm succes. Het is een prachtig verhaal over een jongen die opgroeit in een moeilijke tijd waarin hij sneller dan normaal de scheidslijn tussen goed en kwaad moet zien te vinden.
Cast: Tygo Gernandt.
Genre: Speelfilm, Oorlog
 
 
Te huur vanaf: 21 april 2009
Als Christine Collins (Angelina Jolie) na haar werk thuiskomt, kan ze haar negenjarige zoon Walter nergens vinden. Ze zoekt de hele buurt af, maar nergens is er een spoor van de jongen en helemaal wanhopig belt ze de politie.

Die adviseren haar 24 uur te wachten, want in 99% van de gevallen duikt een kind binnen die termijn weer op en alleen de echte vermissingen verdienen de aandacht van de LAPD. Als Walter na het verstrijken van de termijn nog steeds niet terug is, krijgt kapitein J.J. Jones de zaak onder zich en gaat de politie er mee aan de slag.

Vijf maanden later wordt Christine gebeld dat haar zoon is gevonden en met veel tamtam wordt ze ten overstaande van de gehele pers met hem herenigd. Direct op het perron zegt Christine dat de jongen niet haar zoon is, maar daar wil de politie niets van weten en ze zetten Christine zwaar onder druk om deze vreemde jongen als haar zoon te accepteren.
 
Changeling is een intrigerende film dat ons een bizar, maar waargebeurd verhaal vertelt.

Jolie speelt een hele sterke, hele sobere rol, maar wel één vol emoties en het is grotendeels door haar dat deze, door Clint Eastwood geregisseerde, film de aandacht van een groot publiek verdient.

De tijd waarin het verhaal zich afspeelt, kan voor sommige filmliefhebbers een reden zijn om deze film niet te gaan huren,
maar zij missen daardoor een prima film die je ruim twee uur aan de buis gekluisterd houdt.

Cast: Angelina Jolie, Colm Feore en John Malkovich
Genre: Speelfilm
 
 


Te huur vanaf: 21 april 2009

Aan de befaamde universiteit van Oxford worden een student (Elijah Wood) en een hoogleraar (John Hurt) gedwongen om samen te werken bij het oplossen van een reeks moorden. De moorden worden telkens gekenmerkt door wiskundige tekens die wel eens naar de dader zouden kunnen leiden.

Het verhaal is strak en de ontknoping verrassend. Verwacht hier geen thriller met veel gore en/of schrikmomenten, deze film houdt meer op het psychische vlak de spanning er in. Het is daarmee een leuke afwisseling binnen het genre en een film die de moeite van het bekijken waard is.
 
Acteur: John Hurt en Elijah Wood Genre: Thriller/Misdaad


Nu te huur

Soms komt het gevaar vanuit een geheel onverwachte hoek. Voor Shelby, Lisa en Tabitha, drie hartsvriendinnen die elkaar na hun gezamenlijke schooltijd uit het oog zijn verloren, heeft een ogenschijnlijk klein incident uit hun jeugd vergaande gevolgen. Ze hebben iemand op zijn hart getrapt en deze persoon komt jaren later op een bijzonder wijze verhaal halen. Zijn wraak is sadistisch, angstaanjagend en bloederig…

Het begin van Amusement oogt een beetje warrig, maar niets is minder waar. De film is mooi in elkaar gezet en het gaat er behoorlijk bloederiger aan toe.
Cast: Katheryn Winnick Genre: Mysterie & Suspense, Horror


Te huur vanaf: 14 april 2009

De Rote Armee Fraction (RAF), ook wel bekend als de Baader/Meinhoff-groep, was in de zestiger en zeventiger jaren een grote bedreiging voor de rechtsorde in West-Duitsland. Voortgekomen uit het studentenprotest tegen het als maar groeiende kapitalisme, begon een kleine harde kern terroristische aanslagen uit te voeren tegen gerichte doelen van de regering en de gevestigde orde.

Der Baader Mainhoff Komplex is een zeer sterke film over een duistere periode in de recente Duitse geschiedenis. Een aanrader voor wie dit stukje relatief onbekend verhaal tot zich wil nemen.
Regie: Uli Edel Genre: Thriller/Misdaad


Te huur vanaf: 21 april 2009

George W. Bush is geboren als de zoon van George H.W. Bush en zijn hele leven worstelt Junior met het feit dat hij leeft in de schaduw van zijn vader. Dat heeft ook zijn voordelen, want als zoon van de steenrijke Bush-familie gaan er allerlei deuren voor je open en ook al ben je niet de slimste, je kunt het zelfs tot president van de Verenigde Staten schoppen.

W. is een film van Oliver Stone en die laat zien waarom George W. de geschiedenis in gaat als de domste president, tot nu toe tenminste, want wie weet wie we in de toekomst nog in het Witte Huis te zien gaan krijgen…
Cast: Josh Brolin en Scott Glenn Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.