Te huur vanaf: 7 april 2009
Binnen de strijd tegen het wereldwijde terrorisme is het hebben van goede informatie van vitaal belang.

CIA-topman Ed Hoffman (Russell Crowe) weet dat en hij beseft dat de vijand in Irak zo primitief te werk gaat dat die voor een moderne organisatie erg moeilijk te vinden is. De enige manier om goede intel te krijgen is door het inzetten van goede mensen ter plaatse. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent met veel ervaring in het veld. Ferris kent de regio en spreekt de taal en is daarmee een belangrijke factor in Irak.
  Hij is daar in contact gekomen met een terroristische cel die hem mogelijk naar de gezochte terroristenleider Al-Saleem kan leiden. Hiervoor moet hij naar Amman waar hij samen met de baas van de Jordaanse inlichtingendienst de jacht intensiveert.

Gedurende het onderzoek blijkt dat Hoffman daarbij een grote storende factor is, want Ed heeft echt maling aan alles en iedereen en zorgt voor oorlog binnen de samenwerking die Ferris zo zorgvuldig probeert te onderhouden. Body Of Lies is een kruising tussen Blood Diamond en The Kingdom. In Blood Diamond speelde Leonardo DiCaprio eveneens een actiematige rol en de link naar The Kingdom heeft met terrorisme en Irak te maken. Het is een harde film met een sterk verhaal en een prima cast waarbij Crow de show steelt als de gewetenloze slonzige CIA-baas.

Cast: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong.
Genre: Thriller/Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 7 april 2009
 
Jigsaw is dood, maar het moorden houdt maar niet op. Dat zou kunnen betekenen dat de creatieve moordenaar ver vooruit heeft gewerkt, maar dat verklaart niet hoe de nieuwe slachtoffers op de plek van het onheil terecht komen.

FBI-agent Strahm beseft dat er naast Jigsaw en Amanda nog meer mensen bij betrokken moeten zijn geweest en hij gaat met zijn onderzoek terug in de tijd om de logica er van in te zien.

Ook in dit vijfde deel zien we een terugblik op de gebeurtenissen uit eerdere delen. De makers hebben na het succes van de eerste film schijnbaar een vooruitziende blik gehad en zijn zo in staat geweest de verhaallijnen mooi in elkaar over te laten vloeien.

Een andere mogelijkheid is dat men op basis van het voorafgaande iedere nieuwe film zo in elkaar weet te steken dat het naadloos aansluit op hetgeen vooraf is gebeurd en beide varianten verdienen onze waardering. Saw V is meer van hetzelfde, maar toch weer origineel.
 
Cast: Scott Patterson, Costas Mandylor en Tobin Bell.
Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 7 april 2009
 
In Londen is Lenny Cole (Tom Wilkinson) de grote man van de onderwereld.

Lenny heeft zijn macht opgebouwd door op alle sleutelposities zijn mensen te hebben zitten en het is niet zo vreemd dus dat, als de Russische miljardair Uri een bouwvergunning nodig heeft voor een nieuwe arena, ook hij bij Cole aanklopt.

Als Cole tijdens hun bespreking zijn bewondering uitspreekt voor een schilderij van Uri, geeft deze het hem te leen. Het is Uri’s geluksschilderij en het moet hun deal geluk brengen, maar in plaats daarvan is de uitleen het begin van een hoop ellende...

Met Lock, Stock And Two Smoking Barrels en Snatch vestigde Guy Ritchie zijn naam als maker van geweldige misdaadfilms. RockNRolla is een film in het verlengde van die twee eerdere film en dus even vernuftig in elkaar gezet met allerlei goed gecoördineerde zijsprongen, veel humor, harde misdaad en een vlotte montage. Absoluut een aanrader voor iedereen die van zijn eerdere werk heeft genoten.
 
Cast: Gerard Butler en Tom Wilkinson.
Genre: Komedie/Humor, Thriller/Misdaad, Actie
 
 
Te huur vanaf: 31 maart 2009
Uit pure financiële nood besluit de aristocratische Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) in Australië polshoogte te gaan nemen wat haar echtgenoot daar aan het uitspoken is.

Die heeft daar Faraway Downs aangekocht, een stuk land waar hij er een echte ranch van probeert te maken en de enige manier om hun bezit in Engeland veilig te stellen is door Faraway Downs te verkopen. In ‘the land down under’ aangekomen wordt ze opgewacht door de onbeholpen Drover (Hugh Jackman).

Die brengt haar naar haar bezit waar ze verneemt dat haar man het loodje heeft gelegd. Met de tweede wereldoorlog voor de deur is er veel vraag naar vlees voor het leger en de machtigste veeboer uit de omgeving wil Faraway Down snel inlijven om zo een monopolie te krijgen.
 
Hij laat daarbij geen middel onbenut, maar hij heeft daarbij niet gerekend op de koppige Engelse die zich door niemand de wet voor laat schrijven.

Zelfs al bijna al haar personeel er vandoor is gegaan, vecht Sarah samen met een klein groepje getrouwen door om met Faraway Downs mee te dingen naar het zeer lucratieve contract met het leger.

Australia laat zich een beetje in tweeën indelen. Dat is allerminst een probleem gezien de lengte van de film, want in bijna drie uur kun je heel wat kwijt. Regisseur Baz Luhrmann heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Cast: Hugh Jackman, Nicole Kidman en Bryan Brown.
Genre: Oorlog, Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 7 april 2009
 
De tijd van Alex, Marty, Melman en Gloria’s op Madagascar zit er op, want onder leiding van de zeer vernuftige pinguďns staat een vliegtuig klaar om ze terug te brengen naar New York.

Helaas is het vernuft van de pinguďns onvoldoende om de vlucht helemaal tot een goed eind te brengen en ze maken een noodlanding in Afrika.

Daar doen alle vier onze helden zo hun eigen ontdekking. De grootste verrassing komt op het conto van Alex, want als een geluk bij een ongeluk wordt hij herenigd met zijn vader Zuba (Bernie Mac) en moeder Mom. Die willen niets liever dan hun zoon opnemen in de troep, maar dan moet Alex eerst een belangrijke toets afleggen en bewijzen dat hij een echt leeuw is. Alex denkt dat hij een voorstelling moet geven, net zoals hij gewend was in de dierentuin, maar dat valt vies tegen.

De echt grote animatiefilms onderscheiden zich niet alleen door hun verhaal en mooi gemaakte animaties, maar vooral door de stemmen achter de personages. Alle grote namen uit de eerste film zijn terug (Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron ‘Borat’ Cohen en Cedric The Entertainer) en een aantal nieuwe grote namen is er aan toegevoegd, waaronder de onlangs overleden Bernie Mac aan wie de film is opgedragen.

Dat is de enige trieste noot, want voor de rest is het weer volop genieten van het The Lion King-achtige verhaal met heerlijke personages en... pinguďns.
Cast: Chris Rock, David Schwimmer en Ben Stiller.
Genre: Animatie, Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 7 april 2009
Na een moeilijke periode probeert voormalig rechercheur Ben Carson (Kiefer Sutherland) zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij is zijn alcoholverslaving de baas geworden, maar voor zijn vrouw Amy is dat nog niet genoeg.

Om het hoofd boven water te houden moet Ben werk hebben en dan maakt het niet direct uit wat voor werk. Als nachtwaker van een jaren geleden afgebrand luxe warenhuis loopt hij ’s nachts zijn rondjes door het immense gebouw.

Overal waar hij kijkt, ziet hij zichzelf, want de ontwerpers hebben veel gebruik gemaakt van spiegels en het zijn die spiegels die hem binnen de kortste keren tot waanzin drijven. In eerste instantie denkt hij dat hij hallucineert, want zoiets vreemds heeft hij nog nooit gezien.
 
Helaas krijgt hij al snel het bewijs dat er inderdaad verschrikkelijke dingen aan de hand zijn en dat beperkt zich niet tot de spiegels in het warenhuis, want ook daarbuiten zijn hij en de mensen om hem heen niet veilig.

Pas als je Mirrors ziet, besef je in welke mate we dagelijks omringd worden door spiegels en allerlei andere voorwerpen waarin ons spiegelbeeld reflecteert. Het lijkt onmogelijk om er aan te ontsnappen en Kiefer Sutherland heeft er dan ook zijn handen aan vol. Ook deze film is geen echte horror, maar een suspense-thriller.

De grootste kracht van de film zit ‘m in dat suspense-deel en je zult meerdere malen de rillingen over je rug voelen lopen.

Cast: Kiefer Sutherland en Amy Smart
Genre: Horror, Thriller/Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 31 maart 2009

Tandarts Bertram Pincus (Ricky Gervais) is heel erg op zichzelf en geheel gevoelloos richting zijn medemens voor wie hij geen begrip of medeleven op kan brengen. Na een kleine ingreep in het ziekenhuis is ineens zijn hele leven veranderd.

Hij ziet op straat de geesten van overledenen die nog iets af te werken hebben op aarde en als hij navraag doet in het ziekenhuis, blijkt dat hij bijna 7 minuten feitelijk dood is geweest. Niet beseffend hoeveel goeds hij zou kunnen doen, probeert hij alle geesten te ontlopen, maar één geest is hem iedere keer net te snel af.
 
Cast: Greg Kinnear en Tea Leoni.: Genre: Komedie/Humor, Speelfilm


Te huur vanaf: 7 april 2009

Na verschillende avonturen probeert Flynn Carser zijn baan als bibliothecaris in het Metropolitan Library weer op een normale manier op te pakken. Kort na zijn terugkeer zorgen vreemde dromen ervoor dat hij naar New Orleans afreist waar hij betrokken raakt bij een samenzwering met een mythische tegenstander…

De Librarian-films waren een grote verrassing, want ze kwamen net als hun hoofdrolspeler zo goed als vanuit het niets en werden binnen het avonturengenre al vrij snel populair. Noah Wyle speelt wederom de allerminst stoffige bibliothecaris met verborgen talenten…
Cast:Noah Wyle, Bruce Davison en Bob Newhart. Genre: Actie, Avontuur


Te huur vanaf: 7 april 2009

Een jonge moeder verliest tijdens een terroristische aanslag haar man en haar vierjarige zoontje. De moeder wordt overmand door schuldgevoel, want op het moment van de aanslag lag ze samen met haar minnaar Jasper (Ewan McGregor), thuis op de bank.

Jasper weet niet hoe hij hier mee om moet gaan. De twee kennen elkaar nauwelijks, maar toch voelt hij zich diep verbonden met het lot wat de vrouw moet ondergaan. Het enige wat hij voor haar kan doen, is zich op de zaak storten in de hoop dat hij een steentje bij kan dragen aan het onderzoek naar de daders en hun beweegredenen.
Cast: Ewan McGregor. Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm


Te huur vanaf: 7 april 2009

De zeer handige dief Gabriel Martinez (Antonio Banderas) krijgt van mede-dief Keith Ripley (Morgan Freeman) een wel zeer lucratief voorstel. In opdracht van een Russische maffiabaas moet hij uit de hypermodern beveiligde kluis van diamantenhuis Romanov twee Fabergé-eieren stelen.

Deze eieren hebben grote sentimentele waarde voor de topcrimineel die er een vermogen voor over heeft om ze in handen te krijgen. Alleen een expert als Ripley heeft een kans om ze te stelen, maar zelfs met al zijn ervaring kan hij dat niet alleen en Gabriel is een onmisbare schakel in zijn plan.
Cast: Antonio Banderas en Morgan Freeman. Genre: Thriller/Misdaad
 
 
1 Eagle Eye
Actie/Thriller/Misdaad
2 XIII - The Conspiracy
Actie/Mini-serie
3 Bangkok Dangerous
Thriller/Misdaad/Actie
4 Wanted
Thriller/Misdaad/Actie
5 Awake
Thriller/Misdaad
6 The Bank Job
Thriller/Misdaad
7 Babylon A.D.
Actie/Sci-Fi & Fantasy
8 Max Payne
Actie
9 The Forbidden Kingdom
Actie/Avontuur
10 Tropic Thunder
Oorlog/Komedie/Humor
11 College Road Trip
Komedie/Humor
12 My Best Friend's...
Komedie/Humor
13 Wild Child
Speelfilm
14 Hellboy 2: The Go...
Avontuur/Actie
15 Journey To The Ce...
Avontuur
16 Radeloos
Speelfilm
17 Death Race
Actie
18 Midnight Meat Tra...
Horror/Thriller/Misdaad
19 Disaster Movie
Komedie/Humor
20 Meet Dave
Komedie/Humor
21 Linewatch
Thriller/Misdaad
22 Rogue
Horror/Avontuur
23 What Happens In...
Komedie/Humor
24 Center Stage: Tur...
Speelfilm
25 You Don't Mess Wi...
Komedie/Humor
 
26 Felon
Actie/Speelfilm
27 The Children Of H...
Avontuur/Oorlog
28 Picture This
Komedie/Humor
29 Street Kings
Thriller/Misdaad
30 The Dark Knight
Actie/Thriller/Misdaad
31 Mamma Mia
Komedie/Humor/Musicals
32 Het Huis Anubis:...
Mysterie & Suspense
33 Behind Enemy L...
Actie/Oorlog
34 Hell Ride
Thriller/Misdaad
35 Kung Fu Panda
Familiefilm/Animatie
36 Houdini's Death D...
Speelfilm
37 Step Brothers
Komedie/Humor
38 The Mummy: To...
Avontuur/Actie
39 Against The Dark
Thriller/Misdaad/Actie
40 Wolfhound
Avontuur
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.