Perfect Stranger   14 aug 2007
Inlay van Perfect Stranger
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Bruce Willis
Halle Berry
Giovanni Ribisi
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,2
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Wat wil je als filmliefhebber nou meer dan Halle Berry en Bruce Willis samen in één topthriller. Na hun lichamelijk inspannende voorgaande projecten (resp. X-Men 3 en 16 Blocks) nemen ze met “Perfect Stranger” even een fysieke rustpauze. “Perfect Stranger” is meer een acteerfilm met de spanning in het verhaal en niet in explosies en stunts en dat is zowel voor de kijker als voor de acteurs een geheel andere beleving.

Journaliste Rowena Price (Halle Berry) is gespecialiseerd in undercover-opdrachten en ze is een kei in haar vak. Als Rowena zich ergens op stort, dan komt de waarheid altijd naar boven en met regelmaat levert ze spraakmakende reportages af. Als ze na een moeilijke klus eindelijk een opdracht met een spectaculair verhaal af kan sluiten, wordt ze onder grote politieke druk door haar eindredacteur teruggefloten en het verhaal belandt in de prullenbak. Dat pikt ze niet. Ze neemt ze ontslag en samen met collega Miles (Giovanni Ribisi) mokt ze nog wat na over het aangedane onrecht. Nog voor ze de kans krijgt om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, komt er in de privésfeer een gevaarlijke klus op haar pad. Een vriendin van vroeger is vermoordt en het toeval wil dat Rowena deze Grace de avond voor haar dood nog in de metro tegen is gekomen. Daar vertelde ze aan Rowena dat ze via het Internet een relatie heeft opgebouwd met Harrison Hill (Willis), een van de machtigste reclamebonzen van New York. Op zich niets vreemd, totdat Rowena hoort dat Grace zwanger was en dat maakt haar wantrouwend tegenover Hill, want een man met zoveel aanzien, geld en macht zit niet op een zwangere maîtresse te wachten. Samen met Miles kraakt Rowena de mailbox van Grace en ontdekt de kinky chatrelatie tussen haar en Harrison Hill. In het e-mailverkeer zitten voldoende aanwijzingen om Hill als verdachte aan te merken en Rowena besluit haar talent in te zetten om de moord tot op het bot uit te spitten.

“Perfect Stranger” is een film waarin de gevaren van de hedendaagse communicatiemiddelen tegen het licht aan wordt gehouden. Internet is lekker anoniem en mensen durven onder dekking van die anonimiteit zich veel gemakkelijker bloot te geven. Het gevolg is een legio aan datingsites met e-mail, chatboxen, sms, msn en zelfs webcams om het nog spannender te maken. Op zich een interessant thema voor een film, want niemand weet wie of wat er achter een IP-adres schuil gaat en dat biedt meer dan voldoende aanknopingspunten voor een spannende whodunnit. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, want “Perfect Stranger” is een  meeslepende moordpuzzel geworden waar iedere thrillerfan van zal genieten.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...