Mr. Bean's Holiday   7 aug 2007
Inlay van Mr. Bean's Holiday
 
 
Genre: Komedie/Humor
Acteurs: Rowan Atkinson
Willem Dafoe
Speelduur: 90 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,6
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

In 1997 werden de miljoenen fans van Rowan Atkinson’s bekendste personage verrast met “Bean: The Ultimate Disaster Movie” en die film was een enorm succes. Het heeft even geduurd voor hier een vervolg op kwam, want Atkinson is een beetje afscheid van zijn alter ego aan het nemen, dus het is zeer onzeker of er ooit een Bean-trilogy zal worden gerealiseerd. Vooralsnog niet getreurd, de tweede film, “Mr. Bean’s Holiday” is nu te huur.

Tien jaar na zijn rampzalige oversteek naar de Verenigde Staten wint Mr. Bean tijdens een bingo-avond een reis naar Zuid Frankrijk en daar maakt de zwijgzame vrijgezel maar al te graag gebruik van. Dat deze reis kommer en kwel op gaat leveren voor iedereen die hij op zijn route tegenkomt, dat zal niemand verbazen. Mr. Bean verliest zijn papieren, verdwaalt, schopt een wielerwedstrijd volledig in het honderd en heeft een verwoestende invloed op de set van een grote Hollywood-productie. Daarnaast zit de politie achter hem aan omdat hij ervan wordt verdacht een jongentje te hebben ontvoerd. De chaos is al snel kompleet.

Toen de eerste film werd uitgebracht was iedereen benieuwd of een hele film met Mr. Bean geen overkill zou zijn, want anderhalf uur is toch wat anders dan een kl;ein half uurtje op TV. Die vrees was onterecht en Rowan Atkinson voegde een nieuwe hit toe aan zijn repertoire. Tussen beide films in zagen we deze talentvolle komiek onder andere in “Rat Race”, Johnny English” en “Keeping Mum”. In iedere van deze films laat hij een ander aspect van zijn komische talent zien en wat ons betreft is het nu tijd voor een “Blackadder”-film.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...