Saw III   10 jul 2007
Inlay van Saw III
 
 
Genre: Horror, Thriller
Acteurs: Donnie Wahlberg
Angus Macfadyen
Shawnee Smith
Tobin Bell
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,4
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

De Jigsaw-moordenaar zet zijn gruwelijke werk voort, alleen gaat hij dit keer meedogenlozer te werk dan voorheen. Waar zijn slachtoffers voorheen nog een keuze konden maken waardoor ze zijn moordspelletjes konden overleven, nu is die optie er niet meer en is iedereen die in zijn handen valt bij voorbaat ten dode opgeschreven.

‘Lijdend’ voorwerp en rode draad van het verhaal is Jeff, een man die vol wraakgevoelens zit sinds zijn achtjarig zoontje door een automobilist is doodgereden. De dader kwam er met een lichte straf van af en Jeff geeft niet alleen de dader, maar ook de rechter, de jury en de belangrijkste getuige de schuld van alles wat er sinds die dag is misgegaan. Jigsaw stelt hem in de gelegenheid wraak te nemen, maar niet zonder vergaande gevolgen, want ook nu weer is alles anders dan het lijkt en heeft Jigsaw een belangrijke levensles in zijn spel verwerkt. Iedere beslissing heeft consequenties die Jeff pas aan het eind van het aan hem opgedrongen ‘spel’ kan overzien en Jigsaw’s inzicht in de menselijke aard is wederom angstaanjagend goed ingeschat.

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar “Saw III” is weer gruwelijker en qua verhaal gecompliceerder dan de eerste twee delen. Het derde deel geeft de kijker een antwoord op een aantal losse eindjes uit de voorgaande films en het is knap hoe ze dat deel van de film in elkaar hebben gezet. Gezien het feit dat “Saw IV” al is aangekondigd, weten we dat het verhaal hier niet stopt, het is alleen even afwachten wie in dat vierde deel nog zijn opwachting gaat maken en wie in deel drie het leven laat. Om daar achter te komen moet je “Saw III” snel huren, daar krijg je voor de derde keer geen spijt van.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...