The Prestige   19 jun 2007
Inlay van The Prestige
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Hugh Jackman
Christian Bale
Michael Caine
Scarlett Johansson
Piper Perabo
Speelduur: 125 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,1
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Regisseur Christopher Nolan heeft de nodige ervaring met gecompliceerde films, met “Memento” als meest duidelijke voorbeeld. Het is toch droevig dat een ingenieus mooie film als “The Prestige” in de bioscoop slechts een paar ton euri omzet wist te scoren. “The Prestige” is een knap gemaakte film met een sterk verhaal en een prima cast. Christian Bale is sinds “The Machinist” weer op zijn normale gewicht en dat gewicht gooit hij in de strijd tegen acteerrivaal Hugh Jackman. Ondersteund door Michael Caine, Piper Perabo, Scarlett Johansson en zelfs David Bowie, maken ze er een mooie voorstelling van.

Aan het begin van hun carrière zijn wannabe illusionisten Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) slechts handlangers van een middelmatige goochelaar. Als tijdens een optreden de vrouw van Angier mede door schuld van Borden om het leven komt, scheiden hun wegen en gaan ze allebei verder met het uitbouwen van hun carrière. Borden staat als eerste solo op het podium, maar Angier weet iedere keer zijn rivaal voor schut te zetten en te vernederen. Desondanks zet Borden door en hij komt op een gegeven moment met de ultieme illusie. Wat Angier ook doet, hij kan er maar niet achter komen hoe Borden het doet en uiteindelijk kiest hij voor een goedkope, maar effectieve imitatie. Beide mannen blijven elkaar in de haren vliegen en dat heeft vergaande gevolgen voor hun beider levens.

Geheel in de stijl van het verhaal worden er verschillende konijnen uit de hoge hoed getrokken. Het verhaal blijft daardoor boeien tot de laatste minuut, want in tegenstelling tot ’s werelds grootste illusionisten geeft de film helemaal aan het eind zijn geheimen toch nog prijs.


 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...