Smokin' Aces   12 jun 2007
Inlay van Smokin' Aces
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Ben Affleck
Andy Garcia
Alicia Keys
Ray Liotta
Jeremy Piven
Ryan Reynolds
Speelduur: 108 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,7
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Met de komst van regisseurs als Quentin Tarentino en Guy Ritchie is er een nieuwe dimensie aan het misdaad-genre toegevoegd en hoewel beide heren zo hun eigen stijl hebben, zijn ze allebei typerend voor een duidelijk zichtbare trend. “Smokin’Aces” is net als “Lock, Stock & Two Smoking Barrels” (Ritchie) en “Reservoir Dogs” (Tarentino) gevuld met leuke dialogen en bevat prachtig in beeld gebracht geweld. Regisseur Joe Carnahan schreef het verhaal en deed zelf ook de productie en heeft daarmee dus alle aspecten van het creatieve traject zelf kunnen bepalen, iets wat eerder genoemde heren ook goed is bevallen. Carnahan stond zelfs even op de nominatie om “M:I:III” te gaan regisseren, maar toen dat niet doorging, kon hij zich helemaal op zijn eigen project storten.

Als Las Vegas-entertainer/maffiavriendje Buddy Israel (Jeremy Piven) besluit te getuigen tegen het misdaadsyndicaat van Primo Sparazza, zijn er ineens wel heel veel mensen die er belang bij hebben dat de voormalig illusionist snel zijn laatste adem uitblaast. Buddy wordt als beschermde getuige ondergebracht in een luxe penthouse aan lake Tahoe, waar FBI-agenten Carruthers (Ray Liotta) en Messner (Ryan Reynolds) over zijn veiligheid moeten waken. Dat is geen eenvoudige taak, want er staat inmiddels een miljoen dollar op Buddy’s hoofd en vanuit alle windstreken duiken professionele en minder professionele huurmoordenaars op die hun geluk beproeven.

“Smokin’ Aces” toont de kijker een groot aantal zeer uiteenlopende personages die in het eerste half uur in een razend tempo worden voorgesteld. Zo snel als ze komen, zo snel verdwijnen er ook verschillende, want het gaat er in deze misdaadfilm erg hard aan toe. We hoeven niet meer aan te geven wie van deze film gaat genieten, want eerder genoemde films/filmmakers zeggen de fans van dit genre meer dan genoeg.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...