Feast   26 jun 2007
Inlay van Feast
 
 
Genre: Horror
Acteurs: Henry Rollins
Balthazar Getty
Speelduur: 77 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,7
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Het komt niet vaak voor dat we een horrorfilm als goor en ranzig omschrijven, twee bewoordingen die bij “Feast” uitstekend op hun plaats zijn. Zelfs voor een film in dit toch allerminst brave genre zit er wel heel erg veel bloed en ander soort gruwelen in en dan heb je het over het algemeen over een B- of zelfs C-productie met weinig pretenties. Dat dat bij “Feast” niet het geval is bewijst de aftiteling. Daar zien we als executive producers acteurs Matt Damon en Ben Affleck, de beide broers Weinstein (oprichters van Miramax), horrorexpert Wes Craven en de gehele familie Maloof (eigenaars van The Palms casino in Las Vegas) staan en dan bekijk je een film als deze toch met wat andere ogen. Met zo’n lijst weet je dat er zowel financieel als creatief aandacht aan is besteedt en hoewel dat geen garantie is voor kwaliteit, denken we toch dat de horrorliefhebber hier heel erg veel ‘plezier’ aan zal beleven.

Het verhaal is eenvoudig. Een groepje barbezoekers krijgt de schrik van hun leven als er laat op de avond ineens een bebloede man naar binnen stormt die hen vertelt dat binnen enkele momenten de hel los gaat barsten. Vier monsters zitten hem op de hielen en ze zijn razend snel, hongerig en uitgerust met klauwen als messen en meer tanden dan een zaag. Wat het zijn en waar ze vandaan komen is niet bekend, maar ze komen er aan en iedereen moet zich opmaken voor een bloedige strijd. In de daarop volgende minuten wordt de toon van het verhaal gezet.

De film gebruikt de eerste tien minuten om op een grappige manier de personages neer te zetten en dan gaat het allemaal echt helemaal los. Veel bloederiger dan dit zie je ze niet vaak, want het spat allemaal nog net niet van je beeldbuis af. De monsters, die qua uiterlijk zo uit de “Alien”-films afkomstig kunnen zijn, zijn niet alleen extreem agressief en bloeddorstig, ze zijn ook seksueel erg opgewonden en dat zorgt voor een vreemde mix van gebeurtenissen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...