What Happened To Monday   29 mrt 2018
Inlay van What Happened To Monday
 
     
 
Screenshot van What Happened To Monday   Screenshot van What Happened To Monday   Screenshot van What Happened To Monday
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Noomi Rapace
Glenn Close
Willem Dafoe
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  

In de vijftig jaar voorafgaand aan de ‘One Child Policy' is de wereldbevolking verdubbeld en de vraag naar voedsel en water is zelfs verdrievoudigd. Een versnelde overgang naar een bijna volledig genetisch gemodificeerde voedselketen heeft wel wat problemen opgelost, maar uit die manipulatie ontstaan weer andere problemen. Genetische afwijkingen zijn een veel voorkomend probleem en vooral meerlingen komen steeds vaker voor. Dat is voor Dr. Nicolette Cayman (Glenn Close) reden om via deze policy strikte gezinsbeperkingen in te stellen en deze rigoureus te handhaven. De wetgeving wordt snel goedgekeurd en vanaf dat moment is iedereen verplicht zijn of haar persoonlijke identiteitsarmband te dragen, iets wat op straat via checkpoints streng wordt gecontroleerd. Meerlingen en illegaal geboren en ontdekte kinderen worden opgepakt en in cryo-slaap gebracht om later, als de situatie weer beter onder controle is, te mogen ontwaken in een betere wereld. Maar de dertig erop volgende jaren wordt het er alles behalve beter op. De maatschappij lijkt meer en meer op een dictatuur en voor de zussen Maandag, Dinsdag, Woensdag Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en  Zondag (dus 7x Noomi Rapace) zijn die dertig jaar extreem bizar verlopen. Geheel tegen de wet in heeft hun vader (WiIlem Dafoe) ze al die jaren veilig gehouden door nooit meer dan één van hen tegelijk naar buiten te laten gaan aangezien dit totalitaire systeem geen genade met hen zal hebben.

 

Noomi Rapace heeft het druk gehad met het spelen van zeven verschillende personages en dat doet ze heel erg goed. Het zijn zeven personages met ieder hun eigen look en je snapt daardoor ook hoe moeilijk het is om in een dermate streng gereguleerd systeem decennia lang onder de radar te blijven. What Happened To Monday is dan wel licht futuristisch, het is vooral een spannende thriller met flink wat actie en hard, keihard. Want als de zevenling wordt ontdekt en de jacht op hen wordt geopend gaan echt alle remmen los. Absoluut een aanrader en een grote verrassing.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...