The Man From U.n.c.l.e.   9 dec 2015
Inlay van The Man From U.n.c.l.e.
 
     
 
Screenshot van The Man From U.n.c.l.e.   Screenshot van The Man From U.n.c.l.e.   Screenshot van The Man From U.n.c.l.e.
 
     
 
   
Genre: Thriller, Actie
Acteurs: Henry Cavill
Arnie Hammer
Hugh Grant
Jared Harris
Alicia Vikander
Speelduur: 110 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Napoleon Solo (Henry Cavill) is de meest waardevolle en meest productieve agent van de CIA en als zodanig staat hij hoog op de hitlist van de Russen. Tijdens een operatie in Oost-Berlijn helpt Solo op spectaculaire wijze Gaby Teller (Alicia Vikander), de dochter van een onlangs verdwenen atoomgeleerde, naar het westelijk deel van de stad te ontsnappen. Hij heeft haar nodig om haar vader op te sporen, want deze wetenschapper staat op het punt om een belangrijke ontdekking te doen die het maken van atoomwapens aanzienlijk kan vereenvoudigen. Zowel de Amerikanen als de Russen hebben er belang bij dat deze kennis niet in verkeerde handen valt en om die reden wordt Solo gekoppeld aan Illya Kuryakin (Armie Hammer), een topagent van de KGB. En die samenwerking werpt al snel zijn vruchten af, zij het dat beide topspionnen elkaar waar mogelijk tegen werken en hun onderlinge rivaliteit het er allemaal niet gemakkelijker op maakt...

 

The Man From U.N.C.L.E. was een populaire serie in de zestiger jaren en zoals zoveel series (denk maar even aan Get Smart) was het een kwestie van tijd dat Hollywood ook deze serie uit de mottenballen haalde. Ze hebben de tijd waarin het zich afspeelt niet veranderd, het is alleen allemaal veel mooier en minder klungelig gemaakt. Maar de basis, twee spionnen die tegen hun wil samen moeten werken, is onveranderd gebleven. Aangezien bijna niemand de serie nog kent, kunnen we de stijl vergelijken met de Bond-films met Sean Connery. En daar is natuurlijk niks mis mee, zeker niet als een ervaren filmmaker als Guy Ritchie (Lock, Stock And Two Smoking Barrels en 2x Sherlock Holmes) zich er mee bemoeit. Zijn hand is dan ook duidelijk merkbaar in een film vol actie en geweld, aangevuld met Ritchie's typerende komische ondertoon. Een heerlijke film!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...