The Keeper Of Lost Causes / De Vrouw In De Kooi   30 sep 2014
Inlay van The Keeper Of Lost Causes /  De Vrouw In De Kooi
 
     
 
Screenshot van The Keeper Of Lost Causes /  De Vrouw In De Kooi   Screenshot van The Keeper Of Lost Causes /  De Vrouw In De Kooi   Screenshot van The Keeper Of Lost Causes /  De Vrouw In De Kooi
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Nikolaj Lie Kaas
Fares Fares
Sonja Richter
Speelduur: 90 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas, de gedreven moordenaar uit Angels & Demons) is een zeer eigenzinnig rechercheur en dat heeft zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen. Tijdens zijn laatste zaak zijn twee van zijn collega's, de enige twee die met hem wilden werken, neergeschoten door een verdachte en één van hen heeft die confrontatie niet overleefd, de ander ligt verlamd in het ziekenhuis. Enkele maanden na het voorval krijgt Carl, die ook een kogel te verwerken kreeg, het groene licht om weer aan de slag te gaan, maar bij gebrek aan een nieuwe partner wordt hij door zijn chef ondergebracht in departement Q waar hij samen met assistent Assad oude zaken moet bekijken en waar mogelijk afsluiten. Gelijk op de eerste dag valt zijn oog op de vijf jaar oude zaak van de verdwenen aantrekkelijke jonge politica Merete Lynggaard. Zij heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd door in het bijzijn van haar geestelijk verwarde broer Uffe van een veerboot in zee te springen, iets waar Carl de logica niet van inziet. Aangezien hij de collega die de zaak heeft behandeld totaal onbekwaam acht, besluit hij dieper in de zaak te duiken en nadat hij ter plaatse de getuigenverklaringen heeft doorgenomen is hij er van overtuigd dat deze zaak te makkelijk als zelfmoord is afgedaan. Dit ruikt naar moord!

 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen dat Scandinavië keer op keer uitstekende films aflevert. Zo ook deze, gebaseerd op een bestseller die wij kennen onder de titel De Vrouw In De Kooi, één van de boeken uit de Serie Q-reeks van de koningin van de Scandinavische misdaadliteratuur, Jussi Adler-Olsen. The Keeper Of Lost Causes is geregisseerd door de man achter het succesvolle Borgen en wie het sfeertje van het Scandinavische product goed bevalt, mag deze film absoluut niet missen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...