Sleepless   31 aug 2017
Inlay van Sleepless
 
     
 
Screenshot van Sleepless   Screenshot van Sleepless   Screenshot van Sleepless
 
     
 
   
Genre: Misdaad, Actie
Acteurs: Jamie Foxx
Michelle Monaghan
Scoot McNairy
Dermot Mulroney
Gabrielle Union
Speelduur: 90 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
 
Deel deze film: Tweeten  

Rechercheur Jennifer Bryant (Michelle Monaghan) van de afdeling Interne Zaken doet haar werk zeer fanatiek wat haar niet altijd even populair maakt, zelfs niet op haar eigen afdeling. Maar dat deert haar niet, ze gaat voor resultaat en ze heeft haar handen vol aan haar collega's van de LVPD, het in haar ogen in en in corrupte korps van ‘sin city' Las Vegas. Ze vormt daarmee een gevaar voor rechercheurs als Vincent Downes (Jamie Foxx) en diens vaste partner Sean. Die hebben net twee drugsdealers geript en naast twee lijken ook een flink aantal kogels en hulzen achtergelaten en omdat die van het type zijn waarmee Las Vegas zijn politie uitrust, wordt Bryant vanuit Internal Affairs op de zaak gezet. Bryant lijkt in eerste instantie hooguit een lastige bijkomstigheid, maar Vincent heeft nog geen flauw idee hoeveel problemen zij hem op gaat leveren. De vijfentwintig kilo cocaļne die bij de ripdeal zijn buitgemaakt blijken eigendom te zijn van casino-manager Rubino (Dermot Mulroney). Die heeft op zijn beurt een commitment afgegeven de coke te leveren aan topcrimineel Frank Novak die zijn bloedfanatieke zoon Rod stuurt om het product op te halen. Rubino, wetende welke problemen hij krijgt als hij niet op tijd kan leveren, zet Vincent onder druk door zijn zoon Thomas te ontvoeren en het plan om dat probleem op te lossen verergert met de minuut als Bryant met haar bemoeizucht de boel volkomen overhoop gooit...

 

Films als Sleepless komen helaas veel te weinig uit en moeten gekoesterd worden. Het is een lekkere misdaadfilm met een hoop actie en dat zijn toch echt de films waar we de meeste mensen een plezier mee doen. Jamie Fox krijgt net als bijvoorbeeld John McClane (Die Hard)

onmenselijk veel te verduren als hij zijn zoon en zichzelf uit de ellende probeert te halen en je ziet als kijker op voorhand waar het mis gaat en dat dwingt je mee te denken over welke oplossing zou kunnen werken om de nieuwe problemen te neutraliseren. Dat hoeft natuurlijk niet want je kunt Sleepless ook gewoon over je heen laten komen en in beide gevallen zie je een uitstekende film in een zeer populair genre.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...