Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings   17 dec 2021
Inlay van Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings
 
     
 
Screenshot van Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings   Screenshot van Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings   Screenshot van Shang-chi And The Legend Of The Ten Rings
 
     
 
   
Genre: Fatasy, Actie
Acteurs: Awkwafina
Simu Liu
Ben Kingsley
Michelle Yeoh
Speelduur: 132 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5
 
Deel deze film: Tweeten  

Als de kleine Shang-Chi zeven jaar oud is, wordt zijn moeder Ying Li vermoord door oude vijanden van zijn vader, de duizend jaar geleden onsterfelijk geworden Xu Wenwu, ooit een machtig veroveraar. Xu Wenwu is onsterfelijk geworden na het vinden van de mystieke Tien Ringen, artefacten die hem ongeėvenaarde krachten verlenen. Vanaf het moment dat hij zijn vrouw heeft ontmoet heeft hij de ringen niet meer heeft gebruikt, maar nu zij is vermoord ziet Xu Wenwu zich genoodzaakt weer een beroep op de ringen te doen. Om zijn zoon voor te bereiden op de opnieuw opgelaaide strijd, laat hij hem een zeer harde training ondergaan. Na het afronden van zijn jarenlange training is Shang-Chi, nu levend onder de naam Shaun, neergestreken in San Francisco waar hij samen met zijn vriend Katy Chen als hotelbedienden de kost verdient. Als ze op een ochtend met de bus naar hun werk rijden, wordt Shaun plotseling aangevallen door mannen die op zoek zijn naar de hanger die hij lang geleden van zijn moeder heeft gekregen. Door zijn training weten beide vrienden de aanval te overleven, maar de hanger is hij kwijt en vanaf dat moment wordt hij meegezogen in de wereld die hij alleen kent uit de verhalen uit zijn jeugd. 

 

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings maakt deel uit van het Marvel Universe en dan weet je dat er serieus geld aan wordt uitgegeven. Dat is hier ook zeker het geval. Dat zorgt voor een zeer spectaculaire fantasyfilm met veel actie en martial arts. De film neemt je mee van China naar San Francisco, terug naar Macau en Katmandu. Dus het is ook op dat vlak een prachtig vormgegeven schouwspel.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...