Shade   2 mrt 2004
Inlay van Shade
 
Acteurs: Sylvester Stallone
Melanie Griffith
Gabriel Byrne
Hal Holbrook
Thandie Newton
Stuart Townsend
Dina Merrill
Bo Hopkins
Jamie Foxx
Patrick Bauchau
Louis Freese
Roger Guenveur Smith
Charles Rocket
Michael Dorn
Mark Boone Junior
Speelduur: 101 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,4
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Je verbaast je welke trucs sommige mensen met kaarten uit kunnen halen en daarmee kan je op verschillende manieren je geld verdienen. Ju kunt als goochelaar mensen laten duizelen, maar of ja daar rijk mee wordt is nog maar de vraag. Nee dan is het kaarten om geld een mer lucratieve bezigheid.

Oplichters Tiffany (Thandie Newton) en Charlie Miller (Gabriel Byrne) verdienen hun geld met kleine klusjes met kleine inzet. Ze dromen echter van een grote slag en daarvoor hebben ze hulp nodig van kaartvirtuoos Vernon (Stuart Townsend). Die haalt zonder met zijn ogen te knipperen zo alle azen voor je uit het spel en dat is wel zo handig als je om hoge bedragen speelt. Hun eerste slachtoffer is de nietsvermoedende Larry (Jamie Foxx). Die wordt op handige wijze $ 80.000,- lichter gemaakt. Dat Larry's geld eigendom is van maffiabaas Malini, is natuurlijk een vervelende bijkomstigheid. Veel tijd om te beseffen welke ellende ze hiermee op hun nek hebben gehaald, heeft het trio niet. De volgende klus staat al weer op het programma en de inzet gaat weer omhoog. Doelwit is poker-legende 'The Dean' (Sylvester Stallone. Die is gewend om hoge bedragen te spelen en ook hij heeft de reputatie niet altijd even eerlijk te spelen. De twee beroepsvalsspelers doen hun best om het spel zoveel mogelijk naar hun hand te zetten, maar het lot heeft voor de deelnemers nog een leuke verrassing in petto.

Het zijn niet altijd de bekendste films die je het meest verrassen. Voorbeelden hiervan zijn 'Confidence' en 'The Good Thief', films die je niet kent vanuit de bioscoop, maar die door hun sterke inhoud vriend en vijand weten te verrassen. Ook 'Shade' past in dat rijtje. Het is een rustige film zonder actie, maar met een sterk misdaadverhaal waarin niets is wat het lijkt. 'Shade' is zonder twijfel 'de verrassing van de maand', een genot om naar te kijken. Oudgediende Sylvester Stallone is perfect op dreef als de ervaren kaartspeler die op het punt staat ongeslagen met pensioen te gaan. Een heerlijke film…"

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...