Music And Lyrics   7 aug 2007
Inlay van Music And Lyrics
 
 
Genre: Komedie/Humor
Acteurs: Hugh Grant
Drew Barrymore
Speelduur: 96 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Er zijn maar weinig acteurs die zo getypecast worden als Hugh Grant. Na zijn explosieve doorbraak in de komedie “Four Weddings And A Funeral” kreeg hij de ene na de andere vergelijkbare film in zijn schoot geworpen en deze werden stuk voor stuk zeer succesvol. In “Nine Months”, “Notting Hill”, “Mickey Blue Eyes”, twee keer “Bridget Jones Diary” en “Two Weeks Notice” speelde hij ongeveer dezelfde rol en ‘we loved him’. Hij heeft inmiddels een indrukwekkend aantal ‘leading ladies’ tegenover zich gehad (Julia Roberts, Renee Zellweger, Sandra Bullock) en aan die lijst wordt nu Drew Barrymore aan toegevoegd.

In Grant’s nieuwe komedie speelt hij Alex Fletcher, een stuntelige Engelse charmeur die na een korte carrière als popster van de jaren tachtig in de vergetelheid is geraakt. Volle zalen trekt hij niet meer, maar op personeelsfeesten en braderieën is hij, vooral bij de dames van zijn leeftijd, nog steeds een graag geziene gast. Als het populaire, leeghoofdige popsterretje Cora Corman hem benadert voor een duet, komt Alex onder grote tijdsdruk te staan. Zijn toegewezen tekstschrijver neemt al snel de benen als plantenverzorgster Sophie Fisher (Drew) zich totaal onbedoeld met het songwriters-proces begint te bemoeien.

De New Yorkse regisseur Marc Lawrence had al wat ervaring met zowel Hugh Grant als het genre, want “Two Weeks Notice” kwam ook van zijn hand. Lawrence schreef tevens het scenario en wist Hugh Grant wederom te strikken voor de mannelijke hoofdrol. De flashbacks waarin Hugh te zien is als lid van de ‘eighties-boyband’ Pop! zijn verschrikkelijk leuk om te zien en wanneer het voormalig sekssymbool met zijn zwoele bewegingen een publiek van middelbare vrouwen gek krijgt, is “Music And Lyrics” op zijn best. Het vrouwelijk schoon dit keer dus vertegenwoordigd door Drew Barrymore en dat is natuurlijk ook een dot van een actrice. Het sprankelende duo maakt van deze film een genot om naar te kijken. Het is ook nu weer een romantische komedie zoals we ze graag zien.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...