Mijn Vader Is Een Vliegtuig   26 jan 2022
Inlay van Mijn Vader Is Een Vliegtuig
 
     
 
Screenshot van Mijn Vader Is Een Vliegtuig   Screenshot van Mijn Vader Is Een Vliegtuig   Screenshot van Mijn Vader Is Een Vliegtuig
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Pierre Bokma
Thor Braun
Axel Daeseleire
Lisa Smit
Liz Snoyink
Elise Schaap
Speelduur: 92 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Eva (Elisa Schaap) lijkt alles te hebben: een gelukkig gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader (Pierre Bokma), ooit een charmante purser bij de KLM maar nu al meer dan dertig jaar verblijvend in een psychiatrische inrichting, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden. Waarom mag ze het dossier niet inzien waarin staat waarom hij uit de ouderlijke macht is gezet en in een inrichting terecht is gekomen? Wie is deze volgens haar moeder kwaadaardige man tegen wie ze haar leven lang beschermd moest worden?

 

Mijn Vader Is Een Vliegtuig is gebaseerd op de licht-autobiografische roman van Antoinette Beumer die na succesvolle regieklussen als Loft,  De Gelukkig Huisvrouw en Soof ook hier de regie voor haar rekening neemt. Mede door die combinatie van zowel verhaal als uitwerking is daar een vrij persoonlijke film uit voort gekomen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...