Burn After Reading   17 mrt 2009
Inlay van Burn After Reading
 

Trailer niet gevonden.

 
     
 
   
Genre: Komedie/Humor, Thriller
Acteurs: John Malkovich
Tilda Swinton
Brad Pitt
Frances McDormand
George Clooney
Speelduur: 92 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,9
 
Deel deze film: Tweeten  

Daar zijn ze weer, schrijvend, producerend, regisserend en monterend. Joel en Ethan Coen doen het allemaal zelf en na het ongekende succes van viervoudig Oscarwinnaar No Country For Old Men hebben ze weer een leuke, aparte film afgeleverd. Burn After Reading is weer een typische Coen-film met grote namen als George Clooney en Brad Pitt in de gelederen.  

Clooney speelt Harry Pfarrer, een rasversierder met een seksverslaving en een ‘dirty mind’ in het algemeen. Hij deelt het bed met Katie (Tilda Swinton), echtgenote van de zojuist ontslagen CIA-analist Osbourne Cox (John Malkovich). Cox wil wraak nemen op zijn oude bazen door een boek te schrijven over zijn tijd in ‘The Agency’ en al die informatie komt versneld op straat te liggen als Cox de disc met zijn manuscript verliest in de sportschool waar Linda Litzke (Francis McDormand) samen met haar collega Chad (Brad Pitt) deze vondst aangrijpt om eens lekker bij te verdienen. Ze zijn echter niet zo bedreven in het chanteren van de toch redelijk ervaren Cox en die onervarenheid komt hen duur te staan.   

De fans van het werk van de Coen-broers zullen hier weer heel tevreden over zijn. Hun fanbase is groeiende, want ook Burn After Reading deed het uitstekend in de bioscoop en dat betekent dat de broers een steeds breder publiek aan zich weten te binden. Het leuke is dat je bij de heren nooit weet wat je precies te wachten staat en ook nu weer weten ze je een paar keer behoorlijk te shockeren. Let vooral op Clooney’s ‘uitvinding’, een uniek apparaat dat voor Amerikaanse begrippen wel wat wenkbrauwen heeft laten fronsen. Het is geen echte misdaadfilm, geen echte komedie en eigenlijk ook geen misdaadkomedie. Het is een Coen-film…

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...