XIII - The Conspiracy   10 feb 2009
Inlay van XIII - The Conspiracy
 
Genre: Mini-serie
Acteurs: Stephen Dorff
Val Kilmer
Speelduur: 240 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Een zeer machtige groep samenzweerders schakelt op zeer professionele wijze de zittende president van de Verenigde Staten uit. In de daarop volgende periode wordt het land geteisterd door verschillende terroristische aanslagen en de bevolking schreeuwt om bescherming. Dat is koren op de molen van de nieuwe republikeinse presidentskandidaat en met de verkiezingen voor de deur begint de voormalige vice-president, nu de nieuwe president, zich zorgen te maken. Een uitgebreid onderzoek naar de schutter is nog steeds in volle gang, maar echte resultaten zijn er nog niet. Ondertussen vind een oud echtpaar vlakbij hun huis een gewonde man die met zijn parachute in een boom terecht is gekomen. De man is gewond aan zijn hoofd en heeft een kogel in zijn lijf, maar dat weerhoudt het paar er niet van hem te verzorgen. Als ze hem naar zijn naam vragen, moet de gewonde man hen het antwoord schuldig blijven. Hij kan zich namelijk helemaal niets herinneren en het enige kenmerk is een foto en het nummer XIII dat op zijn borst is getatoeŽerd. Ze betalen voor hun hulp echter een hoge prijs, want een speciale eenheid is XIII op het spoor gekomen en het paar wordt gezien als collateral damage. Hun doelwit weten ze echter niet uit te schakelen, want XIII is, tot zijn eigen verbazing, goed getraind en weet te ontsnappen. De foto leidt het spoor naar New York en daar aangekomen probeert hij een volgende stap te maken naar het achterhalen van zijn identiteit. Hoe meer hij echter te weten komt, des te meer zet hij zijn achtervolgers op zijn spoor, want met de modernste technieken kunnen ze een aantal van zijn bewegingen volgen. Ondertussen begint tijd een lastige factor te worden. Zowel de zittende regering als de samenzweerders hebben namelijk grote belangen te beschermen en met de verkiezingen nog maar een paar dagen verwijdert, zetten beide partijen alles op alles om XIII te vinden, want voor beide partijen speelt hij een allesbepalende rol in het spel om de machtÖ††††

Combineer Matt Damon (The Bourne Identity), Kiefer Sutherland (24) en Will Smith (Enemy Of The State) met elkaar en je krijgt er Stephen Dorff voor terug. Dat uit zich in een stuk geheugenverlies, een stuk intrige binnen hoge regeringskringen en een race tegen maar liefst twee verschillende partijen die bijna onbeperkte middelen tot hun beschikking hebben om hun doel op te sporen. Iedereen die deze film gezien heeft, zal het met ons eens zijn dat XIII een onverwachte meevaller is, een film die door de fans van bovenstaande titels gehuurd kan/moet worden.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...