Windtalkers  
Inlay van Windtalkers
 
Genre: Oorlog
Acteurs: Nicolas Cage
Adam Beach
Peter Stormare
Noah Emmerich
Mark Ruffalo
Brian Van Holt
Martin Henderson
Roger Willie
Frances O'Connor
Christian Slater
Jason Isaacs
Billy Morts
Cameron Thor
Kevin Cooney
Holmes Osborne
Speelduur: 134 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,4

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
In 1943 is de oorlog in de Pacific in volle gang. Amerikaanse mariniers veroveren stukje bij beetje gebieden terug en de Japanners beginnen de eerste grote nederlagen te leiden. Deel van dat succes is het feit dat de Amerikanen een nieuwe geheime communicatiecode hebben geďntroduceerd. Deze code is gebaseerd op de taal van de Navajo-indianen en voor het eerst ziet het leger deze bevolkingsgroep in haar gelederen verschijnen. De code is dermate gecom-pliceerd dat hij onbreekbaar wordt geacht en dat betekent dat ten koste van alles moet worden voorkomen dat een van de Navajo's in Japanse handen valt. Iedere Navajo krijgt dan ook een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze moet het leven van de code-sprekers beschermen, maar in geval van nood is de code belangrijker dan het leven van de hem toegewezen Navajo. Voor vechtersbaas Joe Enders (Nicolas Cage) is zijn nieuwe taak dan ook niet eenvoudig. Joe is een marinier in hart en nieren en hij is niet blij met de oppas-taak die hem wordt toegewezen. Hij wil liever Jappen vermoorden en als beschermheer van Navajo Ben Yahzee krijgt hij daar niet de kans voor. Een bijkomende factor is dat hij geen vriendschap met Ben wenst te sluiten. Dat zou zijn beslissing om in geval van nood zijn protégee te moeten doden kunnen vertroebelen en dat wil Joe niet laten gebeuren. Tijdens de landing op Saipan maken Joe en Ben deel uit van de voorste linie en Joe krijgt meer dan genoeg Jappen voor zijn vizier. Even lijkt het er op dat hij in het heetst van de strijd zijn opgedragen taak verwaarloost, maar als hij merkt hoe belangrijk de code-spekers zijn, verandert dat zijn houding tegenover zijn moeilijke taak.

Oorlogsfilms zijn de laatste tijd weer erg populair in Hollywood. 'Behind Enemy Lines' en 'Black Hawk Down' gaan dan wel over andere oorlogen, maar in de basis vertonen alle films een aantal overeenkomsten. Wat 'Saving Private Ryan' is voor de oorlog aan het Duitse front, dat is 'Windtalkers' voor de oorlog in de Stille Oceaan. Het begin van de film is vrij tam, maar als het na het eerste halve uur eenmaal van start gaat, dan vliegen de vonken van het beeld. Op DVD heb je ook nog eens het juiste geluid en dat maakt het allemaal nog indrukwekkender. De film zit vol grootschalige gevechtshandelingen en die zijn op een voor regisseur John Woo typerende manier in beeld gebracht. Waar 'Pearl Harbor' iets meer verhaal had en wat minder oorlogsgeweld, daar heeft 'Windtalkers' meer actie. Met Nicolas Cage heeft de film een gedreven hoofdrolspeler en uit zijn aanwezigheid kunnen we de terechte conclusie trekken dat deze film de absolute top binnen het genre vertegenwoordigd. Huren dus!!"

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...