Wind River   23 jan 2018
Inlay van Wind River
 
     
 
Screenshot van Wind River   Screenshot van Wind River   Screenshot van Wind River
 
     
 
   
Genre: Avontuur, Thriller
Acteurs: Kelsey Asbille
 Jeremy Renner
 Julia Jones
Elizabeth Olson
Graham Greene
Jon Bernthal
Speelduur: 101 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als de kleinzoon van een trotse stam is Casey graag bij zijn opa op het Wind River Indianenreservaat. Zijn vader Cory Lambert (Jeremy Renner) is de lokale jager van Fish & Wildlife en heeft als voornaamste taak de roofdieren in het gebied op afstand te houden en, indien  ze een gevaar voor mens en dier vormen, af te schieten. Als hij een poema en haar twee jongvolwassen kinderen op probeert te sporen, vindt hij midden in de wildernis het reeds bevroren lijk van tiener Natalie Hanson, de beste vriendin van Cory's onder mysterieuze omstandigheden omgekomen dochter. Lokaal politiechef Ben Shoye (Graham Greene) van de Bureau Van Indianenzaken vraagt direct om hulp van de FBI die agent Jane Banner (Elizabeth Olsen) naar het gebied stuurt om polshoogte te nemen. Maar dat is niet zo heel eenvoudig, want de omstandigheden zijn behoorlijk anders dan ze gewend is en met Cory's hulp probeert ze de gebeurtenissen die tot Nathalie's dood, hebben geleid te achterhalen. De tiener is geslagen, verkracht en heeft mogelijk kilometers op blote voeten door de ijzige omgeving gelopen, een dermate onmogelijke en onmenselijke opgave die de zaak er alleen nog maar mysterieuzer op maakt...

 

We kunnen Wind River qua opbouw een beetje vergelijken met twee films van David Cronenberg die met A History Of Violence en Eastern Promises twee films afleverde die even rustig werden op gebouwd en even harde geweldsexplosies in zich hadden. Het kunstige is dat je het geweld wel een beetje aan ziet komen, maar toch wordt je verrast door de rauwheid en de gevolgen. De setting is hier natuurlijk helemaal anders. We zitten midden in de wildernis van Wyoming waar het soms tientallen graden kan vriezen en dat is niet een gebied waar je op ondersteuning hoeft te rekenen. Het is een gebied waar je op jezelf bent aangewezen. En ook dat komt hier heel goed uit de verf. Dit was voor ons een zeer aangename verrassing!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...