Welcome To Marwen   29 mei 2019
Inlay van Welcome To Marwen
 
     
 
Screenshot van Welcome To Marwen   Screenshot van Welcome To Marwen   Screenshot van Welcome To Marwen
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Komedie
Acteurs: Steve Carell
 Falk Hentschel
 Matt O'Leary
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Kunstenaar Mark Hogancamp (Steve Carell) is jaren geleden het slachtoffer geworden van een gewelddadige aanval toen vijf mannen hem in elkaar sloegen en voor dood achterlieten. Hem werden letterlijk de herinneringen uit het hoofd geslagen en na de aanval bleef Mark achter met weinig tot geen herinneringen aan zijn vorige leven. Omdat hij vanwege zijn verwondingen niet meer kan tekenen, stapt hij over op fotografie en in een wanhopige poging om zijn leven weer wat structuur te geven legt hij taferelen vast in het miniatuurstadje Marwen. Een dorpje ten tijde van de Tweede Wereldoorlog waar kapitein Hogie samen met een aantal dames, stuk voor stuk gebaseerd op de vrouwen uit zijn huidige leven, tegen de nazi's vecht. Via dit alternatieve leven vecht Mark in zijn hoofd als kapitein Hogie tegen zijn demonen. En die demonen blijven hem achtervolgen en worden weer extra actueel als hij wordt gevraagd om binnen de rechtszaak tegen zijn aanvallers een verklaring af te leggen...

 

Oscarwinnaar Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) regisseert Steve Carrell die een uitstekende rol vertolkt in dit ontroerende waargebeurde verhaal over de strijd van een gebroken man. Welcome To Marwen is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin Hogenkamp eigenhandig ontdekt hoe hij met zijn creatieve verbeeldingskracht zijn eigen gebroken geest kan genezen. Binnen die verbeeldingskracht vervult iedere deelnemer een rol in Mark's persoonlijke leven en het is niet alleen mooi gemaakt maar ook nog eens interessant om gaande de film iedere Marwen-bewoner terug te herleiden naar Mark's echte leven. Het zorgt voor een prachtige film die het verdient om door iedereen bekeken te worden.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...