Weg Van Jou   9 mrt 2018
Inlay van Weg Van Jou
 
     
 
Screenshot van Weg Van Jou   Screenshot van Weg Van Jou   Screenshot van Weg Van Jou
 
     
 
   
Genre: Romantische komedie
Acteurs: Peter Bolhuis
Leny Breederveld
Guy Clemens
Katja Herbers
Maarten Heijmans
Lykele Muus
Imanuelle Grives
Elise Schaap
Carly Wijs
Speelduur: 96 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan als co÷rdinator bij een enorm bouwproject in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt en groot is ook zijn teleurstelling als blijkt dat Evi's baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor de aanleg van een zeesluis in Terneuzen. Juist ja, Terneuzen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives en Elise Schaap) achter in haar Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Maar dat is minder gemakkelijk dan ze had verwacht. Toegegeven, ook dit is een enorm en belangrijk project, maar Terneuzen met zijn stugge, vaak onverstaanbare bevolking en de meer dan waardeloze koffie zijn toch wel even minder aantrekkelijk dan Rio, een plek waar ze waarschijnlijk nooit gaat komen als ze de situatie in Zeeuws-Vlaanderen niet onder controle krijgt. áZe stuit ook nog eens op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof echt alles tegenzit. Zelfs die aantrekkelijke stoere behulpzame schipper Stijn (Maarten Heijmans) blijkt al snel een nagel aan haar Terneuzense dooskist als hij zich ontpopt als de leider van de lokale oppositie. Maar Evi komt er al snel achter dat schijn bedriegt. Want Terneuzen is zo slecht nog niet...

á

Weg Van Jou heeft veel weg van de Franse hitkomedie Bienvenue Chez Les Ch'tites waar de hoofdpersoon ook naar de verschrikkelijkste regio van het land werd overgeplaatst. Het ‘jonge vrouw uit de grote stad haat waar ze in terecht is gekomen en wil niets liever dan zo snel mogelijk weer weg en realiseert zich uiteindelijk dat dit precies dat is wat goed voor haar is'-thema is hier zeker even goed uitgewerkt. Het is een perfect thema voor een romantische feelgood komedie waarin de hoofdpersoon niet alleen rust, ruimte en, zij het na enige tijd, een belangrijke nieuwe vriendschap/liefde vindt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...