Unsane   24 okt 2018
Inlay van Unsane
 
     
 
   
Genre: Suspense-Thriller
Acteurs: Claire Foy
áJoshua Leonard
áJay Pharoah
Speelduur: 98 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Sawyer Valentini (Claire Foy) heeft een serieus probleem. Ze heeft nog niet zo lang geleden haar vertrouwde omgeving noodgedwongen verlaten om een stalker te ontlopen en deze David, die haar twee jaar lastig heeft gevallen, heeft en behoorlijk emotioneel litteken op haar achtergelaten. Maar op 700 kilometer afstand begint ze zich eindelijk weer een beetje normaal te voelen. Hoewel haar situatie ondanks alle maatregelen die ze heeft genomen niet als ‘normaal' opschreven kan worden. Ze is alleen in een vreemde stad waar ze zich nog steeds geen minuut helemaal veilig voelt en dat maakte haar in het verleden soms zelfs su´cidaal. Als ze na een afspraak met haar therapeut een formulier invult, blijkt dat ze zichzelf vrijwillig voor vierentwintig uur op heeft laten nemen. En dat zorgt direct voor paniek, paniek die een gedrag veroorzaak waardoor die vierentwintig uur worden verlengd met nog eens zeven dagen. En in die zeven dagen verslechterd haar situatie als ze in een van de ziekenbroeders haar stalker herkent. Maar hoe betrouwbaar is haar geestestoestand en is het gevaar wat ze waarneemt wel echt?

á

Niemand minder dan Steven Soderbergh nam de regie van deze thriller op zich en dat is een keurmerk waarmee je thuis kunt komen. Claire Foy is bekend geworden als Elizabeth uit de hitserie The Crown. Ze speelt hier een jonge vrouw met achtervolgingswaanzin, maar de mate van haar psychische gesteldheid blijft onduidelijk. Is ze echt psychisch echt niet in orde of is er wel degelijk iemand die haar zelfs in de instelling belaagd? Of misschien wel beide... Dat is de vraag van deze uitstekende, zij het iets aparte film. Maar hey, ook dat is typisch Soderbergh.á Unsane is absoluut een aanrader waarbij je als kijker continue op kundige wijze heen en weer wordt gegooid en dat is een van de sterkte kenmerken van een goede thriller.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...