Underworld  
Inlay van Underworld
 
Genre: Sci-Fi
Acteurs: Kate Beckinsale
Scott Speedman
Michael Sheen
Shane Brolly
Bill Nighy
Erwin Leder
Sophia Myles
Robbie Gee
Wentworth Miller
Kevin Grevioux
Zita Görög
Dennis J. Kozeluh
Scott McElroy
Todd Schneider
Sándor Bolla
Speelduur: 121 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,3

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Het verhaal gaat over de al eeuwenoude strijd tussen vampieren en weerwolven, een strijd die zes eeuwen geleden in het voordeel van de vampieren is beslecht door de dood van de wrede weerwolfleider Lucian. Sinds die tijd jagen de vampieren op de overblijfselen van de weerwolfclans. Die laatste overlevenden zijn door de eeuwen heen minder en minder gevoelig geworden voor de invloed van de maan en deze oudere ervaren weerwolven kunnen hun menselijke vorm veranderen wanneer ze maar willen. Dat heeft de oorlog tussen beide rassen gevaarlijker gemaakt. Als beide partijen in de metro bij toeval op elkaar stuiten, ontdekt vampier Selene (Kate Beckinsale) dat de weerwolven achter een mens aanzitten. Op het eerste gezicht is er aan de voor haar onbekende Michael niets bijzonders te zien, maar Selene is vastbesloten te ontdekken waar het fanatisme van de weerwolven op is gebaseerd. De leiding van de vampieren ligt bij de in Selene's ogen niet zo strijdvaardige Kraven. Die weigert adequaat op te treden tegen dit nieuwe weerwolfgevaar en om die reden laat Selene hun grootste leider vroegtijdig ontwaken. Deze Viktor is in haar ogen de enige die het vampierras door deze moeilijke periode heen kan helpen

'Underworld' is een combinatie van verschillende genre's, want naast actie en fantasy zit er ook een dosis horror in verwerkt en dat maakt deze film geschikt voor een zeer uiteenlopend publiek. Natuurlijk, er zijn de laatste jaren veel vampierfilms uitgekomen, maar geen van die films had deze combinatie van factoren. Kate 'Pearl Harbor' Beckinsale is vrijwel onherken-baar in haar rol als vampier Selene en ook Bill Nighy (je weet wel, die overjarige zanger uit 'Love Actually') heeft in deze film een lekker bekkie. Het laatste argument is simpel. Weerwolven én vampieren in één film, dat moet je gewoon zien."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...