Trance   5 nov 2013
Inlay van Trance
 
     
 
Screenshot van Trance   Screenshot van Trance   Screenshot van Trance
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: James McAvoy
Rosario Dawson
Vincent Cassel
Speelduur: 92 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,3

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Geen enkel kunstwerk is een mensenleven waard, dat is de filosofie die er bij Simon Newton (James McAvoy) in is gestampt en die richtlijnen is de basis van zijn werk als beveiliger van  veilinghuis Delancy’s waar met grote regelmaat zeer dure kunstwerken worden geveild. Als tijdens zo’n veiling Goya's Witches In The Air net voor ruim zevenentwintig miljoen pond wordt afgeslagen, slaat een uiterst brutale bende zijn slag. Er breekt paniek uit, maar Simon houdt het hoofd koel en precies conform zijn training brengt hij het meesterwerk in veiligheid. Bendeleider Franck (Vincent Cassel) is hem echter net te snel af, tenminste dat denkt hij. Simon blijkt toch net even slimmer te zijn, maar de klap die Franck hem tijdens hun worsteling geeft zorgt voor een uiterst lastige situatie. Simon belandt in het ziekenhuis en eenmaal herstelt kan hij zich niets meer van de overval herinneren. Dat betekent dat niemand weet waar het schilderij zich bevindt en als marteling niet blijkt te werken wordt besloten het over een geheel andere boeg te gooien. Met de hulp van hypnose-therapeute Elizabeth Lamb (Rosario Dawson) wordt er diep in Simon's psyche naar het juiste antwoord gezocht. Vanaf dat moment is niet alleen voor Simon maar voor andere direct betrokkenen de scheidslijn tussen werkelijkheid en het onderbewuste niet meer te maken…

Trance is een bijzonder in elkaar gezette misdaadthriller. Door het ongrijpbare van hypnose kan regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) lekker zijn gang gaan met het voor de kijker ongrijpbare verschil tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Dat is allemaal heel knap gedaan en, zoals een goede thriller dat betaamd, heel spannend. Met de drie bekende namen in de hoofdrollen zit het op dat gebied ook wel snor en de mix van acteurs, verhaal en de inbreng van een ervaren en zeer creatieve regisseur zorgt voor een perfecte film. Trance is een grote verrassing en het bewijs dat je zonder de videotheek hele goede films zou missen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...