The Proposal   8 dec 2009
Inlay van The Proposal
 

Trailer niet gevonden.

 
     
 
   
Genre: Komedie/Humor
Acteurs: Sandra Bullock
Ryan Reynolds
Mary Steenburgen
Craig T. Nelson
Betty White
Malin Akerman
Speelduur: 108 minuten
Te huur op:     
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Margaret Tate (Sandra Bullock) is de schrik van het personeel van uitgeverij Colden Books. Als eindredactrice heeft ze een verantwoordelijke baan en perfectionistisch als ze is, eist ze van al haar mensen een ijzeren discipline. Haar PA (personal assistant) Andrew Paxton (Ryan Reynolds) werkt al een paar jaar voor deze ijzeren dame en hij is er inmiddels aan gewend dat zijn bazin de meest irreële eisen stelt. Als Margaret, Canadese van geboorte, haar werk- en verblijfsvergunning dreigt te verliezen, doet ze een wanhopige poging niet te worden uitgewezen. Om haar baan te redden, meldt ze haar directie dat zij en Andrew binnenkort gaan trouwen. Een huwelijk met een Amerikaan levert haar immers automatisch het Amerikaanse staatsburgerschap op en daarmee lijkt alles opgelost, tenminste, als Andrew hier aan mee wil werken. Andrew maakt handig gebruik van deze situatie en stemt na een korte maar heftige onderhandeling in met deze frauduleuze oplossing. Hij beseft op dat moment nog niet hoe fanatiek sommige ambtenaren kunnen zijn, want hun plotselinge huwelijk roept grote vragen op bij immigratiefunctionaris Mr. Gilbertson. Die zorgt ervoor dat hun papieren oplossing ineens veel meer om het lijf krijgt. Om het door Gilbertson aangekondigde verhoor te overleven, reist Margaret noodgedwongen mee naar Sitka in Alaska om tijdens een gezellig familieweekend alles over Andrew te weten te komen. Daar aangekomen wordt ze meer dan hartelijk ontvangen door Andrew’s familie en iedere minuut die ze er doorbrengt, maakt het voor zowel Margaret als haar aanstaande hubbie moeilijker om met dit idiote plan door te gaan.

Dit leuke thema is op een goede manier uitgewerkt tot een heerlijke komedie. De meeste films binnen dit genre hebben de handicap dat ze meestal maar een deel van het komedie-publiek aanspreken, want niets is zo verschillend als iemands gevoel voor humor. Toch denken we dat dit bij The Proposal niet zo snel het geval zal zijn. Er zit voor iedereen wel wat in en de chemie tussen Bullock en Reynolds is zo sterk dat je heerlijk in het verhaal wordt meegezogen. Een aanrader dus…

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...