The Nutcracker & The Four Realms   5 apr 2019
Inlay van The Nutcracker & The Four Realms
 
     
 
Screenshot van The Nutcracker & The Four Realms   Screenshot van The Nutcracker & The Four Realms   Screenshot van The Nutcracker & The Four Realms
 
     
 
   
Genre: Familiefilm, Avontuur, Fantasy
Acteurs: Mackenzie Foy
 Keira Knightley
 Morgan Freeman
Speelduur: 99 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Op kerstavond krijgt Clara (Mackenzie Foy) net als haar oudere zus Louise en haar jongere broertje Fritz een persoonlijk cadeau van hun eerder dat jaar overleden moeder. Waar Fritz tinnen soldaatjes krijgt en Louise haar moeders lievelingsboek, krijgt Clara een mysterieus ei waarvan ze het nut niet direct begrijpt. Het ei zit op slot, maar in het doosje zit geen sleutel en als Clara het bijgevoegde briefje van haar moeder leest, is er haar veel aan geleden het ei zo snel mogelijk te openen. Haar peetvader kan haar daar mogelijk behulpzaam bij zijn en inderdaad, deze Drosselmeyer (Morgan Freeman) weet meer van het ei. De sleutel vindt ze als ze tijdens het feest bij Drosselmeyer haar kerstcadeau zoekt. Ze komt daarbij in een geheel andere wereld terecht waar ze met de hulp van Notenkraker-kapitein Hoffman achter haar sleutel aan gaat. Maar dat is geen eenvoudige opgave, want in deze vreemde wereld liggen de gevaren overal op de loer en vooral Mother Ginger (Helen Mirren), die heerst over het Vierde Rijk, lijkt een dame om voor uit te kijken.

 

Dit sprookje is los gebaseerd op het beroemde verhaal van de verder bij ons onbekende achttiende-eeuwse schrijver E.T.A. Hoffmann. We kennen De Notenkraker natuurlijk vooral van het beroemde ballet van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski en die muziek zit dan ook door de hele film heen verweven. The Nutcracker And The Four Realms toont ons een bijzondere wereld die het beste omschreven kan worden als een mix van een beetje The Chronicles Of Narnia, een beetje Into The Woods en een beetje Alice In Wonderland. Niet toevallig allemaal films uit de Disney-stal. Er werd 120 miljoen aan dit sprookje uitgegeven en, wellicht door de verkeerde associatie met de titel, bleek dat een verkeerde gok te zijn geweest. Onterecht, want wie door de titel heen kijkt krijgt precies dat te zien waar Disney goed in is. Top Family Entertainment in de vorm van een sprookje. 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...