The Iceman   1 okt 2013
Inlay van The Iceman
 
     
 
Screenshot van The Iceman   Screenshot van The Iceman   Screenshot van The Iceman
 
     
 
   
Genre: Misdaad
Acteurs: Michael Shannon
Ray Liotta
Winona Ryder
Chris Evans
James Franco
David Schwimmer
Robert Davi
Speelduur: 100 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Ritchie Kuklinski (Michael Shannon) lijkt op het eerste oog een braaf burger en huisvader, getrouwd met de mooie Deborah (Winona Ryder) en onlangs vader geworden van een prachtige dochter. Ritchie komt over als een rustige verlegen man, maar achter dat kalme uiterlijk gaat een berekend moordenaar schuil. Nadat de pornohandel waarin hij werkzaam is door lokaal maffiabaas Roy Demeo (Ray Liotta) wordt stopgezet, geeft Demeo hem een eenmalige kans om zich te bewijzen voor ander werk. Ritchie doorstaat het bizarre inwijdingsritueel en zo verwerft hij de baan als Demeo’s persoonlijke moordmachine. En een machine is hij. Het maakt hem niets uit wie hij moet vermoorden of hoe, Ritchie voert zijn werk uit met dodelijke precisie. Maar als hij tijdens een opdracht een getuige in leven laat, stuurt Demeo hem met vervroegd pensioen. Een tijdje staat hij aan de zijlijn, maar al snel begint hij een partnerschap met collega-moordenaar Mr. Freezy (Chris Evans). Hiermee gaat hij tegen Demeo in en Ritchie beseft dat hij vroeg of laat de confrontatie met zijn oude baas aan zal moeten gaan…

The Iceman toont ons het waar gebeurde verhaal van een beruchte huurmoordenaar die naar verluidt meer dan 100 moorden heeft gepleegd, de meeste in opdracht van de Italiaanse maffia. De relatief onbekende Michael Shannon speelt deze rol precies zoals de titel het omschrijft, ijzig en eng. De 1.93 cm lange acteur torent imposant boven de rest van de cast uit en ook dat roept extra ontzag op. Hij krijgt gelukkig wel de steun van een aantal bekende namen met een bizar uitziende David Schwimmer (Ross uit Friends) als volledig losgeslagen maffioso die voor een hoop ellende zorgt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...