The Ice Road   24 dec 2021
Inlay van The Ice Road
 
     
 
Screenshot van The Ice Road   Screenshot van The Ice Road   Screenshot van The Ice Road
 
     
 
   
Genre: Avontuur, Actie-Thriller
Acteurs: Liam Neeson
Laurence Fishburne
Holt McCallany
Matt McCoy
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Tijdens de plotselinge instorting van tunnel zes in een mijn in het noorden van Canada, vinden acht mijnwerkers de dood en raken zesentwintig anderen afgesloten van de buitenwereld. Om hen op tijd te bevrijden moet er onder grote tijdsdruk honderd meter pijpleiding bijna vijfhonderd kilometer vervoerd worden naar de getroffen locatie. En dat is geen eenvoudige opgave. Het betekent dat drie vrachtwagens de normaal al gevaarlijke ijsroute moeten trotseren en omdat de dooi al vijf weken is ingezet is dat geen klusje dat iemand snel op zich wil nemen. Jim Goldenrod (Lawrence Fishburne) zoekt dan ook twee dappere collega's die deze levensgevaarlijke taak op zich willen nemen. Met Mike McCann (Liam Neeson) en Tantoo heeft hij zijn chauffeurs snel te pakken en het lijkt er op dat de reddingsmissie goede kans van slagen heeft. Het team wordt echter geconfronteerd met meer problemen, want niet iedereen is erbij gebaat dat Jim's team op tijd de mijn bereikt en ineens moeten ze naast de almaar smeltende weg andere gevaren het hoofd bieden...

 

Liam Neeson had actiefilms afgezworen en dat is niet onlogisch gezien zijn eind zestigjarige leeftijd. Maar door zijn rollen goed uit te kiezen kan hij in een rol als deze nog prima uit de voeten. De constante dreiging van het smeltende ijs zorgt voor een stuk spanning en suspense, want als kijker voel je de tijdsdruk en met een dertigtonner door het zwarte ijs heen zakken is toch wel een behoorlijk enge gedachte. Prima avonturen/actie-thriller.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...