The Darkest Minds   5 dec 2018
Inlay van The Darkest Minds
 
     
 
Screenshot van The Darkest Minds   Screenshot van The Darkest Minds   Screenshot van The Darkest Minds
 
     
 
   
Genre: Thriller, Fantasy
Acteurs: Amandla Stenberg
 Mandy Moore
 Bradley Whitford
Speelduur: 104 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Het mysterieuze en zeer besmettelijke Idiopathische Adolecente Acute Neurodegeneratie, ofwel I.A.A.N., heeft in korte tijd negentig procent van de Amerikaanse kinderen gedood. De wetenschap staat voor een raadsel en om verdere verspreiding tegen te gaan heeft het CDC (Centers of Disease Control) ervoor gekozen om alle overlevenden in interneringskampen onder te brengen. Alle kinderen die de slachting hebben overleefd hebben een bijzondere gave ontwikkeld die binnen de kampen in kleuren zijn gecategoriseerd. Kinderen met een verhoogde intelligentie zijn op zich ongevaarlijk en vallen in de Groene categorie, binnen Blauw bevinden zich kinderen met telekinetische vaardigheden. Vanaf Rood worden kinderen als gevaarlijk gezien en zowel rood als het zeer zeldzame en nog gevaarlijkere oranje dienen direct geėlimineerd te worden. Als de kleine Ruby Daly bij haar intake Oranje blijkt te zijn weet ze door haar bijzondere gave, Ruby kan de gedachten en gedragingen van anderen beļnvloeden, haar diagnose bijgesteld te krijgen. Ze overleeft daardoor de eerste schifting en binnen Groen weet ze de daaropvolgende zes jaar iedereen om de tuin te leiden. Als ze uiteindelijk toch als Oranje wordt geļdentificeerd weet ze met de hulp van arts Cate te ontsnappen en beland uiteindelijk in het gezelschap van de eveneens aan de overheid ontsnapte Zu, Liam en Chubs wiens kennis en ervaring met wat er zich in de buitenwereld afspeelt haar goed van pas komt.

 

The Darkst Minds is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandra Bracken. Deze fantasy-thriller was best succesvol in de bioscoop, zeker voor een film zonder echt bekende namen. Goede en vooral spannende film van de makers van Stranger Things en Arrival en uitstekend geschikt voor de doelgroep die ook heeft genoten van The Maze Runner en The Hunger Games.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...