The Danish Girl   24 mei 2016
Inlay van The Danish Girl
 
     
 
Screenshot van The Danish Girl   Screenshot van The Danish Girl   Screenshot van The Danish Girl
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Eddie Redmayne
 Alicia Vikander
 Amber Heard
Ben Whishaw
Matthias Schoenaerts
Speelduur: 113 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Kopenhagen 1926. Einar Wegener (Eddie Redmayne) en zijn vrouw Gerda (Alicia Vikander) zijn beide kunstschilder, zij het met zeer uiteenlopende stijlen. Als Gerda's model Ulla (Amber Heard) op een dag iets te laat is, laat ze Einar even haar plaats innemen en met damesschoenen aan zijn voeten en een mooie jurk in zijn handen voelt hij voor het eerst een gevoel van vrouwelijkheid over zich heen. Het is een gevoel wat hij als prettig ervaart, als iets heel vertrouwds. Het is Gerda die haar man onbedoeld een duwtje in die richting geeft door Einar, die zonder enige twijfel vrouwelijke gelaatstrekken heeft, voor te stellen als vrouw het aankomende artiestenbal bij te wonen. In eerste instantie zien beide het als iets grappigs, maar de grap is over als blijkt dat Einar zich als vrouw veel meer op zijn gemak voelt. Er is op de een of andere manier een onblusbaar vuur in hem ontstoken, een vuur dat ertoe leidt dat hij zich tot een specialist wendt om deze vreemde gevoelens te laten verklaren. En dat heeft vergaande gevolgen...

 

The Danish Girl is gebaseerd op de dagboeken Man Into Woman van Lili Elba, de eerste gedocumenteerde transgender die door middel van toen nog zeer experimentele operaties de transitie van man naar vrouw heeft ondergaan. Redmayne, die in 2015 de Oscar in de wacht sleepte voor The Theory Of Everything, werd ook nu weer genomineerd, maar het was Alicia Vikander die één van de vier Oscarnominaties in de wacht wist te slepen. En terecht, want ze is zeer overtuigend in de rol van de echtgenote die begrijpt wat haar man doormaakt, maar tegelijkertijd beseft dat haar huwelijk definitief voorbij is. Dat, samen met de strijd die Redmayne als transgender levert zorgt voor de trieste momenten van deze prachtige en op meerdere vlakken emotionele film.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...