The Captive  
Inlay van The Captive
 
     
 
Screenshot van The Captive   Screenshot van The Captive   Screenshot van The Captive
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Ryan Reynolds
Scott Speedman
Rosario Dawson
Speelduur: 112 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

In een onbewaakt moment, als haar vader Matthew Lane (Ryan Reynolds) even de auto heeft verlaten om een ijsje voor haar te halen, verdwijnt de negenjarige Cassandra vanaf de achterbank van hun auto. Haar verdwijning is de eerste grote zaak voor rechercheur Jeffrey Cornwall (Scott Speedman). Die heeft net de overstap van moordzaken naar de afdeling zedenmisdrijven gemaakt waar hij samen met collega Nicole Dunlop (Rosario Dawson) Matthew flink het vuur aan de schenen legt. Maar dat heeft geen enkel resultaat en de verdwijning van Cassandra heeft in de erop volgende periode een verwoestende uitwerking op Matthew's huwelijk met zijn vrouw Tina. Zes jaar later duikt er binnen het onderzoek naar een kinderpornonetwerk een foto op van een tiener die wordt ingezet om online het vertrouwen van kleine kinderen te winnen om deze het netwerk in te lokken. Die tiener zou Cassandra kunnen zijn en Matthew en Tina putten hoop uit deze nieuwe ontwikkeling. Maar is die hoop echt of vals, want de pedofielen-club heeft zijn zaakjes technisch zeer goed voor elkaar en schermt zichzelf en haar leden zeer goed af...

 

Ondanks zijn rust en kalmte is The Captive een angstaanjagende film. Dat is niet zo gek gezien het thema van het verhaal dat niet alleen ouders maar zo'n beetje iedereen de stuipen op het lijf jaagt. De koelbloedigheid waarmee de criminele pedo-organisatie te werk gaat zorgt voor een zeer creepy gevoel en vreemd genoeg past dat perfect bij het wat trage tempo van de film. The Captive is mooi in elkaar gezet en spannend in al zijn eenvoud. Absoluut een zeer aangename verrassing voor de thriller-fans!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...