The Accountant   8 mrt 2017
Inlay van The Accountant
 
     
 
Screenshot van The Accountant   Screenshot van The Accountant   Screenshot van The Accountant
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Ben Affleck
Anna Kendrick
J.K. Simmons
Jon Bernthal
Jeffrey Tambor
John Lithgow
Cynthia Addai-Robinson
Speelduur: 122 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Op het eerste oog is Christian Wolff (Ben Affleck) een saaie man met een saai beroep. Wolff is accountant en geniaal met cijfers, een gave die bekend is bij zo'n beetje iedere welgestelde topcrimineel, terrorist of louche regering. Als erkend autist heeft hij een bijzondere manier van werken en zijn hoofd bevat echt een schat aan informatie, informatie waar Ray King (J.K. Simmons), de directeur van het Amerikaanse ministerie van financiën, zeer in geïnteresseerd is. Hij zet zijn beste speurder/analist op de zaak en deze Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robinson) is verbaast over de bijzondere kwaliteiten van haar doelwit, kwaliteiten die veel verder gaan dan puur administratief. Wolff blijkt ook een kundig moordenaar te zijn, een kwaliteit die hem af en toe goed van pas komt om zich staande te houden bij zijn soms lugubere clientèle. Ook bij zijn nieuwe opdracht, het in kaart brengen van de zeer gecompliceerde boekhouding van industrieel Lamar Blackburn (John Lithgow), moet hij op alle vlaken goed opletten. Hij ontdekt dat er over een periode van vijftien jaar ruim 62 miljoen dollar is verdwenen en als de vermoedelijke dader nog voor de afronding van het onderzoek komt te overlijden, zit Wolff met een probleem. Zijn autisme staat het niet toe het onderzoek onafgewerkt te laten en hij merkt al snel dat hij niet de enige is die de zaak niet kan laten rusten...

 

The Accountant is één van de gaafste films die je dit jaar gaat zien. De accountant is deze film is geen alledaagse boekhouder en dat zorgt voor verrassende momenten als er in het verlengde van zijn werkzaamheden ineens andere dingen opduiken die hij niet kan en wil negeren. Ben Affleck is goed op dreef als de autistische boekhouder van de onderwereld die tegen wil en dank Dana (Anna Kendrick), zijn contactpersoon tijdens de bewuste klus, op sleeptouw moet nemen als blijkt dat ook zij op een dodenlijst is geplaatst. Wees gerust, dit is echt goed!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...