Taxi 5   6 aug 2018
Inlay van Taxi 5
 
     
 
Screenshot van Taxi 5   Screenshot van Taxi 5   Screenshot van Taxi 5
 
     
 
   
Genre: Actie-Komedie
Acteurs: Franck Gastambide
 Malik Bentalha
 Bernard Farcy
Speelduur: 102 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

De Parijse politieman Sylvain Marot wordt tegen zijn zin in naar Marseille overgeplaatst. Daar krijgt hij te maken met een groep Italianen die Ferrari's gebruikt om na hun brutale overvallen aan de politie te ontkomen. De bende is een ware plaag aan de Franse zuidkust en al snel wordt Sylvian duidelijk dat hij op een vrij onconventionele manier te werk zal moeten gaan. En daarbij is de hulp van Eddy Maklouf, achterneef van taxichauffeur Daniel die een decennium geleden de straten van de stad onveilig maakte, een noodzakelijk kwaad. De voertuigen van het korps missen gewoon de PK's om ook maar een schijn van kans te maken tegen de snelle auto's van de bende en in ruil voor het kwijtschelden van een extreem aantal verkeersboetes, goed kunnen rijden zit schijnbaar niet in de familie aangezien Eddy een verschrikkelijk slechte chauffeur is en de nodige brokken heeft gemaakt, weet Sylvian beslag te leggen op Daniel's legendarische witte taxi. En dat verandert de zaak aanzienlijk...

 

Na vier voorgaande delen weet iedereen inmiddels wel wat hij te zien krijgt als ze een film uit deze hele leuke Franse reeks mee naar huis neemt. De laatste dateert alweer van ruim tien jaar geleden en men heeft besloten de franchise weer nieuw leven in te blazen. Het is weer actie, sensatie en vooral veel humor, want heel Marseille wordt weer aan puin gereden en dat zorgt voor hele leuke momenten. Het is een combinatie die al vier keer werkte en duidelijk nog niet aan kracht heeft ingeboet.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...