Snowden   28 feb 2017
Inlay van Snowden
 
     
 
Screenshot van Snowden   Screenshot van Snowden   Screenshot van Snowden
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Melissa Leo
Zachary Quinto
Joseph Gordon-Levitt
Rhys Ifans
Nicolas Cage
Tom Wilkinson
Shailene Woodley
Joely Richardson
Speelduur: 130 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Nationale held of landverrader, dat is de keuze die je als Amerikaan hebt als Edward Snowden ter sprake komt. Snowden (Joseph Gordon-Levitt), pas 29 jaar oud, werkte op projectbasis niet alleen voor de CIA, maar ook voor de NSA, de machtigste organisatie binnen het uitgebreide inlichtingendienst-netwerk van de Verenigde Staten met een bij die positie horend mega budget en bijna ongelimiteerde macht. Hij werkte op belangrijke organiserende en adviserende posities binnen de IT en daardoor beschikte hij over een ongekende hoeveelheid informatie betreffende de werkwijze van beide organisaties. En die kennis is dermate verontrustend dat hij tot een dappere, leven-veranderende beslissing is gekomen, een beslissing die niet alleen zijn eigen leven, maar ook de dienst waarvoor hij werkte en zelfs de gehele Amerikaanse regering volledig op zijn kop zette. Tot aan het Witte Huis aan toe...

 

Shailene Woodley, Nicolas Cage, Rhys Ifans, Tom Wilkinson, Timothy Olyphant, Melissa Leo, Zachary Quinto, iedereen wil met Oliver Stone werken. Stone staat erom bekend dat hij thema's oppakt waar andere filmmakers zich niet aan wensen te branden en het verhaal van Edward Snowden is net als eerdere films zeer controversieel. Zijn onthullingen en het feit dat de Amerikanen hem niet te pakken hebben kunnen nemen, wordt door de regering en haar inlichtingendiensten als een grote nederlaag gezien en Stone wrijft het er allemaal nog even goed in. Als je ziet en hoort waar de Amerikaanse inlichtingendiensten toe in staat zijn, dan is dat een angstaanjagende gedachte en wij zijn het met Stone eens dat dit verhaal op deze manier vertelt moest worden. Absoluut een goede en tegelijkertijd zeer interessante film!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...