Searching   30 jan 2019
Inlay van Searching
 
     
 
Screenshot van Searching   Screenshot van Searching   Screenshot van Searching
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Thriller
Acteurs: John Cho
Sara Sohn
Debra Messing
Joseph Lee
Speelduur: 97 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Na de dood van haar moeder moet de zestienjarige Margot het samen met haar vader David (John Cho) zien te rooien. En typisch voor een meisje van haar leeftijd ziet ze haar vader vooral als een storende factor in haar leven. Ze houdt dan ook delen van haar leven voor hem verborgen en als ze op een dag op geen enkel telefoontje of bericht reageert, begint David zich zorgen te maken. Zeker als hij ontdekt dat ze maanden geleden haar pianolessen, waar ze altijd dol op was, heeft afgezegd. Hij krijgt ook de rest van dag en avond geen contact met haar en als hij hoort dat ze ook niet is op komen dagen bij een clandestien uitstapje met vrienden, slaat de paniek toe. Hij schakelt de politie in en duikt via de online accounts van zijn dochter dieper in haar leven om tot de ontdekking te komen dat hij zijn eigen dochter amper kent...

 

Het Internet heeft voor één van de grootste en meest opmerkelijkste veranderingen gezorgd in het dagelijks leven van de moderne mens. Naast de vele voordelen en leuke toepassingsmogelijkheden heeft de wereldwijde connectiviteit ook nieuwe tot voorheen onbekende gevaren geïntroduceerd, gevaren als cybercriminaliteit, verslaving en een inbreuk op de privacy. Daar komt bij dat vooral jonge meisjes vrij gemakkelijk het doelwit kunnen worden van gladde praters die met mooie verhalen grote schade toe kunnen brengen, schade die varieert van het delen van ongepaste foto's tot het maken van fysieke afspraakjes met soms vergaande gevolgen. En in Searching zien we waar dat allemaal toe kan leiden. Vrijwel het gehele verhaal wordt ‘online' verteld en dat is aan de ene kant wel wat vreemd, maar tegelijk verfrissend omdat het de film een compleet andere sfeer geeft. WhatsApp, FaceTime, Instagram, Twitter, Messenger, Facebook en allerlei bekende Google/Office-computerschermen, we kennen en gebruiken ze allemaal en het maakt het verloop van het verhaal heel herkenbaar.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...