Red Sparrow   18 jul 2018
Inlay van Red Sparrow
 
     
 
Screenshot van Red Sparrow   Screenshot van Red Sparrow   Screenshot van Red Sparrow
 
     
 
   
Genre: Thriller
Acteurs: Jennifer Lawrence
Joel Edgerton
Matthias Schoenaerts
Mary-Louise Parker
Thekla Reuten
Charlotte Rampling
Jeremy Irons
Speelduur: 135 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als er onverwacht een eind komt aan de veelbelovende carrière van de Russische ballerina Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), verdwijnen met de roem en het applaus ook alle privileges, die ze als trotse dochter van de staat heeft verworven, als sneeuw voor de zon. Diezelfde staat laat haar namelijk al snel keihard vallen en dat betekent dat zij het appartement wat ze dankzij haar talent bewoont moet verlaten en ook de rekeningen voor de verzorging en behandeling van haar zieke moeder kan ze niet meer betalen. Gelukkig heeft ze in haar oom Vanya Erogov (Matthias Schoenaerts) een kruiwagen op een hoge post binnen de overheid,  want als adjunct-directeur van de SVR, de Russische geheime dienst, is Vanya een machtig man. Maar aan zijn hulp zitten hele duidelijke voorwaarden vast want Vanya is niet te beroerd is om de bekendheid van zijn nichtje te misbruiken tijdens een operatie waarbij het doelwit vakkundig wordt vermoord. Daarbij is Dominika in de ogen van zijn superieuren een lastige getuige en om haar leven te redden kan ze niet anders dan zich vrijwillig op te geven voor het meedogenloze Sparrow-programma. Als Sparrow is Dominika volledig eigendom van de staat en inzetbaar om door middel van verleiding haar doel te bereiken. En dat brengt haar in het vrij neutrale Boedapest op ramkoers met Amerikaans geheim agent Nate Nash (Joël Edgerton) waarmee ze een gevaarlijk spel speel, niet alleen van verleiding, maar ook van bedrog...

 

De altijd heel goedlachse Jennifer Lawrence speelt in Red Sparrow een opmerkelijke rol waarbij ze zich, zeker voor een actrice van haar kaliber, behoorlijk blootgeeft, zowel fysiek als psychisch. Want verleiding heeft duidelijk niet alleen met seks te maken, het is een spel waarin een Sparrow, de combinatie van een spion en een prostituee, een hele arsenaal technieken in kan zetten om haar doel te bereiken. Het heeft geresulteerd in een zeer goed in elkaar gezette, zeer spannende spionagethriller waar iedereen zich uitstekend mee zal vermaken.   

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...