Proud Mary   18 jul 2018
Inlay van Proud Mary
 
     
 
Screenshot van Proud Mary   Screenshot van Proud Mary   Screenshot van Proud Mary
 
     
 
   
Genre: Misdaad, Actie
Acteurs: Taraji P. Henson
Billy Brown
Jahi Di'Allo Winston
Danny Glover
Speelduur: 85 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Een jaar nadat ze uiterst koelbloedig het contract voor de moord op zijn vader heeft uitgevoerd, houdt de uiterst professionele Mary (Taraji P. Henson) de kleine Danny nog steeds van enige afstand in de gaten. En dat is hard nodig, want na een omzwerving door verschillende pleeghuizen is Danny op straat terecht gekomen en opgenomen in de criminele organisatie van drugsdealer Uncle. Hij is in dat jaar gehard en loopt zelfs met een pistool op zak, want Danny accepteert niets van niemand. Maar hij is en blijft natuurlijk nog maar dertien en als hij op straat in de problemen komt, is Mary in de buurt om in te grijpen. Maar dat brengt haar sneller dan verwacht in zeer grote problemen. Uncle maakt onderdeel uit van de misdaadfamilie van  topcrimineel Luca Kozlov, een rivaal van Mary's baas Benny (Danny Glover) die net als Luca zijn organisatie met ijzeren hand regeert. Mary's handelen zorgt ervoor dat deze twee topcriminelen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan en zodra de eerste kogels over en weer vliegen beseft ze dat dit een strijd is die ze niet kan winnen. Ze moet weg, maar hoe?

 

Er zullen weinig mensen boven de veertig zijn die bij het lezen van de titel Proud Mary niet direct de song van Ike & Tina Turner in hun hoofd af horen spelen. Deze song zit natuurlijk in de soundtrack van deze behoorlijk harde misdaadfilm waarin op sommige momenten de kogels nauwelijks te tellen zijn. Het is een film die ons vanuit het niets bereikt, want hij kende geen release in de bioscoop en dat rechtvaardigt wat ons betreft de classificatie van Verrassing Van De Maand.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...