Prooi   17 feb 2017
Inlay van Prooi
 
     
 
Screenshot van Prooi   Screenshot van Prooi   Screenshot van Prooi
 
     
 
   
Genre: Horror
Acteurs: Victor Lw
Mark Frost
Jessica Zeylmaker
Julian Looman
Sophie Van Winden
Rienus Krul
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Op het moment dat er een gruwelijk afgeslacht gezin wordt gevonden, wordt dierenarts Lizzy om advies gevraagd. De verwondingen zijn dermate dat hier geen sprake kan zijn van een grote hond of zelfs een wolf, nee dit kan eigenlijk alleen maar het werk zijn geweest van een grote katachtige die heeft ontdekt dat mensen gemakkelijke prooien zijn. Als blijkt dat het dier zich richting de hoofdstad beweegt, slaat de paniek toe. Een Britse jager wordt ingevlogen om op het dier te jagen en dat is in een grote dichtbevolkte stad als Amsterdam nog niet zo heel erg makkelijk. Honderdduizenden weerloze mensen op straat en even veel plekken om je te verstoppen. Dat maakt het er niet gemakkelijker op...

Dick Maas heeft met films als De Lift, Amsterdamned en Sint de nodige ervaring met Nederhorror en met Prooi zet hij een nieuwe stap in het genre. Ook nu weer combineert hij spanning en grof bloederig geweld, zij het altijd gelardeerd met een stukje humor. Die combinatie werkt prima, maar op de n of andere manier blijft het lastig om met het beperkte budget van de Nederlandse film een hoogstandje af te leveren. Maar dat is ook niet wat de liefhebbers van dit genre verwachten. Die nemen de wegens budgettaire redenen beperkte visual effects voor lief, zolang er maar genoeg bloed vloeit en daarover zal je niemand horen klagen. Dick Maas gaat behoorlijk ver op dat vlak en met een grote beker popcorn in de hand kun je je hier toch best mee vermaken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...