Passengers   10 mei 2017
Inlay van Passengers
 
     
 
Screenshot van Passengers   Screenshot van Passengers   Screenshot van Passengers
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi
Acteurs: Jennifer Lawrence
Chris Pratt
Michael Sheen
Speelduur: 116 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Het door kernenergie aangedreven ruimteschip Avalon is op automatische piloot onderweg naar koloniewereld Homestead II, de vierde planeet in het Bhakti-stelsel. Haar 258-koppige bemanning en de circa 5000 passagiers worden in diepe slaap gehouden om zo de 120 jaar durende reis te kunnen doorstaan. Volgens planning duurt het nog decennia voor alle opvarenden wakker worden, maar die planning wordt verstoord als de Avalon in aanvaring komt met een enorme asteroïde. Geheel tegen de planning in wordt ingenieur Jim Preston (Chris Pratt) door het systeem bij bewustzijn gebracht en van een alleraardigste hologram krijgt hij te horen krijgt dat zijn reis er bijna op zit. De Avalon heeft nog vier maanden te gaan en die maanden kunnen in luxe worden doorgebracht aangezien het hypermoderne ruimteschip echt van alle gemakken is voorzien. Jim wordt naar zijn hut begeleid en nadat hij zich heeft opgefrist, gaat hij vol goede moed op zoek naar zijn vrienden die inmiddels ook wakker moeten zijn. Maar dat blijkt niet het geval te zijn. Als hij er achter komt dat hij 90 jaar, 3 weken en 1 dag te vroeg wakker is geworden, slaat in eerste instantie de paniek toe. Als hij merkt dat hij niets aan zijn situatie kan veranderen, besluit hij op advies van barkeeper-droid Arthur (Michael Sheen) er het beste van te maken en het gevaarte biedt inderdaad een hoop luxe. Maar naarmate de maanden verstrijken begint de lol van al die luxe en vrijheid  weg te ebben en begint de menselijke natuur en de onbeheersbare behoefte van gezelschap de overhand te krijgen. Als hij bij toeval in de ban raakt van medepassagier Aurora Lane (Jennifer Lawrence) besluit hij na veel wikken en wegen haar ook wakker te maken...

 

De in Passengers geschetste situatie heeft iets angstaanjagends. Pratt's situatie is in eerste instantie verre van levensbedreigend, maar de mens is nu eenmaal een sociaal wezen en het gemis van menselijk contact is dan ook heel goed te begrijpen. En als je dan toch mag kiezen, dan zijn er slechtere keuzes dan Jennifer Lawrence natuurlijk. Maar deze prachtige vormgegeven science fiction-film gaat verder dan alleen het maken van een moeilijke, voor de andere persoon levensbeslissende keuze. Het ruimteschip begint naarmate de speelduur verstrijkt steeds meer mankementen te vertonen en dat levert natuurlijk weer leuke mogelijkheden op om wat meer spektakel aan het geheel toe te voegen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...