Mother!   24 jan 2018
Inlay van Mother!
 
     
 
Screenshot van Mother!   Screenshot van Mother!   Screenshot van Mother!
 
     
 
   
Genre: Horror, Speelfilm, Mysterie
Acteurs: Jennifer Lawrence
 Javier Bardem
 Ed Harris
Michelle Pfeiffer
Brian Gleeson
Domhnall Gleeson
Speelduur: 117 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Het verhaal van Mother! laat zich minder gemakkelijk omschrijven aangezien de personages niet met namen, maar met omschrijvingen als Mother, Him, Man en Woman zijn aangegeven. Dat leest dus iets anders dan je van ons gewend bent, maar dat past wel bij de stijl van de film die, geheel conform de reputatie van Black Swan-regisseur/schrijver Darren Aronofsky, op zijn zachts gezegd bijzonder genoemd mag worden.

 

Mother (Jennifer Lawrence) woont samen met de in een ver verleden beroemde dichter Him (Javier Bardem) in een afgelegen huis wat Mother stukje bij beetje aan het renoveren is. Op een avond klopt Man (Ed Harris) aan met het idee dat hij bij een Bed & Breakfast is aangeland. Him stelt voor de man voor de nacht onderdak te verlenen, maar het blijft niet bij die ene nacht aangezien de volgende dag Man's echtgenote Woman (Michelle Pfeiffer) op de stoep staat. Ook zij wordt door Him gastvrij binnengelaten en haar aanwezigheid zorgt vrijwel direct voor onrust. Him en Man kunnen het heel goed met elkaar vinden en daardoor zitten Mother en Woman een beetje met elkaar opgescheept. Woman is tijdens hun contact dermate direct en gevoelloos dat Mother zich er behoorlijk opgelaten door voelt. En dat is nog maar het begin van een aaneenschakeling van gebeurtenissen die op een vreemde manier Him zo inspireren dat hij weer aan kan schrijven. Op Mother heeft alles een geheel ander effect. Het drijft haar helemaal tot waanzin en nog lang erna mist dat zijn uitwerking niet...

 

Mother! biedt de kijker een meer dan bijzondere filmervaring waar we heel veel over kunnen vertellen maar dat bewust niet doen. Het is zeker geen film voor iedereen, maar wie zich mee laat spelen binnen het verhaal zal net als Lawrence behoorlijk flippen. Want er gebeurt het nodige in deze film waar je echt niet bij kunt en wat zich niet zo heel eenvoudig laat verklaren.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...